Къде са телата на загиналите в трагедията на 11 септември 2001 г. ?

Къде изчезнаха над 1000 тела на жертви на терористичния акт, които в този момент се намирали в сградата на Световния търговски център в Ню Йорк?

Останки, превърнали се в прах.

В момента, в който се срутват сградите, в двете се намирали около 16 хиляди души: служители в офиси и магазини, обикновени посетители. По данни в отчета на Националната комисия по терористични атаки против САЩ, обнародван през 2004 г., над три хиляди души загинали. След това били открити останки на 1634 души; от още 1116 души останали само дребни фрагменти от тела. Заедно с тях се „изпарили“ част от офисна мебел, телефони, компютри и други предмети.

Когато катастрофират самолети и в силни пожари от телата на загиналите остават само отделни фрагменти, но при срутване на сграда обикновено това не се случва. Телата могат да се деформират, но не се разпадат на части и не могат да изчезнат безследно, но това се случило с онези, които се оказали в кулите близнаци на 11 септември 2001 г.

Според конспиролози кулите не са се срутили, а са взривени. Освен това на покрива на съседната сграда на „Дойче банк“ през 2006 г. били открити малки фрагменти от човешки кости. Всичко това се вписва в картината на взрива, а не на срутването.

При взрив обектите могат да се разпаднат на малки частици.

Най-интересното е, че много членове на семействата на жертвите също вярват в тази версия. Робърт Макилвайн, баща на един от загиналите, е убеден, че „терористичният“ акт бил само прикритие за взрива, организиран от властите.

Конспиролозите посочват и други подозрителни факти. Част от видеоматериалите, запечатали удара срещу Пентагона, били иззети от агенти на ФБР веднага след терористичния акт. Така че никой не е виждал кадрите, на които е запечатан врязващия се в сградата авиолайнер, негови отломки, останки от пътници или багаж.

Не са огласени официалните списъци с пътниците на боингите, сред които е трябвало да има терористи от Ал Кайда, видео- и аудиозаписи на борда на самолетите. Агентите на ФБР иззели и черните кутии. Накрая част от данните била засекретена от президента Джордж Буш – младши.

Версията за „контролирания взрив“

От време на време се появяват все нови и нови „доказателства“, които поставят под съмнение официалната версия за трагедията 9/11. Организацията „Инженери и архитекти за истината“, която включва около две хиляди специалисти в областта на инженерството и архитектурата, твърди, че Седмата 47-етажна кула на Световния търговски център, рухнала след кулите близнаци, заради започналия пожар, не е можела толкова лесно да се разруши в резултат от таран, тъй като пречели железобетонните конструкции.

„Разрушаването на Седмата кула изглежда като резултат от неконтролируем взрив – така се изказва един от участниците в организацията. – Тази технология изисква подготовка в продължение на една седмица и може да бъде реализирана само по предварително разработен сценарий…“

В Седмата кула по времето на трагедията въобще не е имало хора. В анкета, проведена през 2013 г. от социологическата служба YouGov, става ясно, че 46 % от американците въобще не знаели, че на 11 септември 2001 г. са срутени не два, а три небостъргача.

По данни на социолозите 10% от разпитаните заявили, че не вярват в резултатите от официалното разследване на трагедията; 38% се усъмнили в това, че правителството е разкрило истината за тези събития.

Те просто изгоряха!

Както се твърди в официалния правителствен отчет NIST – Националния институт за стандарти и технологии, сградата на Световния търговски център се срутила заради разрушаването на огнеупорната защита на основните носещи конструкции н кулите. Пожарът се разгорял заради наличните в помещенията „термични вещества“, които се съдържали в грунда за стени.

Телата на загиналите вероятно не са изчезнали, а просто са се разпаднали на отделни фрагменти в резултат на пожара, който избухнал в резултат от повредите, които нанесли самолетите с терористи на борда.

ПО ТЕМАТА

Колосалната лъжа и засекретената истина за терористичните актове на 11 септември 2001 г. в САЩ

Измамата 11 септември (ВИДЕА)

Къде е самолетът? Голямата измама 11 Септември 2001 г. (ВИДЕО)

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница