Коронавирусният театър на марионетките

/

В днешната „пандемия на бунта“ ясно прозира присъствието на организиращ и планиращ център, който притежава огромен финансов и информационен ресурс

„… и по времето на представлението
се създаде впечатлението,
че куклите сами себе си шамаросват…“

Тази песен от средата на 70-те години, която тогава напълно адекватно изпълняваше Андрей Макаревич, си спомням всеки път, когато наблюдавам по телевизора безредиците, които първо засегнаха Америка, а след това се промъкнаха в Нидерландия, Испания, Франция, Аржентина, Великобритания, Германия и дори Гърция, където по принцип никога не е имало расизъм.

„Цветният бунт“ в Лос Анджелис през 90-те години

Много хора гледат на случващото се като на „дежавю“ – повторение на „цветния бунт“ в Лос Анджелис през 1992 г. Тогава безредиците също започнаха със задържането на чернокожия Родни Кинг, който беше с условна присъда и беше обвинен в грабежи, нападения, побои и други криминални деяния. Полицаите се „престарали“ и го пребили с палки, което някой заснел с камера и публикувал записа. Хиляди чернокожи излязоха на улиците, организираха протести, които бързо прераснаха в безредици, погроми, разграбване на магазини и „лов на бели“. Скоро към тях се включиха и месните латинос и част от белите безработни. Всичко приключи с вкарването на армията и националната гвардия в града. Резултатът от безредиците: 5,5 хиляди изгорени и разграбени жилища, 65 убити, 2 хиляди ранени, 12 хиляди арестувани… и 3,8 милиона компенсация от полицията на Родни Кинг, с който започна всичко.

Но днешната „пандемия на бунта“ е принципно различна. Главната разлика е несъмненото присъствие на организиращ и планиращ център, който притежава огромен финансов и информационен ресурс и който решава свои отиващи далеч задачи.

„Дърпат куклите с конци.
А те с усмивки на лице…“

Кой е поръчителят?

Ако потърсим кой е поръчителят на тази „пандемия на бунта“, възниква традиционният въпрос – на кого е изгодна тя? Първият заподозрян е Демократическата партия в САЩ. Наблюдателните с лекота установяват, че бунтуващи се и погромаджии са хора от традиционния електорат на демократите: чернокожи, латинос, секс-малцинства, феминистки, еколози, леви, прословутите „антифа“ и др. агресивни малцинства, обединени от една обща цел – да доминират, да наложат волята си над болшинството, а възгледите си да издигнат за общоприета норма.

Целта на демократите – сваляне на Тръмп от власт
Целта на Демократическата партия е да свали Тръмп. Сега е подходящият момент: икономиката на САЩ, на която заложи Тръмп, заради карантината с мерките срещу злощастния коронавирус, рухна едва ли не до нивото на Голямата депресия. В страната има около 40 милиона безработни и още повече недоволни от въведената от властите изолация. Сега е времето в редиците на протестиращите да се издигнат популистки лозунги като „Животът на черните е важен“, никой не спори с това, и да се заиграе върху традиционната за всяка криза мантра „За всичко е виновна властта“.

Към всичкото това се добавя нанесеният удар по психиката на нацията, неизбежен при продължително заточение, което също е в полза на организаторите на безредиците и провокира агресия у протестиращите, търсене на враг и желание за отмъщение и желание безнаказано да се разграбват магазини. Нужно е да се придаде на тази съставка нужната синергия и да се насочи в нужното направление. Разбира се, да се дадат на тълпата и професионални провокатори.

Защо чернокожите американци се превърнаха в „движещата сила на революцията“?

В САЩ расовото неравенство приключи през 60-те години. Но впоследствие насаждането на постановката „толерантност“ доведе до своята противоположност, когато предимства се предоставяха на различни видове малцинства във вреда на правата на болшинството.

Същността на тази политика най-точно е отразена в известната шега: „В САЩ най-защитаваният и привилегирован гражданин е чернокожа жена-инвалид с нетрадиционна сексуална ориентация…“

В резултат, от една страна, белите традиционалисти, опора на Тръмп, се усещат дискриминирано болшинство в страната си, от друга – израсна цяло поколение, което вярва, че е привилегирована част от населението и „белите са му длъжни“, но повечето от представителите му имат нисък социален статут и са бедни, което възприемат като несправедливост, макар че много чернокожи харесват да живеят от помощи, без да работят; така в „черните“ райони на Америка нараства криминалитетът и там за белите е небезопасно да се появяват. По този начин страната сама си отгледа „революционна класа“. И, естествено, Демократическата партия не може да не се възползва от нея и да изиграе ролята на детонатор на мощен взрив.

Лозунгът, на фона на който преминават безредиците в Америка – „Животът на черните е важен“, е откровено расистки, защото защитава само живота на негрите. Но това не смущава другите привърженици на протестите в различни страни в света, защото за тях „защитата на правата на негрите“ е само формален повод за бунт против всичко, което не ги устройва. А хората днес много неща не ги устройват, особено след разрушаващите обичайния им живот карантинни мерки.

Епидемията на протестите, подгрявана от СМИ, вече е в Европа, където се появяват „цветни“ борци за права от различни малцинства, които отслабват държавния имунитет. Днес, на фона на коронавирусната истерия и разрушаващите икономиката карантинни мерки, той пада на практика във всички страни.

Два подхода към коронавируса в САЩ и сблъсъкът между тях

Единият подход е на президента Тръмп, който желае да минимизира карантинните мерки, които могат да загробят икономиката; другият е на американския инфекционист Антъни Фаучи, на когото бившите му сътрудници приписват разработването и предаването на ковид-19 на Китай и последващо изтичане на заразата, който настоява за тотална и пълна изолация на гражданите. Неговият план съвпада с плана на бившия министър на отбраната Д. Ръмсфелд първо за изолиране на чуждестранните военни бази в случай на биологическа атака от страна на Китай. Този план съвпада и с доклада на ЦРУ с 12-годишна давност за вероятна страшна световна епидемия, която щяла да започне от… Китай.

Голяма част от отчаяното от карантинните мерки и информационната психоза население на планетата престава да вярва в „естествения“ произход на вируса и раздутата опасност от него; то е убедено, че ограниченията не са борба с болестта, а задоволяване на сенчести интереси на различни елити.

Експерти в САЩ дори твърдят, че ковид-19 има за цел да свали Тръмп от власт и този вирус е задействан няколко месеца преди президентските избори.

Може и да не свалят Тръмп, но могат да сринат авторитета му. СМИ, които се контролират от демократите, са в ролята на провокатори на безредиците; те рекламират и оправдават метежниците, дори им съобщават къде да отидат и какво да правят. Тези контролируеми СМИ издигат вицепрезидента М. Пенс като „компромисна“ фигура, която на изборите през 2024 г. можела да устройва всички – и републиканци, и демократи.

Още един сериозен удар по Тръмп може да нанесе конфликтът му с военните, които той предлагаше да бъдат привлечени в прекратяването на безредиците. Министърът на отбраната Марк Еспер се изказа против своя върховен главнокомандващ и заяви, че не го поддържа по този въпрос.

Много неприятно за Тръмп е, че армията включва много негови избиратели и има сериозен авторитет сред населението.

Днешните безредици в САЩ може да не са пълнокръвна революция, но са нейна генерална репетиция. На Тръмп директно казват, че с неговия стремеж към национална политика във вреда на глобализма е отишъл твърде далеч. Положението на президента е нестабилно. Той се раздвоява между необходимостта да поддържа имиджа си на „смел момък“, който контролира всичко, и опасенията да пролее кръв при потушаването на протестите и да бъде наречен „Кървавият Доналд“, от което ще спечелят демократите в наближаващите избори.

Двете партии в САЩ – инструменти в ръцете на истинските стопани на страната, които държат „световните пари“ и назначават премиерите и президентите на повечето страни в света

Развитието на ситуацията в света иска от тях бързи действия. Отдавна очакваната криза на световната система на „финансовия капитализъм“, за която коронавирусът послужи само за информационно прикритие на неизбежния провал, води до радикални промени в световния ред.

И тук са реални два варианта

Първият, „националистически“, който води към многополюсен свят и образуването на центрове, които изповядват национални интереси и реализират собствени проекти; вторият – преобразуването на света в единен голям пазар, с изчезването на националните държави и редица други начала – семейство, религия, национална култура и др. и преминаването на властта в ръцете на „международни органи“; дефакто световните пари ще се управляват от една шепа хора, които ще станат собственици на всички пазари и ресурси на планетата.
Много изследователи отдавна говорят за могъщи тайни транснационални структури, които се стремят да наложат „нов световен ред“.

За световно правителство говорят: Джеймс Варбург, синът на основателя на Съвета за международни отношения през 1950 г.; Дейвид Рокфелер, смятан за шеф на Билдербергския клуб; Хенри Кисинджър, член също на този клуб, и много други.

Тези факти може и да приличат на конспирология, но последните събития в света позволяват да се твърди, че мощни транснационални сили са заинтересувани в преобразяването на света по глобалистки сценарий и действат в това направление.

Този резултат постигат със създаването на „управляем хаос“, който води до гражданска война срещу всички, до пълен срив на авторитета на държавните институции и хуманитарна катастрофа. Човечеството, изплашено от изкуствената „пандемия от коронавирус“ вече е склонно да се съгласи да се откаже от националните си държави, от личните си права и свободи срещу личната си сигурност.

Едва ли могат протестите да свалят Тръмп; по-скоро неговите избиратели ще се стегнат и ще спечелят изборите. Но след това може да последва втора вълна, но не от коронавирус, а от изкуствено създаден хаос. Всеки повод, който лесно се организира, като например „химическата атака в Сирия“, може да се превърне в детонатор на „оранжева революция“ в самата Америка, която ще прерасне в гражданска война… А всяка гражданска война е хуманитарна катастрофа, с която ще се занимават същите тези „международни сили“; тогава доведеното до отчаяние човечество ще каже: „Нека да ни управлява който иска, само да ни нахрани и да прекрати този кошмар!“ и тогава на сцената ще се появят „международни структури“, които лесно ще прекратят организирания и управляван от тях хаос. Така мечтата на планетарните революционери за неразделна власт на „световното правителство“ ще стане реалност.

Владимир Хомяков
Превод: издателство PACПEP

Последно от БЪЛГАРИЯ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница