Мая Манолова предложи Пеевски за шеф на ДАНС! Тя е кандидатурата на Пеевски. Тя е човекът на Сарая в Бояна и бъдещ премиер (ВИДЕО)

/

Изборите за кмет на София: Мая Манолова – бъдещ премиер?

Цялата медийна, властова и институционална конструкция у нас работи за кандидатурата на „Кой“.

Кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет е заявка за бъдеще нейно премиерстване или президентстване. Това е политическата традиция у нас – започнала със Стефан Софиянски и утвърдена с Бойко Борисов.

Ето какво съм написал в тази връзка преди повече от 4 години:


„Но и без изчисления сговорът и театърът са ясни. В ОФ-то при това тайно гласуване се намърда и БСП. Или обратното – ОФ-то се намърда прикрито при БСП. Както ви хареса.

ГЕРБ и реформаторите имат общо 107 мандата срещу 82 бюлетини, дадени за Константин Пенчев. При това ГЕРБ се отказа да издига свой кандидат за омбудсман, отказа да подкрепи и Константин Пенчев и така предопредели избора на Мая Манолова. А изказването на Менда Стоянова в дебатите преди гласуването, че ГЕРБ не са забравили аферата Костинброд, се оказа кьорфишек.

Така че само глупаците не разбраха, че партии няма, а има Задкулисие, което ги ръководи. И че с позицията на „народен защитник“ то подготвя Мая Манолова пред електората като кандидат за най-високо държавно кресло у нас.“


Сега, четири години по-късно тайното тогава стана явно (цитат от Бойко Борисов):

„Няма човек, който да е помагал на Манолова повече от мен. Не съжалявам, че я направих омбудсман.“

Ще си имаме за кмет на София „нов непокварен“ човек, който бих назовавал примерно „Мая Фандъкова“ – с „нова политика“, приемственост на предишната корупционно-олигархична. Вместо досегашната преподавателка по руски език ни предлагат руска историчка – Манолова е завършила история в СССР. (бел. – аз така и не можах да установя кой и какъв е този институт ИМ в Москва през 1983-1988г.).

Вероятно е да си имаме и бъдеща премиерка Мая Манолова, независимо дали Бойко Борисов ще поеме или не президентското кресло, какъвто е замисълът на тази властова операция, както прогнозирах навремето.

Иначе защо се създават не само в София, но и в цялата страна обществени комитети „Спаси София и България“ в подкрепа на Мая Манолова.

ДЕМАГОГИЯТА НА „ЗАЩИТНИК“

Ето я родната демагогия на „защитника“ с пример.

Той ожали пред Конституционния съд прословутия чл. 417 от ГПК, дал право на трезорите да ви извадят изпълнителен лист без да имате възможност да се защитите. Конституционните съдии отхвърлиха искането му. Разигра се театър за имидж в името на бъдещата политическа кариера.

Защото омбудсманът се спря дотам и не се ожали в ЕС и Европейския съд, за което има много широко възможности, надвишаващи тези на обикновените граждани. Не ожали пред тези инстанции отказът на същия съд да жалите цените на парното, тока и водата, да получавате пълната си заплата не според прищявката на работодателя и т.н.

В тази връзка една новина, спестена от родните медии!


Утре, на 5 септември от 10 часа сутринта в Брюксел започва изслушване пред Комисията по петициите на Европейския парламент на 15 родни петиции, свързани с дейността на банките у нас и частните съдебни изпълнители.

Заслугата за това разглеждане в Брюксел на родната неправда е дело на няколко сдружения – например „Солидарност“ и редица български граждани (сред които и аз от 2013 г.) Сред тях обаче не е родният защитник на правата на гражданите.

Хм, сещам се, че именно Мая Манолова вкара в законодателството този прословут член 417.


Този театър се разигра и с правото на работодателя да ви плаща 60% от заплатата ви по негово усмотрение. По този повод тогава написах следното:

„На омбудсмана му остава прекрасната възможност поради изчерпане на правните механизми у нас да се обърне към Европейския съд с такова искане, както вече са го сторили няколко борци срещу неправдата и две обществени организации у нас.
И въобще бих препоръчал на Мая Манолова вместо да се разплаква, усилено да щурмува с искания Европейския съд – това е единственият РЕАЛЕН шанс нещо да се промени у нас!“

Е, не беше щурмуван Европейския съд, Европейската комисия, Европейския парламент, както постъпвам аз и редица други граждани и организации.

Заслугата на Мая Манолова за спиране на практиката граждани да ги съдят в арбитражните съдилища също е спорна.

Ето какво съм отбелязал навремето в свой пост:

„Тогавашната ситуация се възпроизведе отново в ситуацията с доскоро незаконно и грабителски работещите арбитражни съдилища у нас, които разплакаха над половин милион семейства! Беше информиран ЕС и ЕК за тази порочна практика и се настоя пред тях да се промени порочната законова уредба. –– Не споменавам имена на хора и организации – много са, от години наред, но все пак ще отбележа, че сред тях се наредиха от 2014 г. и моите скромни усилия. Накрая тежката бюрократична европейска машина се задвижи по същия начин, както при фалита на Корпоративна банка (бел. – с изплащането на депозитите на изгорелите в нея). –– И както по-рано стана, веднага в България се намериха поредните герои. Е, вместо герои този път беше героиня – омбудсман. Колко знаят, че писмо от омбудсмана до ЕС и ЕК няма. Или поне не ми е известно на мен. Колко знаят, че сегашната еврокомисарка Сесилия Малстрьом се зае да се занимава с проблемите за арбитражните съдилища и процедури, вкл. и българските, още през 2014 г. (дори преди да я изберат за еврокомисар), че с тях се зае зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и да не броя други такива международни фигури. Далеч-далеч преди родното геройство и родната героиня!“

КАНДИДАТУРАТА НА „КОЙ“ И СИЕ

Мая Манолова е кандидатурата на „Кой“ – Делян Пеевски.

„Ако това ще ви успокои, аз предложих Делян Пеевски за председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ , заяви на 13 септември 2013 пред Нова телевизия Мая Манолова, тогава народен представител от БСП и зам.- председател на Народното събрание;

ВИДЕО

Тя е и кандидатурата на Моника. Коя Моника?- Моника Станишева (на Сергей Станишев). Мая е най-добрата й, сърдечна приятелка – тя е онази, с която се споделят дори съкровените тайни, написах преди години в една от своите книги.

Тя е човекът на Сарая в Бояна чрез връзката с Пеевски.

Тя е и човекът на едно от крилата в БСП не само чрез връзката си с Моника Станишева. Председател на Инициативния й комитет е Никола Вапцаров – племенник на прочутия поет, дипломат, бизнесмен, близък до червените, бивш зам.кмет на жк „Младост“, общественик и активист. С членовете на комитета няма да се занимавам – на челен план са предимно шоу-знаменитост и фактори в този бизнес. Имат пропуск – пропуснали са да включат и футболист.

Мая Манолова е и кандидат и на едно от крилата в ГЕРБ, както също вече се разбра. И май ще стане кандидат и на така нар. десни в столицата.

РАВНОСМЕТКАТА

Да живее ОФ-то, както написах преди четири години и нещо по този повод. „Отечественият“ фронт на олигархията и мафията, които управляват и ще управляват и столицата, и страната като боклук.

Черно-бялата фотография е от годините на Мая Манолова в Москва. Надали ще е познаете на снимката – тя е с начупена, почти момчешка подстрижка.

Григор Лилов

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

”По това дело, клиентите ми са вече на улицата, заради прекрасния чл.417 от ГПК. Апартаментът им е продаден от банката, а делото тепърва започва. От тройната експертиза се вижда, че моят клиент не само не е бил в забава при плащането на вноските по ипотечния си кредит, а е надплатил 2-3 хил.лева.”:

Как се връща разбит живот!? Да обяснят тези, които приеха банките да се ползват от чл. 417!

Доц. Минчо Христов с покъртителна информация за Мая Манолова (ВИДЕО)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня + ВИДЕО

СНИМКА НА ДЕНЯ   Интервю на хирурга, който смяташе, че неваксинираните трябва да се оставят да

The Bulgarian Times

Фейсбук страница