Кока-Кола под микроскоп: Факти, след които ще я откажете напълно

2006 година в Турция за пръв път завели дело срещу Coca-Cola, поради състава на напитката. На етикета обикновено пише, че в Кока-Колата има захар, фосфорна киселина, кофеин, карамел, въглероден двуокис и още някакъв «екстракт».

И именно този екстракт предизвикал подозрението. И компанията Coca-Cola била принудена да разкрие тайната, от какво всъщност правят колата? Оказало се, че това е течност, получена от НАСЕКОМОТО Cochineal.

Кочинелата е насекомо, което живее на Канарските острови и в Мексико. Това насекомо се впива и смуче сок от растенията, и никога не се мести от мястото си. Тези насекоми се отглеждат на специални плантации. От плантациите ги събират селяните. От тях и от яйцата им, извличат ПИГМЕНТ, наречен кармин, който и оцветява колата в кафяв цвят…

Така, от насекомото Кочинела (или кокинела) е първата дума «Кока» от името на колата. А от къде идва думата «Кола» става ясно от разказа на сътрудник на фирмата, работил във фабриката Coca-Cola, 23 години?

Суровината е от сладникави корени, с които се хранят разни животинки, вкл. и мишки. Големите компании събират тонове от тези корени с големи машини. Машините не можели да отделят мишките и пресовали корените заедно с всичко, което се окаже в тях. И чак накрая, до колкото може, отделяли остатъците от козина, лапички и т.н. от общата маса.

Но понеже колата е тъмна на цвят, затова не се забелязва, че в нея има кръв и стомашна течност от мишки. Разбира се, компаниите се опитват да неутрализират тези вредни примеси, с помощта на химически вещества. Сътрудникът, разказал тази история, за 23-те години, нито веднъж не изпил и чаша кола.

По-нататък, учени от Вашингтон разложили на съставните й части, още една от съставките на колата Кока-Колата. Оказало се, че карамелът в колата, изобщо не е препържена захар, а е ХИМИЧНА СМЕС от захар, амоняк и сулфити, получени при високо налягане и температура. Този кармел може да предизвика рак на белия дроб, на черния дроб, на щитовидната жлеза, и левкемия.

Изяснило се и това, че в газировката влиза и СПИРТ, и той е основата на тайната добавка «7 хикс»…

А течността от насекомото Кочинил – кармин, изобщо не е минала през сертификация, та затова колата в някои страни е напълно забранена.

За мюсюлманите колата се счита за забранена (т.е. – мръсна). Висшият съд на Индия забрани разпространението на Колата, заради вредността й…

В некои азиатски страни фермерите използват кока-колата за унищожаване на вредителите, понеже е по-евтина от химикалите, а ефектът е същият.

Всяка секунда в света се изпиват 8000 чаши, произведени от компанията Кока-Кола.

Но всичко гореказано се отнася и за другите безалкохолни напитки (Г.С: и за бирата, и за алкохола, и за всичко, в което е физически възможно да се добавят примеси.

Източник: 3rminfo
Превод, Григор Симов

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Военна полиция (БУКВАЛНО)

Военна полиция (буквално) Планът е световната армия да погълне всички национални полиции в една военно-полицейска структура

Световната армия НАТО

  Световната армия НАТО     Планира се волята на световната правителствена диктатура да бъде наложена