Крайно лявата, анархистка, антиавторитарна, марксистка организацията Антифа, която се счита за основен двигател на размириците в САЩ, се появява през 30-те години на миналия век в Германия

 

Самата абревиатура е първите шест букви на думата „антифашизъм“ и има присъствие във всички европейски страни, в това число и България. За контакт е посочена единствено електронна поща, без конкретно име.

В САЩ имат дълга история, но стават особено активни след 2016 г., когато организират мощен протест срещу избора на Доналд Тръмп. Тя е най-осезаема именно в тези градове в САЩ, които в момента са арена на безредиците. Американският президент поиска Антифа да бъде обявена за терористична организация.

Турски медии отбелязват, че тя е формирала и малка част, която воюва заедно с прокюрдските Части за народна защита в Сирия.

The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница