Мехмед Али Агджа: България няма вина за стрелбата срещу папата. Кремъл е поръчителят (ВИДЕО)

/

„В атентата срещу папата няма българска вина, България беше инструмент“, твърди стрелецът Мехмед Али Агджа. Заповедта за убийството е дадена в София, защото е най-близо до Турция. „Българското правителство беше използвано като жертвен агнец“. Това казва в ексклузивно интервю за Нова тв Мехмет Али Агджа, който преди 40 години стреля срещу Папа Йоан Павел II.

Мехмет Али Агджа реши да проговори пред Даниела Тренчева, след като през последните 40 г. е отказал хиляди покани за интервюта на медии от цял свят. Ексклузивно в ефира на NOVA той признава, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението срещу папата и е работил с контрабандисти у нас. 

Безпрецедентната среща с Али Агджа е в основата на документална поредица от три епизода, която NOVA ще излъчи на 15, 22 и 29 май от 18:00 часа в предаването „Ничия земя“.

„Да, минаха 40 г. С времето истината ще излезе наяве. Ватиканът знае истината, вероятно и Америка знае, Кремъл също. Има 2 аспекта – свръхчовешки, една свръх-истина, която Ватикана не обясни – пророчеството „Фатима“. Втората истина е свързана с Кремъл. Това е дълга история.“. Така започна интервюто на Даниела Тренчева с Мехмед Али Агджа, стрелял срещу папа Йоан Павел II на 13 май 1981 г. 

„Истината е, че Кремъл искаше да убие папата, защото папата представляваше заплаха за оцеляването на Съветската империя. Кремъл взе решение да убие полския папа, каза пред NOVA Мехмед Али Агджа.

Али Агджа, който е от турски произход, е човекът, отговорен за атентата срещу папа Йоан Павел II на 13 май преди 40 г.  Хващат го още на мястото на престъплението, с пистолет в ръка. Осъждат го до живот. От Италия го преместват в Турция, където е освободен.

Въпреки многобройните откази за интервюта, той се среща с Даниела Тренчева. Пред нея той признава, че е действал сам. 

Кремъл взе решението за убийството, веднага след като избраха папа Йоан Павел II, казва Агджа. 

ВИДЕО

ПО ТЕМАТА, – ВЕЧЕ ФАКТ

Сорос и ЦРУ купуват Нова телевизия (ОБНОВЕНА) Вече факт!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Истината за папата и Ватикана: Католическата църква притежава повече богатство, от която и да е банка, корпорация, тръст или правителство

Последно от ВИДЕО

Америка я чака голям скандал! Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха генерал-лейтенант Роджър Клутие от армията на Съединените щати (ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО) ОБНОВЕНА Канадският генерал-лейтенант Тревър Кадийо беше арестуван при опит да избяга от „Азовстал“

Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха командващия на НАТО генерал Клутие Америка я чака голям скандал

ПРЕВЕДЕНО ВИДЕО: Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните граждани на площада и да се извърши държавен преврат в Украйна през 2014 г. | Истината, за която осем години медиите мълчаха (ФИЛМ – БГ СУБ) | Десен сектор на Евромайдана (ФИЛМ – БГ СУБ)

Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните

Фейсбук страница

The Bulgarian Times