Кристалите: Лечебни и магически свойства

Философията на днешното лечение с кристали е основана на концепции, заимствани от азиатските култури. На първо място – от китайската философия за жизнената енергия, на второ – от индуистката и будистката концепция за чакрите. На всеки камък се приписва уникално свойство. Например аметистът е полезен за червата, зеленият авантюрин помага на сърцето и кръвоносните съдове, жълтият топаз активизира мозъчната функция и прояснява мислите.

Кристалотерапията съчетава знанията на Изтока, събирани от учители и мъдри хора в течение на хилядолетия, и най-новите научни технологии и знания за електромагнитните полета и излъчванията, които влияят върху всичко наоколо.

Специалисти по кристалотерапия твърдят, че кристалите могат да концентрират, съхраняват, предават, преобразуват, задържат и канализират енергията, че те са живи същества и във всеки от тях има запазена древна информация. На Земята те са проводници на универсалната жизнена енергия Ци.

Към кристалите можем да се отнасяме по различен начин, можем да вярваме или да не вярваме в тяхната сила, но фактът е факт – те могат да подобрят здравето ни, да повлияят на психическото ни състояние, да ни дарят успех и процъфтяване в живота.

За здраве изберете: цитрин, турмалин, шунгит, сердолик, ахат, кехлибар.
За богатство: сердолик, малахит, бронзит, перла.
За да сте спокойни, изберете: аметист, хематит, змеевик, хризокол, лазурит, слънчев камък, чароит.
За възстановяване след стрес: планински кристал, корал, шунгит, родонит, цитрин, турмалин.
Против самота: лунен камък, малахит, розов кварц.
За запазване на любов: червени кристали, амазонит, слънчев камък, кианит, сердолик, лазурит.
За успех: лазурит, цитрин, кехлибар, перла, гранат, кристали в зелен цвят.
За защита: змеевик, хематит, корал, яспис, оникс, малахит, черен ахат, шунгит, тигрово око, соколово око.
За вдъхновение: опал, кехлибар, родонит, лунен камък, ахат, чароит, кианит.
За памет и развиване на способностите: яспис, планински кристал, корал, кианит, амонит.
За развиване на интуицията: обсидиан, хризокол, змеевик, кварц, малахит, зелен яспис, лазурит, чароит, аметист, лунен камък, амазонит, кехлибар.

Научете повече за магията и лечението с кристали от книгата на издaтeлcтвo PACПEP “Кристалите – лечебни и магически свойства“

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ