Кунчев пак лъже

/

‼️Ако няма проблем за току-що ваксинираните да правят секс, защо още в клиничните изпитвания на Пфайзер има категорични изисквания към участниците да се ВЪЗДЪРЖАТ от сексуални контакти без контрацепция минимум 28 дни ❗️след последната доза ваксина?

Това е изискване кандидатите да бъдат допуснати да участват в клиничното изпитване на препарата, с цел да се предотврати увреждане на плода. Нима нашите доценти знаят повече от производителите на препарата? Умишлено ли се подвеждат хората или това се дължи на липса на експертиза ⁉️

“ 10.4.1. Репродуктивни критерии за приемане на мъже в изпитването.

Участниците от мъжки пол имат право да участват, ако се съгласят със следните изисквания по време на интервенционния период и в продължение на най-малко 28 дни след последната доза от ваксината. Това съответства на времето, необходимо за елиминиране на риска за репродуктивна опасност (увреждане на плода-бел. ред.):

• Без даряване на сперма.

• Без хетеросексуални сношения с жена с детероден потенциал

ИЛИ

• Трябва да се съгласят да използват презерватив ако участват в някаква дейност, която позволява преминаване на еякулат към друго лице.

• В допълнение към използването на презервативи има и други високоефективни методи за контрацепция за мъжете (раздел 10.4.4)

10.4.2. Репродуктивни критерии за приемане на жени в изпитването.

Кандидати от женски пол имат право да участват, ако не са бременни или не кърмят и се прилага поне 1 от следните условия:

• Не са в детеродна възраст (вижте определенията по-долу в раздел 10.4.3).

ИЛИ

• Има в детеродна възраст, но използва приемлив метод за контрацепция, както е описано по-долу по време на интервенционния период (за минимум 28 дни след последната доза от ваксината). Изследователят трябва да оцени ефективността на контрацептивния метод във връзка с първата доза от интервенцията в проучването.

Изследователят е отговорен за преглед на медицинската история, менструалната история и скорошната сексуална активност, за да намали риска от включване на жена с ранна неоткрита бременност.”

  • Информиран избор

ПО ТЕМАТА

Кунчев отново лъже! Няма ли журналисти в България да задават адекватни въпроси!?

Последно от БЪЛГАРИЯ