/

Мечка с малки мечета пресичат път под Рилския манастир (ВИДЕО)

Мама мецана с две малки мечета пресича пътя под Рилския манастир.

Тя набързо пресича платното, но зорко ги следи дали мъничетата й я следват.

Кадрите са публикувани във фейсбук страницата на Дирекцията на Природен парк „Рилски манастир“.

Видеото е уникално, тъй като през последните години специалистите на парка успяваха да открият само следи, които доказват, че мечки има, но досега не бяха снимани.

Мечката е застрашен вид, включен в Червената книга на България. Освен това тя е индикатор за първична дива природа, ето защо е от особена важност да я опазим, призовават еколозите.

ВИДЕО:

Мечка с две мечета

Днес, в Дирекцията на Природен парк „Рилски манастир“ бе получен видеоклип, заснет от Марио Богоев – горски служител към Рилската света обител, който показва как мечка с две мечета пресичат пътя под Рилския манастир. Кадрите са уникални, тъй като през последните години специалистите на парка успяваха да открият само следи, които да докажат жизнена дейност на вида в района. Добре е да знаем, че мечката е застрашен вид, включен в Червената книга на България, освен това кафявата мечка е индикатор за първична дива природа, ето защо е от особена важност да я опазим.

Публикувахте от Природен парк "Рилски манастир" в Петък, 22 май 2020 г.

Предишна Статия

Ролята на журналистиката в глобалните системи се проваля

Следваща Статия

Официализирана ангария в XXI век! 50-75 лв. месечно за работа на полето - това са предложили и приели депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС

Последно от България

Снимка на деня

Изостанала работа … Как Иван Костов разстреля българската индустрия чрез бандитска приватизация

Don`t copy text!