Лекари и родители съдят Министерството на здравеопазването и социалните услуги за разрешението за употреба на СОVID-ваксина при деца

Лекари и родители съдят Министерството на здравеопазването и социалните услуги на САЩ за разрешението за спешна употреба на ваксина за COVID-19 при деца под 16 години

Редица лекари и родители заведоха иск срещу Министерството на здравеопазването и социалните услуги на САЩ (HHS) и неговия секретар Ксавие Бесера във федерален съд, опитвайки се да предотвратят разширяването на разрешението за спешна употреба на ваксините за COVID-19 при деца под 16 години.

America’s Frontline Doctors – организация с нестопанска цел – и родители подадоха искане за временна мярка за неотклонение в Окръжния съд на САЩ на северния окръг Алабама на 19 май, казвайки, че „всеки ищец с деца или пациенти в целевата възрастова група е незабавно и непоправимо ощетен от екстензията.“ (ВИЖ ТУК)

Ходът е срещу HHS и съответните субагенции и персонал, включително, но не само Администрацията по храните и лекарствата (FDA), Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), Националните здравни институти (NIH), Бесера, помощник-секретарята на HHS за готовност и отговор и Консултативния комитет по ваксините и свързаните с тях биологични продукти.

„Никога не сме виждали това ниво на странични ефекти за никоя ваксина, без FDA да предприеме действия“, заяви д-р Анджелина Фарела, педиатричен медицински директор за America’s Frontline Doctors, в изявление. „Ваксината срещу ротавирус е изтеглена за 15 случая на нелетални странични ефекти, а ваксината срещу свински грип е изтеглена за 25 смъртни случая. Но сега, според собствените данни на CDC, наблюдаваме 12 000 процента увеличение на смъртните случаи с тези ваксини и те все още говорят за това да поставят това на нашите деца.“ (ВИЖ ТУК)

Според собствените медицински и научни данни на CDC, през последните четири месеца са докладвани над 4000 смъртни случая след ваксинации за COVID-19, за разлика от общо 1500 смъртни случая през последните десет години за всички ваксини, се посочва в изявлението.

Д-р Фарела каза, че децата са изложени на статистически нулев риск от COVID-19. Данните показват, че степента на оцеляване при пациенти с COVID-19 на възраст под 20 години е 99.997%.

„Няма обществен интерес да се подлагат децата на програма за инокулация, за да се предпазят от болест, която просто не ги заплашва“, заяви водещият адвокат на ищците Лоуел Х. Бекрафт. „Децата по своята същност не са в състояние да дадат информирано съгласие. Нито децата, нито техните родители евентуално могат да дадат информирано съгласие за тези ваксини, тъй като секретарят на HHS не е направил… дори минималните законови разкрития относно рисковете и алтернативното лечение.“

FDA разшири употребата на ваксината за COVID-19 на Pfizer за деца на 12 години на 10 май, като заяви, че ваксината е безопасна и предлага силна защита за младежите (ВИЖ ТУК).

Два дни по-късно Консултативният комитет по имунизационни практики, който предлага помощ на CDC, гласува единодушно да одобри използването на ваксината на Pfizer при деца на възраст от 12 до 15 години (ВИЖ ТУК).

„За да може ваксинацията да си свърши работата, трябва да свършим критичната си част. Това означава да се ваксинират колкото се може повече хора, които отговарят на условията“, заяви тогава директорът на CDC Рошел Валенски.

После Pfizer обяви, че оценява безопасността и ефикасността на своята ваксина при деца на възраст от 6 месеца до 11 години (ВИЖ ТУК).

„Всички бихме искали да оставим COVID-19 зад нас, но трябва да бъдем отговорни за това като лекари, родители и като нация. Хората се подвеждат тук и ние трябва да гарантираме, че няма да ограбим децата си от бъдещето им заради бързането с прилагането на ваксина, която не е изцяло тествана и одобрена“, казва д-р Терин Кларк, изпълнителен директор по комуникациите за America’s Frontline Doctors, в изявлението.

Изследователите са загрижени, че шип протеините от ваксините могат да причинят заболяване дори без вируса, да преминат кръвно-мозъчната бариера и да увеличат автоимунните нарушения, се казва в изявлението на America’s Frontline Doctors.

Ищците заявиха в петицията, че не са против ваксините за COVID-19 и че повечето или всички от тях са били ваксинирани в миналото.

Миналата седмица CDC заяви (ВИЖ ТУК), че разследва доклади за възпаление на сърцето при тийнейджъри и млади хора, които са получили ваксина за вируса на ККП (Китайската комунистическа партия) (ВИЖ ТУК).

Най-малко 18 тийнейджъри и младежи в Кънектикът са хоспитализирани поради миокардит или сърдечно възпаление след получаване на ваксини за COVID-19 (ВИЖ ТУК).

„Нашите здравни и медицински експерти все още продължават да твърдят, че е правилната стъпка за 12 до 15-годишните да се ваксинират, че това са ограничени случаи“, заяви прессекретарят на Белия дом Джен Псаки пред репортери в понеделник, посочвайки, че Джо Байдън е бил уведомен за съобщените случаи. „И че очевидно рисковете от заразяване с COVID със сигурност са значителни, дори за хора на тази възраст.“

Над 77 000 деца на възраст под 12 години са получили поне една доза от 24 май, според CDC. Други 2.1 млн. на възраст между 12 и 15 години са получили поне една доза.

Министерството на здравеопазването и социалните услуги не отговори на искането от The Epoch Times за коментар.

Автор: Ли Хаи
Източник: The Epoch Times
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

Фейсбук страница