Лидерът на „Ал Нусра“ разкрива персонални детайли

За пръв път лидерът на международно признатата за терористична организация „Ал Нусра“ разкрива част от своята самоличност. По време на срещи с хора от различни населени места в провинция Идлиб /имигранти от Гута, Забадане, Мадая и други селища, прогонени от режима през 2016 г./, контролирана на 60% от терористите, лидерът на „Ал Нусра“ се появява без маска на лицето си.


Агенцията на радикалната организация „Иба отбелязва, че истинското име на Абу Мохамед ал Джолани е Ахмед Хюсеин аш Шараа. Той произхожда от село Фийк, провинция Конейтра /Голански възвишения/ и принадлежи към големия род Шараа. Вероятно има родствени връзки с бившия сирийски вицепрезидент Фарук аш Шараа /2006-2013/, който е родом от съседната провинция Дераа.


Самият Абу Мохамед ал Джолани е роден през 1981 г. и завършва свободния факултет по журналистика в Дамаския университет. Има трима братя и две сестри. Баща му е бил държавен чиновник, заемал е висши постове в структурата на Министерски съвет в Дамаск. Автор е на множество книги и изследвания в областта на нефта. Изглежда Фарук аш Шараа, който от 1984 до 2006 е министър на външните работи е помогнал на своя роднина да заеме високите позиции в апарата на сирийския МС.


През 2004 г. ал Джолани заминава в Ирак, за да се бие срещу американците и чак през 2011 г. се завръща в Сирия.
Според агенцията още през 2011 г. семейството на бъдещия водач на терористичния главатар Джолани застава против режима. Според един създателите на „Ал Нусра“ Салих ал Хамауи той е убедил през 2012 г. ал Джолани да посети своите родители в Дамаск, а по-късно да им помогне да напуснат Сирия. Така постъпва и със семейството на първата си съпруга.

The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница