Короначумата пак атакува Китай: 22 млн. души – под карантина

Работници на Китайската железница от вчера (нощта на сряда/четвъртък) започнаха спешно изграждането на нова полева болница в Шицзяжуан (11 млн. население), столицата на провинция Хъбей в Северен Китай, където Короначумата отново се развихри. Площта й ще бъде 330 декара и над 3 000 болнични стаи (всяка с 18 квадратни метра площ), съобщи Синхуа. Работи се денонощно.

Вчера на съвещание вицепремиерът на Държавния съвет на Китайската народна република Сун Чунлан призова за непрекъснати усилия за предотвратяване и контрол на епидемията от COVID-19 през зимата и пролетта, за да се овладее многократно нарастване на заболеваемостта.
В обръщение към участниците във видеоконференцията, проведена в Пекин от Съвместния механизъм за превенция и контрол на Държавния съвет на Китайската народна република, Сун Чунлан заяви, че като цяло епидемиологичната ситуация в Китай в момента е под контрол, но задачата за превенция и контрол остава трудна и сложна, понеже наскоро на много места в страната се появиха нови центрове за масово заразяване.

Според Сун Чунлан е необходимо да се поддържа 24-часова система за управление на превенцията и контрола, за да се намали рискът от втори скок на заболяването. Тя също така подчерта, че приоритет трябва да се даде на епидемиологичния контрол в селските райони.
„Здравните служби в селските райони, частните клиники и аптеки трябва да съобщават за треска и други подозрителни случаи в рамките на два часа“, нареди тя, призовавайки за строг контрол и временно отменяйки всички масови събития.

Китайските власти, които от юли мин. т. масово ваксинират, решиха да включат в кампанията и хората над 60 години. Ваксинацията продължава в ключовите отрасли и групи: външна търговия, погранични власти, хран. вкусова промишленост, здравеопазване, обществен транспорт.
Неофициално се счита, че ваксинацията на номенклатурата на Китайската компартия и държавния елит вече е приключила.

До вчера новозаразените в Китай според официалните данни са 4 474. 22 милиона души в някои градове и райони (вкл. части от Пекин) са под карантина и със забрана да напускат домовете си.

  • Григор Лилов

 

Припомняме, че Григор Лилов първи съобщи, че “китайския“коронавирус“ всъщност е “изпусната“ генно-модифицирана чума (на белия дроб:бел.ред.) с преносител специално създаден за целта коронавирус.
Контролавируса в реално време: Онлайн.

ПО ТЕМАТА

Историите за СОVID мутации показват, че ограничителните мерки са проектирани да продължат завинаги

 

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times