Може ли Уорън Бъфет да купи всичките циркулиращи биткойни?

Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет, четвъртият най-богат човек в света, понастоящем стои върху състояние от $137 милиарда, което означава, че той лесно може да купи всичките изкопани биткойни.

Ако Уорън Бъфет все пак реши да се включи в крипто пространството, изпълнителният директор на Binance, Чанпен ‘CZ’ Джао казва, че е малко вероятно да успее.

Кешът не може да ви купи всичко

CZ обяснява, че 89-годишният милиардер ще се нуждае от всички притежатели, които да му продадат съществуващите монети на текущи цени. Това изглежда непостижимо, тъй като повечето от тях очакват значително поскъпване на цените в дългосрочен план.

Следователно, Бъфет ще трябва да се задоволи с много малка част от BTC, която той ще успее да закупи „на много високи цени“.

CZ, чиято нетна стойност се изчислява на $2,6 милиарда, твърди, че той държи само незначително количество фиатна валута и не планира да продава криптовалутите си.

Бъфет твърди, че криптовалутите нямат стойност

Разбира се, фактът, че Бъфет е натрупал ‘планина’ от фиатни пари, не означава, че той възнамерява да се докосне Биткойн . След като пропусна възхода на Google и Amazon, той продължава да отхвърля криптовалутите.

Веднъж легендарният инвеститор нарече криптовалутата „отрова за плъхове“ и „мираж“. По време на интервюто си за CNBC през 2020 г. той отново нападна криптовалутите, като заяви, че те нямат „стойност“.

Твърде много самолети, прекалено малко оранжеви монети

Като се има предвид колко безобразно Бъфет критикува BTC, не е изненада, че крипто общността в Twitter ликуваше, когато Berkshire Hathaway обяви потресаваща загуба от $50 милиарда през Q1 поради кризата COVID-19, която срина акциите на авиокомпаниите.

Водещият на RT, Макс Кайзер, наскоро сподели в Twitter, че натрупването на BTC преди да достигне $100,000 е единственият начин Бъфет да се спаси.

Cryptodnes. BG

Умни хора за изборите

Последно от СВЯТ

ВИДЕО на деня

    Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса   Кой е Бил Гейтс (ВИДЕА-БГ СУБ)

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times