Москва сформира спецотряди за намеса по искане на президента на Беларус (ВИДЕА)

/

По искане на избрания президент на Беларус Александър Лукашенко Русия сформира резерв от служители на реда, но той на този етап няма да бъде използван, заяви руският президент Владимир Путин по телевизионния канал „Россия-1“

https://www.facebook.com/nikolay.krastev.12/videos/10221702343045557/

„Александър Григориевич (Лукашенко) ме помоли да сформирам определен резерв от служители на реда. И аз го направих. Но също така се съгласихме, че той няма да бъде използван, докато ситуацията не излезе извън контрол“, каза президентът.

Той обясни, че резервът от „силоваци“ няма да бъде използван, докато „екстремистки елементи, които се крият зад политически лозунги, не преминат определени граници и просто започнат грабежи, започват да подпалват къщи, банки, или се опитват да завземат административни сгради и т.н.“

„Но в разговор с Александър Григориевич Лукашенко стигнахме до извода, че няма такава нужда сега и се надявам да няма и за в бъдеще. И затова не използваме този резерв“, каза Путин.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че срещу страната му се води „хибридна и дипломатическа война“, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

„Днес имаме налице определен етап от хибридна, да кажем направо, война против Беларус. Как иначе да я наречем? Средствата за масова информация и информационната сфера са поразени от тази борба, война между противоборстващи страни“, каза на съвещание в Минск Лукашенко.

„Срещу нас е започнала дипломатическа война на най-високо равнище“, каза беларуският президент.

По думите му съседни държави не само открито настояват за нови избори в страната, но и започват да се намесват във вътрешните ѝ работи.

Лукашенко обвини Запада, че се опитва да се възползва от нестабилността в Беларус, за да анексира нейна територия.

„Виждате изявленията, че ако Беларус се разпадне, то районът на Гродно ще отиде в Полша. Те вече говорят за това открито, чакат и гледат. Но няма да им се получи, знам това“, каза беларуският президент.

Той обвини НАТО, че през последните седмици струпва войски по границата на Беларус. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг нееднократно отрече тези обвинения на беларуския лидер.

Столтенберг потвърди тази позиция и днес в кулоарите на срещата на външните министри на страните от ЕС в Берлин. „НАТО не засилва военното си присъствие в района, така че всеки опит да се използва това като оправдание за гоненията срещу мирни протестиращи е напълно необоснован“, каза той.

Преди заседанието на външните министри от ЕС, на което ще се обсъжда и налагането на санкции срещу властта в Минск, първият дипломат на Германия Хайко Маас констатира, че през последните дни репресиите от страна на режима на Лукашенко са се засилили.

„Трябва да видим дали санкциите, които вече са изготвени, са достатъчни или предвид настоящите събития не трябва да направим повече“, каза той.

ПО ТЕМАТА

❤️👍👍Е много е голям! Лукашенко, след като пристигнал в резиденцията си – президентския дворец в Минск с автомат в ръцете, излязъл след това отвъд полицейските заграждения около двореца.

Нарядът от местната гвардия, стоящи в заградителния кордон го уверили, че ще останат с него „до края“.
„- БЛАГОДАРЯ ВИ, МОМЧЕТА, ЖЕЛЕЗНИ СТЕ! Онези ще ги оправим! „, – им отговаря Александър Григориевич.

„Лукашенко прибывший в свою резиденцию с автоматом в руках, вышел за оцепление дворца.

Стоявшие в оцеплении силовики заверили белорусского лидера, что будут с ним «до конца».

«Ребята, спасибо вам! Вы красавцы! Мы с ними разберемся! » — сказал в ответ Лукашенко.“
ВИДЕО:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Който не се поклони на новия идол КОРОН и не му служи – МАЙДАН!

Чуйте го хубаво, докато е жив! Такива ръководители не оцеляват дълго, след като са отказали на МВФ и Световната банка (ВИДЕО-БГ СУБ)

Последно от ВИДЕО

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница