Медицинска сестра от болница в София: Нямам думи да ви обясня колко е страшно!

Никога не са ми се отдавали дългите и чувствени слова , за това дълго мислих дали да изкажа мнението си за кризисната ситуация , в която се намираме.
Аз съм студент в медицински университет – София и тази година ми предстои да завърша … като медицинска сестра.
Работя в една от големите софийски болници и първоначално и аз си мислех , че Covid 19 е една голяма лъжа , че ни манипулират и т.н. …
До момента , в който една седмица бях затворена с болни от този вирус.
Нямам думи да опиша какво ми видяха очите и колко е страшно всъщност.
Неподготвена психически , нито физически аз се вмъкнах в това „приключение” , за да се уверя лъжат ли ме или не и разбира се – да помагам.
Там , облечен в гащеризон , с очила , маска , шлем и т.н , тичащ от стая в стая 24/7 , не ти достига въздух от всички тези предпазни средства ,осъзнавайки колко всъщност истинско и страшно е всичко , не знаеш кое първо да започнеш.
Идва нов пациент , виждаш страха в очите , опитваш се да го разведриш и да го окуражиш , а неговия единствен въпрос към теб е „ ще умра ли?”.
Мога да обяснявам много за работата , за пациентите , за страха и мислите , които ти минават през главата , когато си там , но не това е целта на моето обръщение към Вас.
Вече шести ден стоя вкъщи , затворена .. 14 дневна карантина.
Навивам си аларма да стана сутрин , за да ме пече слънцето на терасата , защото следобед се скрива ?!?!?
Ежедневно виждам голяма част от хората , за които ние се грижим , не спим , тъгуваме и заедно с тях преживяваме мъките им , как се разхождат напред – назад и използват хубавото време , за да поседят на спирката пред блока в компания от 10 човека и да обсъждат как кризисният ни щаб е „гола вода„. Как „ този Годжи откакто навлече тази униформа само глупости разправя” ; как здравните специалисти „изобщо не ги вълнуват , спят ли , не спят ли и кои са те , че да казват да си стоим вкъщи в това хубаво време , те са ТАМ , за да ни лекуват , защо мрънкат , нали сега ще вземат и те големите пари?”
Ами обидно ми е .
Не знам какво да кажа повече.
Остана ми само да се обърна към останалата част от здравомислещи хора. 
ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ , МОЛЯ ВИ!
ЗА ВАС , ЗА СЕМЕЙСТВАТА ВИ , ЗА БЛИЗКИТЕ ВИ!
ОЩЕ МАЛКО ОСТАНА 
– От една студентка под 14 дневна карантина 
Ани Паунова, Фейсбу

Последно от БЪЛГАРИЯ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница