Мръсната малка тайна на Америка!

Сексът с деца се превърна в голям бизнес в Америка

От Джон Уайтхед, 23/04/2020

„Децата са на прицел и са продавани за секс в Америка всеки ден.“,

– Джон Райън от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца.

Деца, млади момичета – някои на 9-годишна възраст – се купуват и продават за секс в Америка. Средната възраст на момиче, което се продава за секс, сега е 13 години.

Това е мръсната малка тайна на Америка.

Секс трафикът – особено когато става въпрос за покупко-продажба на млади момичета – се превърна в голям бизнес в Америка, най-бързо развиващия се бизнес в областта на организираната престъпност и втората най-доходоносна стока, търгувана незаконно след наркотиците и оръжията.

 

 

Както разследващата журналистка Ейми Файн Колинс отбелязва:

„Стана по-доходоносно и много по-безопасно да се продават податливи тийнейджъри, отколкото наркотици или пистолети. Паунд хероин или AK-47 може да се продава на дребно веднъж, но младо момиче може да се продава от 10 до 15 пъти на ден – а „добродетелния“ сводник конфискува 100% от приходите му.“

Помислете над следното: на всеки 2 минути дете се експлоатира в секс индустрията.

Според USA Today възрастни купуват деца за секс поне 2.5 млн. пъти годишно в САЩ.

Кой купува дете за секс? Иначе обикновени мъже от всички сфери на живота.

„Те може да са ваши колеги, лекари, пастори или съпрузи“,

пише журналистът Тим Суернс, който прекара повече от година в разследване на търговията със секс в Америка.

Само в Джорджия се изчислява, че 7 200 мъже (половината от тях на 30-годишна възраст) се стремят да купуват секс с подрастващи момичета всеки месец, средно около 300 на ден.

Средно едно дете може да бъде изнасилено от 6 000 мъже по време на петгодишен робски период.

Смята се, че най-малко 100 000 деца – момичета и момчета – се купуват и продават за секс в САЩ всяка година, като до 300 000 деца са застрашени от трафик всяка година. Някои от тези деца са насилствено отвлечени, други са избягали, а трети са продадени в системата от роднини и познати.

„Трафикът на хора – търговската сексуална експлоатация на американски деца и жени чрез интернет, стриптийз клубове, ескорт услуги или улична проституция – е на път да се превърне в едно от най-тежките престъпления в САЩ“,

каза прокурорът Кришна Пател.

Това е индустрия, която се върти около евтиния секс в движение, с млади момичета и жени, които се продават на 50 мъже всеки ден за 25 долара на брой, докато техните съдържатели правят 150 000 до 200 000 долара на дете всяка година.

Това не е проблем, открит само в големите градове.

Това се случва навсякъде, точно под носа ни, в предградията, градчетата и градовете в цялата страна.

Както отбелязва Ърни Алън от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца,

„Единственият начин да не откриете това в нито един американски град е просто да не го търсите.“

Не се заблуждавайте, че това е проблем само за общностите с по-ниски доходи или имигрантите.

Не, не е.

Смята се, че в САЩ има от 100 000 до 150 000 непълнолетни деца като секс работници. Тези момичета не стават доброволно секс роби. Те биват примамвани – принуждавани – трафикирани в него. В повечето случаи нямат избор.

За да избегнат разкриването (в някои случаи подпомагано и подбуждано от полицията – Police Officers Keep Getting Caught In Human Sex Trafficking Stings) и обслужването на мъже купувачи, изискващи секс с различни жени, сводниците и бандите и престъпните синдикати, за които работят, превърнаха трафика на жени в изключително мобилно предприятие с трафикирани момичета, момчета и жени, непрекъснато премествани от град в град, от щат в щат и от държава в държава.

Например, районът Балтимор-Вашингтон, наричан The Circuit, с коридора I-95, осеян с почивни станции, автобусни спирки и спирки на камиони, е център за секс търговия.

Няма съмнение за това: това е изключително доходоносен, високо организиран и силно усъвършенстван бизнес за секс трафик, който работи в големи и малки градове, печелейки над 9.5 милиарда долара годишно само в САЩ, като отвлича и продава млади момичета за секс.

Всяка година момичетата, които се купуват и продават, стават все по-малки.

Средната възраст на жертвите на трафик е 13 г. И все пак, както изтъкна ръководителят на група, която се бори с трафика,

„Нека помислим какво означава средната стойност. Това означава, че има деца на възраст под 13 години. Това означава 8-, 9-, 10-годишни.”

„На всеки 10 спасени жени има още 50 до 100 жени, които са привлечени от трафикантите. За съжаление те вече не са на 18 или 20 години“, отбеляза 25-годишна жертва на трафик. „Те са непълнолетни на възраст от 13 години, които са обект на трафик. Те са малки момичета.”

Откъде дойде този апетит за малки момичета?

Огледай се около себе си.

Малките момичета от години се сексуализират в музикални клипове, на билбордове, в телевизионни реклами и в магазини за дрехи. Маркетолозите създадоха търсене на млада плът и готово предлагане на свръхсексуализирани деца.

„Необходим е само един поглед към MySpace снимките на тийнейджърите, за да видите примери – ако те не имитират порно, което всъщност са виждали, те имитират вдъхновени от порно изображения и пози, които са погълнали другаде“,

пише Джесика Бенет за Newsweek.

„Латексът, корсетите и стриптизьорските токчета, някога мода на порно звездите, проникнаха сред ученичките от 6-ти до 12-ти клас.“

Това е, което Бенет нарича

„порнофикация на поколение“.

„При пазар, който продава високи токчета за бебета и прашки за тийнейджъри, не е нужно да си гений, за да видиш, че сексът, ако не и порното, е нахлул в живота ни“,

заключава Бенет.

„Независимо дали го приветстваме или не, телевизията го внася в нашите всекидневни, а уеба – в нашите спални. Според проучване от 2007 г. от Университета на Алберта, 90% от момчетата и 70% от момичетата на възраст от 13 до 14 години са имали достъп до явно сексуално съдържание поне веднъж.”

С други думи, културата подготвя тези млади хора да бъдат жертви на сексуални хищници. И тогава се чудим защо нашите момичета са плячкосвани, трафикирани и насилвани?

Социалните медии правят всичко това твърде лесно. Както един новинарски център съобщи,

„Намирането на момичета е лесно за сводниците. Те гледат в MySpace, Facebook и други социални мрежи. Те и техните помощници обикалят молове, гимназии и училища. Взимат ги от спирките. В трамвая. Понякога се случва, така че момичета набират момичета.”

Приемните домове и приютите за младежи също се превърнаха в основна цел за трафикантите.

Рядко тези момичета навлизат в проституцията доброволно. Много започват като избягали или изхвърлени, само за да бъдат грабнати от сводници или по-големи секс рингове. Други, убедени да се срещнат с непознат, след като са контактували онлайн чрез един от многото сайтове за социални мрежи, бързо се инициират в новия им живот като секс роби.

Деби, отлична ученичка, която принадлежеше към сплотено семейство от ВВС, живеещо във Финикс, Аризона, е пример за тази търговия с плът. Деби е била на 15 г., когато е била издърпана на пътя от приятел на познат. Принудена е да влезе в кола, била е вързана и отведена на неизвестно място, където е държана под прицел и изнасилена от множество мъже. След това е била набутана в малък развъдник за кучета и принудена да яде кучешки бисквити. Похитителите на Деби рекламираха нейните услуги в Craigslist. Тези, които отговаряха, често са били женени с деца и парите, които Деби „спечели“ от секса, се давали на нейните похитители. Изнасилването на бандата продължава. След като претърсва апартамента, където е държана в плен, полицията най-накрая я намира, набутана в чекмеджето под леглото. Нейното мъчително изпитание е продължило 40 дни.

Докато Деби имаше късмета да бъде спасена, други нямат такъв късмет. Според Националния център за изчезнали и експлоатирани деца всяка година изчезват близо 800 000 деца (приблизително 2 185 деца на ден).

С нарастващото търсене на сексуално робство и безкрайно предлагане на момичета и жени, които могат да бъдат на прицел за отвличане, това не е проблем, който изчезва скоро.

За жертвите на трафик това е кошмар от началото до края.

Тези, които се продават за секс, имат средна продължителност на живота от 7 години и тези години са жив кошмар от безкрайни изнасилвания, принудително упояване, унижение, упадък, заплахи, болести, бременности, аборти, спонтанни аборти, изтезания, болка и винаги постоянния страх да не бъдеш убит или, още по-лошо, да нараниш или убиеш тези, които обичаш.

Питър Ландесман обрисува пълните ужаси на живота на жертвите на секс търговията в статията си в Ню Йорк Таймс „Съседското момиче“:

“Андреа ми каза, че тя и другите деца, с които е била държана, често са били бити, за да ги държат извън равновесие и послушни. Понякога са били заснети на видео, докато са били принуждавани да правят секс с възрастни или един с друг. Често, каза тя, от нея е искано да играе роли: пациент на терапевт или послушната дъщеря. Нейното ядро от секс трафиканти предлага три възрастови групи от сексуални партньори – от прохождащи до 4 г., от 5 до 12 години и тийнейджъри, както и това, което тя нарича „група на вредата“ (damage group). „В групата на вредата те могат да ви ударят или да направят каквото пожелаят“, обясни тя. „Въпреки че сексът винаги боли, когато си малък, така че винаги е насилствен, всичко беше много по-болезнено, след като те поставят в групата на вредата.”

Това, което Андреа описва по-нататък, показва колко извратени са някои части от американското общество.

„Те ще ви оставят да изгладнеете, за да ви обучат“ да правите орален секс. „Слагат мед върху мъжа. За най-малките деца трябваше да се научиш да не ти се гади. И те щяха да набутват неща в теб, за да се отвориш по-добре. Научихме се да откликваме. Като ако искаха да бъдем страстни, секси или уплашени. Повечето от тях искаха да се страхуваш. Когато поотраснех, щях да обучавам по-малките деца как да са отнесени, за да не боли.”

Агентите по имиграцията и прилагането на митниците в Центъра за киберпрестъпления във Феърфакс, Вирджиния, съобщават, че що се отнася до секса, апетитите на много американци сега са се променили. Това, което някога се е смятало за ненормално, сега е норма. Тези агенти проследяват явен скок в търсенето на по-твърда порнография в интернет. Както отбеляза един агент,

„станахме по-малко чувствителни от леките неща; сега се нуждаем от все по-груби и по-силни удари.”

Тази тенденция е отразена от третирането, което много от момичетата получават от наркотрафикантите и мъжете, които ги купуват. Питър Ландесман интервюира Росарио, мексиканка, която е била прехвърлена в Ню Йорк и държана в плен в продължение на няколко години. Тя казва:

„В Америка имахме „специални работни места”. Орален секс, анален секс, често с много мъже. Сега сексът е по-рискован, по-груб.”

Обща нишка, изтъкана от преживяванията на повечето оцелели, е принуждаването да останат без сън или храна, докато не изпълнят своята квота за секс от поне 40 мъже. Една жена разказва как нейният трафикант я е карал да лежи с лице надолу на пода, когато е била бременна, а след това буквално е скачал по гърба й, принуждавайки я да направи спонтанен аборт.

Холи Остин Смит е била отвлечена, когато е била на 14 години, изнасилена и след това принудена да проституира. Когато нейният сводник е изправен пред съда, е прекарал само една година в затвора.

Барбара Амая многократно е била продавана между трафиканти, малтретирана, застрелвана, намушквана, изнасилвана, отвличана, трафикирана, бита и затваряна, преди да е навършила 18 години. „Имах квота, която трябваше да попълня всяка вечер. И ако нямах тази сума пари, щях да бъда бита, хвърлена надолу по стълбите. Веднъж ме биеше с телени закачалки, на каквито окачваш дрехите, той ги изправяше и целият ми гръб кървеше.”

Както Дейвид Максуейн разказва в смразяващи детайли за Herald-Tribune:

„В Оукланд Парк, индустриално предградие на Форт Лодърдейл, федералните агенти през 2011 г. се натъкнаха на публичен дом, управляван от семейна двойка. В „The Boom Boom Room“, както беше известно, клиентите плащаха такса и им беше даден презерватив и таймер и оставаха сами с един от осемте тийнейджъри на публичния дом, деца на 13 години. 16-годишно приемно дете свидетелства, че е действал като охрана, докато 17-годишно момиче е казало на федералния съдия, че е принуждавано да прави секс с до 20 мъже на нощ.”

Един конкретен ринг за трафик на сексуални услуги се грижи специално за работници мигранти, наети сезонно във ферми в югоизточните щати, особено в Каролина и Джорджия, въпреки че това е процъфтяващ бизнес във всеки щат в страната. Трафикантите транспортират жените от ферма на ферма, където работниците мигранти се нареждат пред бараки, до 30 наведнъж, за да правят секс с тях, преди да бъдат транспортирани до друга ферма, където процесът ще започне отначало.

Трафикираните жени и деца се рекламират в интернет, транспортират се по междущатската [магистрална система] и се купуват и продават в луксозни хотели.

Всъщност, както ясно посочвам в книгата си Battlefield America: The War on the American People, правителствената война срещу секс трафика – подобно на правителствената война срещу тероризма, наркотиците и престъпността – се превърна в перфектно оправдание за налагане на повече полицейски държавни тактики (полицейски контролни пунктове, претърсвания, наблюдение и повишена сигурност) върху уязвимата общественост, като същевременно прави малко, за да направи нашите общности по-безопасни.

И така, какво можете да направите?

Образовайте себе си и децата си за тази нарастваща заплаха в нашите общности.

Спрете да подхранвате чудовището: Секс трафикът е част от по-голям континуум в Америка, който управлява гамата от бездомност, бедност и въпроси за самочувствието до сексуализирана телевизия, възхвала на сводническата култура – това, което често се нарича порнификация на Америка – и секс индустрията за милиарди долари, изградена върху гърба на порнографията, музиката, развлеченията и т.н.

Тази епидемия до голяма степен е наша собствена задача, особено в корпоративната епоха, когато стойността, която се отдава на човешкия живот, отстъпва на заден план. Смята се, че порно индустрията носи повече пари от Amazon, Microsoft, Google, Apple и Yahoo.

Това, че толкова много жени и деца продължават да бъдат жертви, брутализирани и третирани като човешки товар, се дължи на три неща: първо, потребителското търсене, което е все по-доходоносно за всички замесени – с изключение на жертвите; второ, нивото на корупция е толкова инвазивно както в местен, така и в международен мащаб, че има малка надежда за работа по установени канали за промяна; и трето, зловещото мълчание от лицата, които не успяват да говорят срещу подобни зверства.

Но истината е, че всички ние сме виновни, че сме допринесли за това човешко страдание. Трафикантите са виновни. Потребителите са виновни. Виновни са корумпираните служители на реда. Виновни са женските групи, които не правят нищо. Чуждестранните миротворци и хуманитарните работници, които допринасят за търсенето на сексуални роби, са виновни. Най-вече е виновен всеки човек, който е невеж и незаинтересован по отношение на жестокостите, извършвани срещу жени и деца в почти всяка държава по света – включително в САЩ.

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”
Източник: The Rutherford Institute

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times