Мая Манолова – пчеличката на организираната престъпност

От 1-ви юли политико-енерГЕПИйната мафия незаконно повиши цената на електроенергията за битовите потребители, т.е. за всички нас. Време е да видите водещата роля на имитиращата омбудсман на републиката в поредното гигантско престъпление.

По време на общественото обсъждане, проведено на 7-ми юни в сградата на КЕВР тя говори най-много, за да не каже и, още повече, за да не направи нищо. Имитираше противничка на поскъпването, но направи всичко възможна то да се случи.

1-во тя НЕ констатира нарушаване на Закона за енергетиката (ЗЕ), член 15, алинея 2, където изрично е казано, че КЕВР публикува заявленията на енергийните предприятия за новите цени в тяхната цялост, заедно с всички изходни данни. Тя констатира очевадния факт, че данни от заявленията са скрити, но НЕ направи нищо за прекратяването на това престъпление от страна на КЕВР.

2-ро тя НЕ поиска изрично спиране на процедурата за определяне на новите цени и нейното рестартиране, след изпълнение на изискванията на ЗЕ.

3-то тя размъти водата, като вместо да поиска спазването на ЗЕ вкара в операта Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), чрез който уж да изискала заличената по ЗЕ информация. Това е маневра за печелене на време и имитиране на дейност, но на практика препятстваща търсенето и победа на истината.

4-то сега ще видите 1:1 нейното Заявление до КЕВР по ЗДОИ и понеже е кратко ви съветвам да го прочетете внимателно! За по-добър прегледи прочит кликайте с мишката върху снимките:

Прочетохте ли? Забелязахте ли? Пчеличката иска заявленията САМО на ЕРП-тата, но не и на ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ!!! Все едно от заявленията на производителите няма заличени данни или пък при тях не става измама по схемата за поскъпването? Но да продължим хронологията.

5-то тя обеща, че когато получи отговорите на заявлението и по ЗДОИ ще ги публикува на сайта на омбудсмана. Срокът за отговора е 14 дни от 6-ти юни, но много след този срок и към датата на официалното поскъпване на тока въпросните отговори не бяха публикувани!!!

6-то най-голямата измама се прави през заявлението на АЕЦ „Козлодуй“ до КЕВР, където също има изтрити много числа, но омбудсманката „не го е забелязала“. Подробно за схемата през заявлението на АЕЦ-а можете да видите от „Становище до Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР)„.

7-мо цената на електроенергията вече е по-висока, при това абсолютно незаконно, но пчеличката бръмчи по други кошери.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Въпреки документираното видео доказателство с обещанието на председателя на КЕВР, че ще отговори на всяко едно становище ние, аз и другият съвносител, все още не сме получили отговор, вече ЧЕТВЪРТА СЕДМИЦА.

Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Kуpвeнcкия номер на Мая Манолова

Последно от БЪЛГАРИЯ

Свободно, нещастник!

ПО ТЕМАТА Румен Сорос активира С0VID геноцидът в България! По план (ОБНОВЕНА) Какъв е планът, който