Международната ситуация около нас: Започва ли истинският преход? Решава се „Българийо – накъде?“ Вкл. и в момента – на Европейския съвет. Корупционно-мафиотският и проруски елит у нас подготвя евентуална кандидатура на премиер – професор, българин от Лондон

 

Международната ситуация около нас:
ЗАПОЧВА ЛИ ИСТИНСКИЯТ ПРЕХОД?
**** Решава се „Българийо – накъде?“ Вкл. и в момента – на Европейския съвет. Корупционно-мафиотският и проруски елит у нас подготвя евентуална кандидатура на премиер – професор, българин от Лондон. ***

Какво става в международен аспект с България и съответно на Европейския съвет?
В Русия с референдума беше окончателно установена власт на „генерален секретар“ с комунистическата му правомощия, независимо че се назовава президент. Т.е. съжителство с Путин ще има, но каквото и да е по-голямо ползотворно сътрудничество – вече не и няма никакви надежди за това.

Затова Германия след четири години изведнъж се присети за руските хакери от ГРУ, атакували Бундестага и личната поща на Меркел.
Затова предложи нечуваното на членките на ЕС – да се приложат нови санкции за това деяние, което им съобщи на 13 юли, за да изработят решение (вижте мой пост от тази дата)
В Берлин и европейските столици знаят, че геополитически и военно Москва е основният противник, срещу който нямат достатъчно силни армии, Германия няма ядрено оръжие, докато САЩ са само икономически конкурент.
Разбира, едрият корпоративен европейски капитал, който печели, не е доволен, но не му е работа да мисли за бъдещето. Затова са политиците и въпреки лобизма и макар че са и негов избор, те трябва да му кажат „стоп”, ако пречи на геополитиката. Бъдете сигурни – ще го направят!
Освен това, веднага на следващия ден, на 14 юли САЩ обявиха за нови икономически санкции срещу Русия, вкл. срещу Турски поток. Т.е. имаме съгласувана политика.

В ЕС може и да се карат по различни проблеми, може да спорят със САЩ, но общата оценка и политика вече е напълно единодушна – „не“ на троянските коне и техните носители, не на разчекнати Борисово-Герберови, патриотични и т.н пози тип балерина между Изтока и Запада, не на копиране и прилагане на кремълските корупционни и мафиотски модели в държави от западната структура, каквато се водим ние (засега предимно на хартия).

И съответно виждаме тази нова, очертаваща се политика на заседанието на Европейския съвет.
________________________________
Посочих го в предишния пост и отново ще акцентирам: среднощно заседание само на големите държави в ЕС + участието на Нидерландия и Австрия (подкрепила Рюте с критиката му към България) индикира недвусмислено едната от двете разисквани теми – проруската власт и проруското политическо лоби в София, корупционно-мафиотската власт и корупционно-мафиотския разноцветен елит у нас.
________________________________

Който и да дойде на власт у нас (Борисов е обречен, няма шансове), ще трябва да води политика ала Запад, ако иска да оцелее в мандата си и на поста си, както правеше Иван Костов. Европейският съвет се превръща за елита ни в онова, което бяха МВФ и Световната банка за онова управление.

ВЪПРОСИТЕЛНИТЕ НА РАЗВИТИЕТО

Разбира се, Кремъл може да се опита етнически да взриви България с родната подкрепа на огромното му лоби тук – не само ДПС, но вкл. и в ГЕРБ, БСП, патриотите. (затова Христо Иванов се прицели в генератора на подобно евентуално развитие – татарина Доган и затова вместо да провокира сблъсък се прегърна с турците, дошли в Росенец и заедно развяха националния флаг).
Подобна руска политика, която вече се подготвя, обаче няма да успее – времето се промени много от онази истерия, който използва Милошевич по поръчка на Кремъл. Основният интерес на различните етноси у нас, въпреки всички забележки и критики към Запада, е приобщаването към него. А онези, които не го искат, не са активна и действена компонента от населението.

Освен това по редица причини, вкл. и най-основна – на турския етнос у нас, това няма да успее.
Маса постове имам за изборните резултати от последните няколко парламентарни избори, където с данни, протоколи, факти и разрези на документацията от различни краища на Родината доказах, че турците вече масово не гласуват за „елита им”, ръководещ ДПС – чужда агентура и доносници. Доказах, че резултатите му се фалшифицират от ЦИК, като се надуват рекордно. И не между другото, но и преселниците ни в Турция от Голямата екскурзия категорично не подкрепят Ердоган, т.е. турският шовинизъм, което се вижда и в резултатите от тамошните избори.
Слава богу, и разни „патриотари”, манипулиращи наивинитета на хората, загубиха електоралните симпатии. (***** много важно: без смяна на целия ЦИК и на механизма на съставянето му никакви почтени избори у нас не са възможни и изборните резултати винаги ще са фалшифицират).
Безспорно е, че агитки винаги ще се намерят, поръчат и платят, но за сериозен етнически конфликт те не могат да запалят дори по-голям огън, камо ли пък пожар.

Мафията може да се опита да загаси протестите, играейки вече познатия театър – в правителството да влязат хора от опозицията и дори да се сложи премиер, който да не е от България. Става дума за българин от чужбина, учен-икономист, живеещ и работещ години наред в Лондон, лансиран от Кремъл, Георги Първанов, един от клановете в БСП, ДС кръга „Монтерей” и спуснат като сведение на Бойко Борисов и още двама ръководители от ГЕРБ за кого да работят, ако ситуацията припари съвсем.

Но всуе!
Надеждите на родните кланове и руските им „государи“ как ще се променят като Илия – все в тия, ще имат все по-малко и непрекъснато стесняващи се възможности.
Сега, след 30 години започва реалният, истинският преход в България от модела на маскиран с демократични и пазарни одежди див неокомунизъм към реална западна демокрация и национално стопанство с конкуренция и равни права на субектите в него.
Затова разказах онзи спомен от преди 30 години за срещата ми с един учен, революционер и бъдещ президент на друга държава и неговата прогноза, оказала се вярна (поста от 15 юли: „Намекват за нов премиер на мястото на Борисов” ).
Явно и аз с този спомен, без да искам, само съм намекнал какво започва, та затова сега по-широко разказвам какъв процес е стартирал.

ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ВОЙНИ – НА НАША ТЕРИТОРИЯ

У нас, на роден терен и за този терен в момента се водят няколко геополитически сражения и няколко вътрешно-кланово мафиотски битки:
Геополитическите:

1. Русия срещу Запада.
2. Русия срещу реализиране на независим от нея български интерес.
3. САЩ срещу Русия.
4. ЕС срещу Русия.
5. ЕС за някои позиции у нас, които да не са на САЩ (вкл. в отбраната).
6. И огледалното искане на САЩ спрямо ЕС. (за енергетиката).
7. Китай срещу Запада. Пояснение: всички родни така нар. елити и олигархии сондират възможността да се присламчим още по-мащабно към Поднебесната империя срещу финансиране (досега 1.7 млрд. само за мин. г. поне за толкова са документите). Затова изненадващо руският проект АЕЦ „Белене” обрасна и с китайски плевели. Естествено, с позволението на Кремъл.
8. Запада срещу Китай.
9. Турция срещу Русия за владеене на ДПС – т.е. на съответния етнос.
10. Запада срещу Русия и Турция за същия този етнос (затова така неочаквано няколко европейски политици подкрепиха Доган за така наречената от ДПС „агресия в Росенец” срещу него и Сараите му. Разбира се действията им са напълно неадекватни, макар да си мислят, че са информирани за реалната ситуация у нас и че действат правилно).
11. Вътрешните битки на политико-олигархичните кланове също ги знаете от мои многобройни постове.
*** Ще припомня: три основни на брой като приемници на групите в едновремешното Политбюро и ЦК: на Тодор Живков, на Андрей Луканов и на Огнян Дойнов *** Те са и пълномощници на трите основни руски секретни служби – съответно ФСБ, ГРУ, Службата за външно разузнаване на Русия.
В геополитически план трите спеццентрали работят съвместно, но на място тук се карат за парчетата от родната баница, които ще лапат.
13. Обществото срещу родната мафия и клановете й с прицел към клана на власт – ТодорЖивковския.

Това е картината.
Повече от тягостна.

От десетилетия насам бия тревога, че България, народът й и територията й се използва като карта за цакане на други бои в геополитическата игра и това винаги, всякога и по правило завършва зле.

За поредица от три такива мои обширни анализа за геополитическото сражение, достигнало и у нас покрай световната битка за контрол върху нефта и газа в района на Близкия и Среден Изток взривиха в деня на третата й част, преди 22 години и половина – на 17 януари 1998 г. редакцията на „Труд” (виж поредицата от онези дни под надслов „Геополитическото статукво не удовлетворява никого”)
Взривиха я по поръчка на една от тези геополитически сили с огромни енергийни интереси и тогава, и досега у нас. В поредицата посочих взетото свръхтайно решение на най-високо междудържавно равнище между Москва и Анкара и договорки с тогава изцяло прозападната и проамериканска Турция за смяна на геополитическия й курс и прокарване на газови и нефтени тръби, вкл. и тези по дъното на Черно море, които се направиха в сегашните години.
Взривът доказа, че в тази игра няма правила и че не само човешкият живот, но и този на една нация не струва и един лев, и една рубла, и пукнат долар или едно евро, когато политическият й елит се опитва да надлъже геополитиката.

От десетилетия насам предупреждавам, че сядането на два стола едновременно – руския и западния, води до истинско болезнено, смъртоносно разчекване (някои примери – Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Украйна…)

Затова винаги казвам, че в крайна сметка всеки народ е истинският отговорен и виновен за съдбата си – дори когато е позволил заради избраниците му да го превърнат в обект на война и да разпарчетосат територията му.
Дълбоко се тревожа, че търпимостта към мафията и корупцията ще погребе България и българската нация.
Не решим ли като общество в близко време, не успеем ли още сега, на момента да решим поне първите проблеми с най-отровно пипало на родната мафия и с разчекната ни поза, с абсолютна сигурност твърдя, че до години ще имаме съдбата на онези територии, които изброих няколко абзаца по-нагоре.
***
***
***
Днес е рожденият ден на националния герой и светец Васил Левски.
Има един запис в тефтерчето му:
„Народе????”
Идва времето на мястото на въпросителните да поставим удивителни!
Иначе чуждестранни сили и родни мафии в това „народе????” ще задраскат въпросителните и ще сложат една прясна черна точка.

  • Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Костадинов: Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече не представлява своя народ! То представлява някого другиго, който дава нареждания, някой, който дава инструкции! Няма правителство и парламент, който да е спечелил войната срещу своя народ! Току-що България обяви война на Русия. Ние, българският народ, на свой ред обявяваме война на това престъпно правителство! Оставка! (ВИДЕА НА ЖИВО ОТ БЕЗРОДНОТО СЪБРАНИЕ)

ВИДЕО   ВИДЕО1   ВИДЕО2   СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ АНКЕТА: Трябва ли България да даде оръжие на

Фейсбук страница

The Bulgarian Times