Кошмар! Планини от токсичен прах трупа „Агрополихим“, РИОСВ не смее да гъкне заради белгийския посланик (ВИДЕО)

КОШМАР! ПЛАНИНИ ОТ ТОКСИЧЕН ПРАХ ТРУПА „АГРОПОЛИХИМ“ КРАЙ ДЕВНЯ, РИОСВ НЕ СМЕЕ ДА ШУКНЕ ЗАРАДИ БЕЛГИЙСКИЯ ПОСЛАНИК 

„Площадката”, в която „Агрополихим” – Девня изхвърля незаконно токсичен фосфогипс, съдържащ отровния газ флуор, се оказа цяла планина, та даже две. Това установи репортерска проверка, след като депутатът Ерджан Ебатин алармира за своеволията на белгийския инвеститор, който най-безцеремонно отказва да си плаща актовете за установените нарушения, за които в белите държави се лежи доста дълго време в затвор!

 

Зловещите бели планини, които вятърът брули и разпръсква напосоки отровен прах, се намират в непосредствена близост до защитената от екологичното законодателство местност „Дренака”, в която се срещат 114 вида птици. Не е трудно да се предположи, че феноменалната „каменна гора”, част от комплекса „Побити камъни”, е необратимо отровена, а превръщането й в туристическа локация вече изглежда невъзможно.

„Флуорът е силно реактивен елемент, който се свързва с всички други в най-различни съединения. Този газ може да се съхранява само в специални съдове, защото разяжда почти всички материали. Щом в тази местност се отделя флуор, значи в изхвърлените отпадъци протичат химически реакции, тоест цикълът не е затворен. За подобни престъпления в цивилизованите страни дават много години затвор”, казват експертите химици.

До „площадката”, която по документи се води за съхранение на безопасни отпадъци, се стига по стария път Девня – Варна. Малко след портала на „Агрополихим” има отбивка, отвеждаща камионите с фосфогипс нагоре, в посока север. Впечатление прави, че белгийският инвеститор поддържа това трасе в много добро състояние, което не може да се каже за разнебитения главен път пред завода, превърнат в незаконен паркинг за камионите, които чакат да влязат в „Агрополихим”.

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО

Ивайло Маринов, Фейсбук

Коментари под поста;

«Те…белгийците имат опит с държави от третия свят – Конго, България…»
«Само дето в „Агрополихим“ няма пукнат белгиец. Както и в „Солвей Соди“.Всичкото това го правят българите»

НО КАТО СТАНА ДУМА ЗА ПОСЛАНИЦИ ДА СИ ПРИПОМНИМ:

«Вие не ни трябвате повече от 4 милиона»“, – посланикът на САЩ Ейвис Боулън на семинар в Боровец-1997 г.

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

БЕЛ. РЕД. НАПРАВЕТЕ ПРОУЧВАНЕ КЪДЕ ОПЕРИРА ДЪНДИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ Е  ⚠️ САМО В БЪЛГАРИЯ  ⚠️ ТОЕСТ ТОВА СА БЪЛГАРИ!..

⚠️⚠️⚠️ Не става въпрос само за злато! Германий е рядък елемент и много скъп! – 1 920 000 $ за тон! „Дънди прешъс металс“ са добили ⚠️ само от мина „Челопеч“ за 2011 г. и 2012 г. ⚠️ 146,8 тона германий! ⚠️ това количество е почти равно на добива на германий за ⚠️ целият свят, който е към 85 тона за една година! А „Дънди прешъс металс“ цялото това количество добива ⚠️ само в мина „Челопеч“ без да платят ⚠️ нито стотинка. Това се крие зад неизгодната концесия за добив на злато! Освен безумно ниската цена на концесията за злато и неплатения германий там се добиват и още ⚠️ 18 скъпи елемента!

Последно от БЪЛГАРИЯ

Свободно, нещастник!

ПО ТЕМАТА Румен Сорос активира С0VID геноцидът в България! По план (ОБНОВЕНА) Какъв е планът, който