Кой стои зад глобалните усилия за заглушаване на критиците на „Великото рестартиране“

Publicis Groupe, международна Пи Ар компания, е партньор на Световния икономически форум, който води призива за „нулиране“ на световната икономика. Publicis представлява технически, фармацевтични и банкови корпорации, всички от които имат партньорства с правителството на САЩ и глобални неправителствени организации.

Всяка стратегия, която успешно манипулира общественото мнение, задължително ще се повтори и вече можем ясно да видим как се използва наръчника на тютюневата индустрия за формиране на публичния разказ за COVID-19 и прогнозираната ера след COVID.

 

През 2011 г., след много години на повишаване на осведомеността относно генетично модифицираните организми (ГМО) и индустриалното земеделие, решихме, че се нуждаем от нов план за действие. Образоването на хората чрез нашия бюлетин беше страхотно, но ние осъзнахме, че най-добрият начин да изложим Монсанто – водещ защитник на ГМО и собственик на патентовани семена по това време – е да ги накараме да се ангажират директно и да осигурят национално внимание.

 

За тази цел Mercola.сom финансира събирането на подписите в Калифорния, което инициира Предложение 37 (ВИЖ ТУК), правото да знаете какво има във вашата храна, като гарантира правилното етикетиране на ГМО. Похарчихме над 1 млн. долара за инициативата Prop 37, плюс няколко милиона долара повече за инициативи за етикетиране на ГМО в други щати на САЩ през следващите години.

 

Тази инициатива принуди Монсанто да се ангажира директно с обществеността, за да защити своите токсични продукти и опасни бизнес практики, като същевременно получи национално покритие в процеса.

 

СЛУЧАЯТ МОНСАНТО

 

Монсанто похарчи десетки милиони долари, за да атакува някого на пътя си, но те го направиха косвено, точно както тютюневата индустрия преди тях. Това е основната идея за това, което ще опиша по-нататък.

 

Те използваха екип за връзки с обществеността, за да свършат по-голямата част от мръсната си работа – плащайки на учени и академици, за да изразят своите „независими мнения“, влияейки върху научните списания и карайки журналистите и редакционните съвети да пишат благоприятни и влиятелни статии, които да им помогнат да запазят лъжите и влиянието върху умовете.

 

И все пак, докато изразходването на десетки милиони долари за въздействие върху избирателите доведе до тясно поражение на Prop 37, новото, широко разпространено познаване на ГМО, пестицидите и индустриалното земеделие в крайна сметка доведе до пагубата на Монсанто (ВИЖ ТУК).

 

През 2013 г., в последно усилие да спаси опетнения си имидж, Moнсанто наема Пи Ар фирмата Ketchum. Както беше отбелязано в статия на HuffPost от Пол Такър, „Moнсанто удари рестарта с Ketchum“, която „създаде кампания, наречена GMO Answers, и използва социални медии и други учени, за да предложи противоположна информация, за да успокои загрижеността за продуктите на Moнсанто“ (ВИЖ ТУК).

 

Уебсайтът на GMO Answers е създаден, за да позволи на преподавателите в държавните университети да отговарят на обществените въпроси за ГМО – предполага се, без възнаграждение от индустрията. Но с течение на годините се появиха доказателства, които показват, че тези учени далеч не са независими и често в крайна сметка получават плащания за своите приноси чрез скрити средства, като неограничени стипендии.

 

Професорът от Университета във Флорида Кевин Фолта е един от видните примери, описан в статията ми от 2016 г. „Scientific American – Another Monsanto Bedfellow“ (ВИЖ ТУК). В тази статия аз също преглеждам как GMO Answers съфинансира панелна дискусия за ГМО през март същата година с отдела за медии и партньорства на Scientific American.

 

По това време Джереми Абат, вицепрезидент и издател на Scientific American, настоя, че събитието не е на Ketchum, а на Scientific American. Малцина обаче повярваха в неговите аргументи и мнозина в крайна сметка вписаха Scientific American в категорията химически биотехнологичен популяризатор.

 

След като закупи Moнсанто в края на 2016 г., Байер продължи стратегията да разчита на Пи Ар фирми за общественото приемане. В статията „Shay PR Firms на Bayer’s: Fleishmanhillard, Ketchum, FTI Consulting“ (ВИЖ ТУК) U.S. Right to Know разглежда множеството скандали с измама, включващи тези фирми. Ключово откритие бяха доказателствата, показващи „наличието на обективни стратегии за заглушаване на силните гласове“.

 

След проучване на стратегиите, използвани от Moнсанто и Байер, вече можем да видим, че същия наръчник се използва от големите технологични компании и Биг Фарма за формиране на публичните разкази за COVID-19 и Голямото нулиране. Отново централен аспект на тези кампании е да се заглушат критиците, по-специално онези с големи онлайн последователи, включително вашите истински.

 

Обявен съм публично като „заплаха за националната сигурност“ за Обединеното кралство от Имран Ахмед, член на Управителния комитет за противодействие на екстремизма, Пилотна работна група към Комисията на британското правителство за противодействие на екстремизма и изпълнителен директор на Центъра за противодействие на дигиталната омраза (CCDH).

 

Според Ахмед аз и други, които се съмняваме в безопасността и необходимостта от ваксина за COVID-19, може да сме склонни към насилствен екстремизъм. Това клеветническо изказване очевидно няма никаква основа в действителност. По-скоро това е част от пропагандата, насочена към унищожаване на опозицията – в този случай опозицията на технократите, движещи агендата за Голямото нулиране, която обхваща социалните, икономическите и здравните сектори (ВИЖ ТУК).

 

Както съобщава Националният информационен център за ваксините (NVIC), който също е бил в списъка със заплахи за националната сигурност на ССDН:

 

„Анонимно финансираният CCDH също има офис във Вашингтон, окръг Колумбия, и клеветническата обществена кампания, създадена през декември 2020 г., има за цел не само да дискредитира публичния отчет на NVIC за четири десетилетия на работа в рамките на демократичната система на САЩ за осигуряване на безопасността на ваксините и защитата на информираното съгласие в политики и закони за общественото здраве, но за да унищожи нашата малка благотворителна организация.”

 

PUBLICIS Е ОРГАНИЗИРАЩА СИЛА В ИЗМАМАТА НА ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ

 

Понастоящем публичната измама се извършва масово и изглежда, че цялата работа се ръководи и организира от друга голяма Пи Ар компания, този път Publicis Groupe, самоописана като „една от най-големите комуникационни групи в света“, която представлява големи компании в технологичната, фармацевтичната и банковата индустрия (ВИЖ ТУК).

 

Тези компании от своя страна имат различни партньорства с правителството на САЩ и глобални неправителствени организации (НПО). Самият Publicis също е партньор на Световния икономически форум, който води призива за „рестартиране“ на световната икономика и цялостна промяна на нашия начин на живот. Както ще видите, пръстовите отпечатъци на Publicis могат да бъдат намерени в цялата мрежа от цензура и погрешно насочване, която сега се хвърля в дигиталния пейзаж.

 

Publicis Groupe манипулира това, което хората мислят за търговските продукти в продължение на почти век. През този век те купуват или си партнират с целеви рекламни средства, започвайки с вестници, последвани от радио, телевизия, кино и интернет. Съвсем наскоро те се разклониха в придобиването на големи данни и платформи за изкуствен интелект.

 

За да разберете силата на Пи Ар компаниите като Publicis днес, трябва да разберете ролята на свободната преса. Въпреки че про-индустриалната реклама работи добре в продължение на десетилетия, все още съществува неприятният проблем на „четвъртата власт”, термин, който се отнася до пресата.

 

Проблемът за индустрията беше, че професионалните разследващи журналисти, работещи за списания, вестници и радио- и телевизионни канали, щяха да пишат задълбочени изложения, разкривайки истината зад измамната реклама и противодействайки на индустриалната пропаганда с наука, статистика и други документирани факти – и когато свободната преса с честно докладване въз основа на проверими факти всъщност върши своята работа, неефективните или токсични продукти се изтласкват от пазара.

 

Отговорът, с който индустрията излезе в края на 20-ти век за борба с истината в журналистиката, беше чисто и просто да контролира „четвъртата власт“ с рекламни долари. Новинарските организации просто няма да пускат доклади, които могат да навредят на печалбата на техните рекламодатели.

 

Чрез по-нататъшно партньорство с „големите оръжия“ на медиите – като Paley Center for Media – Publicis и неговите клиенти в бранша успяха да повлияят и контролират пресата, за да ограничат, всъщност на практика да елиминират способността ви да разберете истината по много важни въпроси.

 

PUBLICIS, БИГ ФАРМА И NEWSGUARD

 

За да започнем тази разтегната мрежа от индустриални връзки около Publicis, нека да разгледаме връзките й с самоназначения интернет надзор NewsGuard. NewsGuard оценява уебсайтовете по критерии „достоверност“ и „прозрачност“, уж за да насочва зрителите към най-надеждните източници на новини и информация.

 

В действителност обаче NewsGuard се оказва като вратар с мисия да барикадира непопулярната истина и различията в мненията зад затворените врати. Неговата ясно пристрастна система за класиране лесно разубеждава хората да преглеждат информация от сайтове с ниска оценка, включително и моята.

 

NewsGuard получи голяма част от началния си капитал от Publicis. NewsGuard също има връзки с Paley Center for Media, споменат по-рано. За да стане ясно, Paley Center е съставен от всички големи медии в света, включително Microsoft, AOL, CBS, Fox и Tribune Media. Една от дейностите му е да спонсорира годишен глобален форум за лидерите в бранша.

 

NewsGuard се помещава в Paley Center в Ню Йорк. През ноември 2015 г. председателят на Publicis в Северна Америка Сюзън Джанино се присъедини към настоятелството на Paley Center.

 

Лео Хиндъри, бивш бизнес партньор на съизпълнителните директори на NewsGuard, Стивън Брил и Гордън Кровиц, също е бивш попечител и директор на Paley Center (ВИЖ ТУК). Взети заедно, NewsGuard има доста влиятелни връзки с Paley Center, освен че е наемател в тяхната сграда.

 

Както споменах, Publicis представлява повечето от големите фармацевтични компании в света и тъй като голяма част от приходите му идват от фармацевтичната индустрия, не е пресилено да се предполага, че Publicis може да повлияе на рейтингите на NewsGuard на конкурентите на фармацевтичната индустрия, като алтернативни здравни сайтове.

 

PUBLICIS, БИГ ФАРМА, NEWSGUARD И ГОЛЕМИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНИ КОМПАНИИ

 

След това нека добавим и нещо за Големите технологични компании към това. Publicis, който представлява Биг Фарма, не само има способността да влияе на обществеността чрез NewsGuard, но е и партньор на Google, което му дава още по-голям капацитет да погребва нежеланите възгледи, които могат да навредят на клиентелата му (ВИЖ ТУК).

 

NewsGuard също си партнира с Microsoft, първоначално чрез програмата за защита на демокрацията на Microsoft (ВИЖ ТУК). Чрез разширеното партньорство, обявено през 2020 г., потребителите на Microsoft Edge получиха безплатен достъп до NewsGuard, а Microsoft Bing получи достъп до данните на NewsGuard (ВИЖ ТУК).

 

PUBLICIS, БИГ ФАРМА, NEWSGUARD, БИГ ТЕХН, ПРАВИТЕЛСТВОТО И НПО

 

Разширявайки мрежата по-нататък към територията на правителството и неправителствените организации, откриваме, че NewsGuard също е свързан с Държавния департамент на САЩ, Министерството на отбраната на САЩ и СЗО. И трите са изброени като партньори на NewsGuard (ВИЖ ТУК). NewsGuard също си партнира с – обществени библиотеки, училища, MSN, Bing, Trend Micro и много други (ВИЖ ТУК).

 

За да обобщим, мрежата около Publicis вече включва международни фармацевтични компании, NewsGuard, Google, Microsoft, Държавния департамент и Министерството на отбраната на САЩ, СЗО и Световния икономически форум. Имайте предвид, че това не е изчерпателен преглед на връзките. Това е просто извадка от обекти, за да ви даде представа за ширината на тези връзки, които, когато се вземат заедно, обяснява как някои възгледи могат да бъдат изтрити толкова ефективно.

 

Но още не сме приключили. Услугата на NewsGuard, свързана със здравето, наречена HealthGuard, също си партнира с WebMD, Medscape и CCDH – прогресивният лидер на културата на отмяна, с обширни връзки с правителствени и глобални мозъчни тръстове, които наскоро заклеймиха хората, поставящи под съмнение ваксината за COVID-19, като заплаха за националната сигурност.

 

През 2017 г. WebMD е придобита от Internet Brands, компания под глобалната инвестиционна компания Kohlberg Kravis Roberts (KKR). KKR притежава и няколко други интернет марки, свързани със здравето. Тъй като WebMD притежава Medscape, той също принадлежи към интернет марките KKR.

 

Заедно HealthGuard, CCDH, WebMD и Medscape стартираха кампания за обществена услуга, наречена VaxFacts. Целта на кампанията е „да предостави факти и инструменти, които да помогнат на потребителите да вземат информирани решения относно ваксините“, съобщава WebMD.

 

Заедно с тази кампания Google финансира организации за проверка на факти в размер на 3 млн. долара, с цел да се противопостави на „дезинформацията за ваксините“, а NewsGuard поддържа „Център за проследяване на дезинформацията за коронавирус“, който включва “Top COVID-19 Vaccine Myths Tracker.”

 

WebMD доминира при здравни търсения, извършени чрез Google, и споделя потребителска информация с рекламната организация на Google и други фирми на трети страни – практика, която е незаконна в Европа.

 

Това означава, че DoubleClick, рекламната услуга на Google, знае кои рецепти сте търсили на сайта, като по този начин ви предоставя персонализирани реклами за лекарства, а Facebook знае какво сте търсили в проверката на симптомите на WebMD, както и всякакви медицински диагнози, които сте получили. Направих преглед на тези констатации в статията „WebMD и Healthline разкриха нарушаване на поверителността ви“ (ВИЖ ТУК).

 

Тъй като по-голямата част от приходите им идват от реклами, WebMD далеч не е независим източник на добре проучени здравни новини. Например, той е хванат като популяризатор на Moнсанто, публикувайки „статии“, подходящи за индустрията, които наистина са платени реклами, известни в медийния свят като рекламни статии.

Преди десет години WebMD също беше хванат да публикува фалшив онлайн тест за скрининг на депресия. Всъщност това беше рекламен трик за антидепресанта Cymbalta и нямаше начин участниците в теста да получат чиста сметка за психичното здраве.

 

ОБОБЩЕНИЕ

 

Така че, за да обобщим, откриваме връзки между фармацевтичната индустрия, NewsGuard / HealthGuard, образователни институции, големи технологични компании като Google, Microsoft и Bing, Държавния департамент и Министерството на отбраната на САЩ, глобални технократични институции като СЗО, национални и световни НПО като CCDH и Световния икономически форум и доминиращи здравни уебсайтове като WebMD и Medscape.

 

Отново ще повторя, че това далеч не е изчерпателно разследване на този вид връзки. Това е просто малка извадка от лесно очевидни взаимоотношения. Към центъра на тази мрежа е Publicis Groupe, чиито клиенти включват големи фармацевтични компании, големи технологични компании и финансови институции в повече от 100 държави.

 

Между другото Publicis също започна да инвестира в технология за изкуствен интелект през 2017 г. и си партнира с Microsoft през 2018 г., за да разработи глобална AI платформа. Той също така закупи фирмата за данни Epsilon през 2019 г., като по този начин установи собственост върху данните от първа страна – изключително важен ресурс, когато става въпрос за използването на ИИ (ВИЖ ТУК).

 

Както е описано подробно на уебсайта му, опитът на фирмата е съсредоточен в четири основни дейности: комуникация, медии, данни и технологии (включително услуги за изкуствен интелект) и всички клиенти имат достъп до нейния опит във всички тези области.

 

Въпреки че е лесно да се отхвърли Publicis като поредната рекламна агенция, вярвам, че би било глупаво да се подценява нейната сила да организира вида на координация, необходима за спиране на опасенията за ваксините, привържениците против локдауновете и хората, които се опитват да образоват своите близки за опасностите на Голямото нулиране, което се извежда като „необходима“ стъпка след COVID.

 

Въпреки че тези неща може да изглеждат несвързани, всъщност не са. Както споменахме, Големият ресет включва всичко – включително здравеопазване, образование, правителство, икономика, преразпределение на богатството, бизнес практики, „защита“ на околната среда и много други.

 

Автор: Д-р Джоузеф Меркола
Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

ОЩЕ ОТ АВТОРА

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ВСЯКА ваксина за CV-19 ще бъде с нанотехнология на Пентагона

Вече можем със сигурност да твърдим, че не само европейските, американските, австралийските и руските, но също и китайските (!) и южнокорейските ваксини ще са базирани на експерименталната ДНК нанотехнология, разработвана отдавна от щатското Министерство на отбраната и неговата научна дивизия DARPA.
Статията ТУК

Моdеrnа: Инжектираме ви с „операционна система“

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница