Короночумата не съществува за родното здравеопазване

За тази година от близо 400 болници:
• 35 болници са сключили договори: да приемат пациенти по клинична пътека 039 – за диагностика и лечение на бронхопневмония и бронхиолит при лица над 18 години,
• 124 болници приемат пациенти и по клинична пътека 048 – за бронхопневмония при деца.

За лечение на заболял от короновирусната инфекция
ДОГОВОРИ НЯМА!
КЛИНИЧНА ПЪТЕКА НЯМА!
НЯМА И ДОСЕГА!
И НЯМА И ДА ИМА, КАКТО ЗАЯВИХА ОТ РАЗНИТЕ ЩАБОВЕ И МИНИСТЕРСТВОТО.

Още един детайл:
 за лечението на възрастен с пневмония касата плаща 677 лева,
 за лечение на дете с пневмония – 935 лева.
Лечението и престоят на коронаболен, дори и при по-леките случаи е поне 3 седмици и гълта хиляди, хиляди левове.
Затова частните болници се разсейват.
Затова и редица общински и държавни здравни заведения също се разсейват.

Според шефа на Щаба леглата в интензивните отделения на „Пирогов“ и ВМА вече са препълнени с коронаболни. (36 бр.), макар че в тежко състояние се водят само 8 случая. Официално.


Както съобщих преди месец и нещо, според статистиката България има 2063 легла за интензивно лечение.
От тях в истински интензивни отделения истинските интензивни легла са под 1000 бр. (никой не знае точното им количество в страната, по др. оценки са под 800 бр.).
Другото е „интензивно“ единствено и само на книга! .
Така наречените коронабоксове са 480.
(моя информация, данните не ги обявяват официално)


Затова все повече случаи, дори тежки, остават за домашно „лечение“. И съответно статистиката не ги брои. Няма да ги преброи и когато значима част умрат.

Така че ако някой има лошия късмет да се разболее от пневмония (с или без КОВИД-19), в повечето болници няма да го приемат.
И все повече хора ще остават в у дома и заедно с това и извън статистиките, защото дори не ги и преглеждат, камо ли пък да ги тестват, както се оплака моята колежка Маргарита Ралчева, наложила си самокарантина.

Същевременно двата Щаба – Експертния на Мутафчиев и новия Медицински на Костов се карат.
Аз добре помня как повечето от лицата там с пяна на устата защищаваха два месеца тезата, че „нищо страшно няма“, и „това е обикновен грип или нещо като грип“, „епидемията е далеч и утихва“.
Помня и какви невероятни глупости дрънкаха значима част от именитите поканени специалисти и експерти, вкл. до средата на март (не е оправдание, че ги дрънкаха маса родни и световни политици, които все пак не са лекари, инфекционисти, вирусолози, епидемиолози).

Единственият светъл лъч за мен е, че проф. Коста Костов настоя да се въведат бързите тестове и ще започнат да ги въвеждат.
Срамно е за другите специалисти в правителството и Щабовете, че от месец насам един неспециалист като мен настоява, призовава, умолява за тези бързи тестове, а те – уж експертите, мълчат или ги отхвърлят.

В ПРИРОДАТА НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ И УГОДНИЧЕСТВО. ТЯ ГИ ПРЕГАЗВА С ВАЛЯК, КАКТО СЕ ВИЖДА СЕГА ЧРЕЗ ЕПИДЕМИЯТА.
ЗАПОМНЕТЕ ГО!

Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Чуйте пълния запис на Радостин Василев от скандалното заседание на Националния съвет на ПП – Костадинов: Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна

Записът потвърждава, че сме колония и чуждите посолства ни редят правителствата и службите… Кирил Петков в