Момче от народа или момче от системата

Преди време цивилни полицаи задържаха д-р Костадин Костадинов – Председател на политическа партия „Възраждане“, и… близо 80-дневните протести продължиха и без него.

Последва и изявление на инж. Николай Дренчев – Секретар на партията, че „така действа мафията“ и едва ли не самопровъзгласилите се за възрожденци били жертва на системата.

Утре, може да се окажат даже и че са репресирани от нея.

В тази връзка, настоящият директор на Българска национална телевизия – Емил Кошлуков,– въпреки че е изтърпявал ефективна присъда в комунистически затвор, сам заявява, че не е бил репресиран от държавата преди 1989 г.

Просто той е бил с ясното съзнание, че се изправя срещу един тоталитарен режим и е съзнавал последиците от това.

Единственият, който публично обяви, че не е жертва на комунизма, докато други за две милиционерски палки или едно изселване /колкото и цинично да звучи/ се изкарваха едва ли не смазани от БКП.

Видно от кадрите, които бяха излъчени при задържането на д-р Костадинов, полицаите се легитимираха и го отведоха.

Ако ще говорим за мафия и репресия, то има много по-ефективни и брутални, но тихи, методи за унищожение.

Това задържане е просто част от сценария за „Рестарт на политическата система“, за който заговори Ахмед Доган – Почетния председател на ДПС, още миналата година.

Същото ще рече едно ново СДС и едно старо БКП.

ПП „Възраждане“ вероятно целят да запълнят националистическия вакуум от ляво, предвид че около БСП няма гравитираща обществена организация еквивалент на ВМРО, НФСБ, Атака и пр.

А, д-р Костадинов, който инж. Дренчев преди време се опита – съвсем по „възрожденски“ – да приравни с Апостола на Свободата – Васил Левски, може да се опитат да го изкарат мъченик, та даже и народен.

Колко да е народен – българите от епохата на Възраждането са давали от себе си, за да ни има нас днес, а лидерът на ПП „Възраждане“ се сдоби с къща, нов автомобил, а съпругата му с апартамент – едни скромни покупки за едни има-няма 400-450 хиляди лева.

В тази връзка, прокуратурата разследва партията на д-р Костадинов за присвояване на средства от държавната субсидия и отделно е предявила иска за разпускането ѝ.

Последното, по мое мнение, в качеството ми на адвокат, ще бъде и правилно, и юридически обосновано.

Решава съдът!

Относно протестите и вече поредните 1, 2, 3… „народни въстания“.

Смях-смех-та до рев!

Кои са лидерите на протестите на тези протести – всеки знае, но…

След това долно „но“…

…може да се каже, че дългата ръка на бившето БКП прозира и сред новите лидери и на с тези стари по вид протести – един бил зет на Рангел Вълчанов – известен режисьор от преди 1989 г., друг бил адвокат, който се явявал в специализирания наказателен съд, т.е. то е ясно кои имат работа там и кой им я дава, третия – вече е без значение… предвид първите двама.

Антипод на настоящата система, чиито първообраз е наложен на 9 септември 1944 г., няма.

Обаче – преценете – днес вече дори не си правят и труд да манипулират хората с една или друга всенародна партия, като СДС.

Схемата е „всенародна“ въстаническа седенка по икиндия, оставена около месец да лагерува на възлови места в София.

Да бъде видно и толкова.

Последното говори, че за 30 /тридесетина/ години системата е успяла да изгони мислещите – онези, които ще критикуват, ще виждат и няма да си мълчат.

Останалите – те са оставени или с цел да бъдат икономически роби, или вероятно някои от тях са видели как да станат част от системата, както навярно са Христо Иванов от „Да България“ и бивш Министър на правосъдието, адв. Мая Манолова от „Изправи се.бг“ и бивш Омбудсман на Република България, д-р Костадин Костадинов – Председател на политическа партия „Възраждане“,…

…а старите „другари“…

…старите другари…

Рестартират!

Всичко гореизложено са мои – лични и субективни – мнения и виждания.

На който не му допада гореизложеното, може сам да си прецени дали не е поредният политик или кандидат за такъв – безследно изчезнал между думите и делата си.

Автор: адв. Николай Лалев

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня

70% Продължаваме… 2020 бензина беше 1.52 лв. 2020 пропан бутана беше 0,69 лв.   1 000

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times