Москва къса дипломатически отношения с България, закриват Посолството на Русия в България и българската дипломатическа мисия в Москва (ОБНОВЯВА СЕ)

ПОСЛАНИК МИТРОФАНОВА ИЗПРАЩА ДО КРЕМЪЛ СТАНОВИЩЕ ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ПОСОЛСТВОТО НА РФ В БЪЛГАРИЯ И РЕЦИПРОЧНО – НА БЪЛГАРСКОТО В МОСКВА

«Уважаеми граждани на България,

За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва.

Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков.»

  • ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА

👉 ПО ТЕМАТА

 

ДОПЪЛНЕНИЕ

КРЕМЪЛ ОТГОВОРИ НА МИТРОФАНОВА

Въпросът за евентуалното закриване на руското посолство в България ще се решава от руското външно министерство, каза прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков.
Ще бъде разгледано и, ако е необходимо, ще бъде докладвано на президента“, цитира думите му РИА Новости.

Премиерът на България Кирил Петков обяви по-рано експулсирането на 70 руски дипломати, за които се твърди, че са работили за службите за сигурност, криейки се зад дипломатически имунитет. Руското външно министерство отбеляза, че Москва „ще даде подходящ отговор“ на неприятелските действия на София.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня + ВИДЕО

СНИМКА НА ДЕНЯ   Интервю на хирурга, който смяташе, че неваксинираните трябва да се оставят да

The Bulgarian Times

Фейсбук страница