Конопът: Забраненото лекарство (ВИДЕО) Излекуван – История за Канабиса от Дейвид Триплет

//

Светила в медицината твърдят, че конопът има механизми да влияе върху енергията на раковите клетки. Някои от тях препоръчват на пациенти, които са на химиотерапия, да използват и конопени препарати, заради тяхното защитно и оздравяващо действие.

Конопът има свойството да защитава нервната тъкан и затова е важен, особено ако се облъчва човешкият мозък.

Той убива раковите клетки, твърди професор Гунаш Лумир от еврейския университет в Израел.

Съществуват около 3 хиляди научни труда, които разкриват положителното влияние на конопа в лечението на опорно-двигателния апарат, в защитата на нервната система и мозъка, при травматични увреждания и психотравми.

Когато споменем думата „марихуана“, ни идва на ум само една асоциация, свързана с наркомания. Но не всичко е еднозначно – марихуаната, или конопът може да лекува сериозни заболявания или да облекчи симптомите им.

Установено е, че само 9% от хората, които употребяват марихуана, развиват зависимост от нея, което е по-нисък показател в сравнение с 15%, които развиват зависимост от алкохол; 32% – от никотин.

В много страни днес стои въпросът за ползата и вредата от конопа, особено след като и Канада легализира канабиса. През 2013 г. това направи и Уругвай.

В миналите векове конопът бил използван за нуждите на държавата и го отглеждали в манастири. Когато Хенрих VIII издал указ за закриване на манастирите, издал още един указ – фермерите да засяват една шеста от земята си с коноп.

Конопът намирал приложение в корабостроенето. От влакната му изработвали здрави въжета.

Конопът е едногодишно тревисто растение, което може да стигне до височина два метра; дебелината на стъблото му е до 0,3 метра; листата му са назъбени; коренът му стига до дълбочина два метра. Плодът на конопа е конопеното семе, което не съдържа психотропни вещества.

Конопът цъфти в началото на лятото – през юни и юли.

Днес растението се отглежда почти навсякъде.

Конопените семена съдържат: белтъчини, мазнини, въглехидрати, фосфор, калий, магнезий, калций, цинк, сапонини, фитонциди, алкалоиди, витамин С, витамин Е, витамин А, витамин К, витамините В1, В3 и В6, канабидиоли.

То съдържа над 18 видове аминокиселини, които са незаменими в обмяната на веществата в организма на човека. Лекари препоръчват семената и конопеното масло да се използват в профилактиката и лечението на болести, свързани с имунна недостатъчност.

Семената повишават имунитета и активизират работата на стомашно-чревния тракт. Редовната им употреба е отлична профилактика на атеросклероза и тромбоза. Растението подобрява физическата и умствената активност, пречиства кръвта, намалява болки.

Конопените семена действат противовъзпалително, бактерицидно и противопаразитно, укрепват сърцето, лекуват анемия, нормализират нивото на хемоглобина, засилват лактацията, повишават потентността, извеждат токсини и шлаки от организма, премахват безсъние, нормализират работата на нервната система, повишават концентрацията и паметта.

Няколко страни отдавна използват продуктите от коноп за лечение на рак.

За медицински цели марихуана се използва отдавна; тя помага при анорексия, в лечението на рак и епилепсия, в борбата със СПИН, глаукома, множествена склероза, болести на стомашно-чревния тракт.

В последните години беше направено откритието, че канабидиолът – активното вещество в конопа, е ефективно против грамположителните бактерии, особено срещу онези, които причиняват сериозни инфекции.

Американската агенция FDA одобри канабидиола в лечението на епилепсия; водят се изследвания за ефективността му в много други заболявания.

Като лекарство конопът се използва само в САЩ и окръг Колумбия, в щатите Калифорния, Колорадо, Вашингтон, Монтана, Аризона, Аляска, Невада, Ню Мексико, Ню Джърси, Орегон, Вермонт и някои други.

Миналият век използвали екстракт и настойка от коноп като успокояващо, противоболково и леко сънотворно средство.

Конопът притежава противовъзпалително, омекотяващо, успокояващо, сънотворно действие; той помага при болести на бъбреците и цистит, силна кашлица, ревматизъм, отоци, фурункули.

По времето на Втората световна война на войниците, особено на десанта, давали на войници по времето на операция по 50-70 грама екстракт от коноп, което им помагало да не умрат от болки, когато са ранени.

Как да приготвим конопена каша

Една чаша конопени семена се накисват във вода за една нощ или за няколко часа. След това се измиват на течаща вода, прехвърлят се тенджера, заливат се с две чаши вода и се варят на бавен огън под капак, като от време на време се разбъркват. Ако е нужно, се добавя още вода. Готовата каша се овкусява с подправки на вкус.

Търсете книгата на издателство PACПEP “Конопът – забраненото лекарство“

Бел.ред; коноп, канабис и марихуана са названия на едно и също растение! Мъжкият плод опрашва женското и то ражда семената…

ПО ТЕМАТА

Излекуван – История за Канабиса от Дейвид Триплет

Историята на един човек разбрал истината за растението канабис по трудния начин. Той е използвал екстракт от канабис, за да се справи с рака. След като успял да се излекува използвайки този екстракт, той си задал един въпрос: „След като канабиса лекува рак, защо той е забранен?“

ВИДЕО:

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Фейсбук страница