Наглост, безподобен цинизъм и лъжи на ръководството на ДПС

 

Оплакването им до европейски политици и институции за случката с Христо Иванов на плажа „Росенец“, предизвикало реакция на някои чуждестранни партийни лидери – в невъзможност да си представят толкова нагли лъжи

Политиците от ДПС Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са изпратили това писмо до колегите от Европейския парламент, до почти всички основни партии в страните от ЕС, до редица европейски институции и международни организации.
Изглежда са пропуснали само ООН.
То е във връзка с акциите на Христо Иванов на плажа „Росенец”, Това писмо предизвика защитата на корупционера, агента на ДС и кремълски лобист Ахмед Доган от някои европейски партийни лидери.
Нападките срещу протеста са изградени на принципа на нациста Гьобелс – колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-трудно хората могат да приемат, че е възможно толкова нагло да се лъже.

••• Във връзка с това писмо и отвратителната етническа спекулация в него утре ще пусна специален пост.
Постът е с откъси с факти (от официални държавни секретни документи) от истинската биография на Ахмед Доган и спектакъла „опит за убийството му „, които обобщих преди 6 години в очерка ми за него в книгата ми „Политиците. Парите им. Мръсните им тайни”.
Ще отбележа, че основните факти от разследването ми за театралната постановка „нападение с оръжие срещу лидера на ДПС“ волю-неволю впоследствие бяха потвърдени и от съда. (за което също съм пускал пост)
Ще уточня, че не правя реклама: тиражите на книгата много, много отдавна са изчерпани, няма как да я купите, а преиздаване не се предвижда заради страха на печатари и разпространители.
Ахмед Доган въобще не е турчин, не е знаел турски език и в школата на Държавна сигурност го е изучавал.
АХМЕД ДОГАН НЕ Е ТУРЧИН, ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ГО ВЕРБУВА КАТО ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН – ТАТАРИН И ГО ЛЕГЕНДИРА КАТО ТУРЧИН ЗА АГЕНТУРНА РАБОТА ПРИ „ИМПЕРИАЛИСТИТЕ“. (терминологията тогава)
Жалко за българите от турски етнически произход, които толкова много десетилетия безпардонно ги лъжат. •••

Давам текста на циничната лъжа на ръководството на ДПС.


„Скъпи колеги,
Със съжаление ви информираме, че всеки път, когато в българското обществено пространство има ситуация на нарастващи безредици, ДПС и неговите членове стават обект на провокации и опити за превръщане в изкупителни жертви с цел привличане на вниманието и трупане на политически капитал.
Наблюдаваме с отчаяние именно това през последната седмица. За съжаление, съпредседателят на малка партия, която сама не е постигнала значителен успех или места в Народното събрание, извърши акт на провокация срещу собствеността и личната безопасност на неговия почетен председател д-р Ахмед Доган и поведе клеветническа кампания срещу него.

Д-р Доган е поставен под охрана от НСО през 2009 г. Причина за решението бяха редица опити за извършване на нападения срещу него, които продължиха през годините и кулминираха с опита за убийство на нашия почетен председател през 2013 г. на конференция на ДПС, при това в присъствието на агенти на НСО. Към това трябва да се прибави и демонстрирането на явна враждебност от страна на определени чужди сили поради твърдата подкрепа на д-р Доган за евроатлантическото развитие на страната и сериозните му критики към опитите за чужди влияние в България. Така комисията на НСО, която се събира редовно и оценява осигурената охрана, установи, че има достатъчно сериозен риск от заплахи и от България, и от чужбина за нашия бивш лидер на ДПС.

През седмицата г-н Христо Иванов, съпредседател на „Да, България“, организира пиар акция, като навлезе с лодка в малък залив край Бургас, където в момента живее д-р Доган. Заедно с още трима партийни членове той слезе от лодката на плажа в непосредствено съседство с имота на г-н Доган и заяви, че като български гражданин има правото да използва всяка обществена площ и засне цялата случка. Г-н Иванов обаче пропусна да обясни на публиката в социалните медии, че имотът е там от години, че това не е незаконна постройка и че ПАРЦЕЛЪТ Е ПРИДОБИТ В СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС ЗАКОНА.
••• Моя бел.: да разбирам ли, че антиконституционно плажът е бил продаден от държавата на яхтения клуб с пристанище на Ахмед Доган, а след скандала това се крие. Казвам яхтен клуб, понеже строителното разрешение и др. документи са издадени във връзка с яхтен клуб, а не за частни Сараи, което също се крие. Т.е. Сараите в Росенец са незаконни и се използват не по предназначение. •••

Вместо това г-н Иванов настояваше, че д-р Доган заграбва българска територия и суверенитет. След като г-н Иванов акостира на скалистия бряг в непосредствено съседство с местоживеенето на д-р Доган, служители на НСО го помолиха да напусне. Те учтиво повториха молбата няколко пъти, като обясниха, че просто си изпълняват задълженията и не желаят да участват в политически провокации, преди да прибегнат до повикването на полиция. На което групата на г-н Иванов отговори с поставяне на българския флаг на скалите и с викове, че земята е собственост на България. Факт, който никой не оспорва, още по-малко д-р Доган, който е убеден патриот и защитник на правата на всички български граждани.
И именно поради това животът му е под заплаха.

Този инцидент силно ни озадачава. Не само защото смятаме, че развяването на българския флаг и приказките за национален суверенитет с цел провокация срещу частната собственост на български гражданин от турски произход е просташки популизъм и опит за разделение, насочен срещу човека, който изгради и се изправи в защита на българския етнически модел и защити българските национални интереси с риск за собствената си сигурност.

Дори не заради инсинуацията, че нашият почетен президент се ползва с неоправдана институционална защита – макар че тя му бе поставена от комисия с основателна причина. А най-вече заради това, че като либерали вярваме в принципите на защитата на човешките права, частната собственост и върховенството на закона и отказваме да гледаме на нашата страна като на територия от Дивия Запад, където всеки със свое тълкуване на кадастъра може да нахлуе в законно придобита територия.
••• Моя бел.: продаден ли е антиконституционно или секретно и незаконно е концесиониран и плажът към обект „Яхтен клуб“? Държавата незабавно дължи този отговор и на нас, българите, и на европейските политици, които ги лъжат! •••

Смятаме, че е работа на съда е да тълкува и отсъди законността на всяка оспорвана собственост. Ако действителната цел на г-н Иванов е била да констатира наличието или липсата на определено право, а не да привлече вниманието на медиите чрез разпространяване на полуистини и преиграването с чувствителността около националността и суверенитет, той би трябвало да следва обичайната съдебна процедура за разследване. Смятаме, че прибягването до закона на тълпата, самонараняването е неприлично за политик, който сам се определя като демократ и смята твърдо да защитава тази гледна точка чрез протест срещу такива действия.
За съжаление, актът на провокация на г-н Иванов не завърши с този инцидент, а достигна кулминацията си през уикенда.

В събота, четири дни, след като се оказаха в центъра на медийното внимание, въпросната партия и г-н Иванов като неин съпредседател организираха „протест“ (моя бел. – почивката на плажа – изключителна държавна собственост), който подгря футболни хулигани, хора с криминално минало и провокатори от алтернативната десница и доведе до сблъсъци със силите на полицията, които се опитваха да опазят обществения ред, след като стана ясно, че крайната цел е нападение и нахлуване в частната собственост на д-р Доган.

Водени от несигурността около мобилизирането на ефективна охрана и очакващи открита провокация, в спонтанен отговор хиляди членове и активисти на ДПС се събраха в събота сутринта преди организираното събитие около въпросния имот. Заради масовите, мирни, зрели и отговорни действия на активистите на ДПС в крайна сметка успяхме да предотвратим целенасочения акт на агресия.

Отгоре на всичко г-н Иванов, който е съпредседател на партия, твърдяща, че е дясноцентристка, с член на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента, си позволява не само спекулации пред българските медии, но и разпространява чрез евродепутати тази дезинформация сред колегите в Европарламента, членовете на антикорупционната интергрупа.
Спекулации, дезинформация и провокации на черноморския бряг. Спекулация, дезинформация и оклеветяване на уважаван български гражданин в българските медии. За съжаление, дезинформация и спекулативни фалшиви новини в ЕП.

За нас това е неприемливо.
Г-н Доган официално се отказа от охраната на НСО в събота. От тази охрана се отказа и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който също бе обект на заплахи.
Със съжаление установихме, че специалните служби за сигурност в България и дори правоприлагащите агенции не са в състояние да отговорят адекватно на провокациите и вместо да възстановят обществения ред съгласно закона, предизвикват напрежение и си играят с етническия мир в страната, за чието изграждане и съхраняване ДПС и неговият почетен председател д-р Доган работят вече 30 години.
Не приемаме споровете около качеството на работата на НСО и отговорността за това да бъдат прехвърляни върху д-р Доган или ДПС – партия, която неведнъж показа своята демократична същност и привързаност към европейските ценности.
Не приемаме търсенето в европейските институции на подкрепа чрез дезинформация, спекулации и фалшиви новини, произведени в отчаян опит за вдигане на политическия рейтинг.
Чувстваме се задължени да ви информираме.
Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Атидгже Алиева-Вели“


Благодарности на Клуб Z за превода

  • Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Русофобите, които не признават ролята на Русия за нашето Освобождение и я считат за най-големия враг на България, да четат внимателно: Речта на Цар Борис III при откриването на Паметникът на свободата на връх Шипка на 26 август 1934 г.

РЕЧТА НА ЦАР БОРИС III ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА НА ВРЪХ ШИПКА НА 26

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times във Facebook

The Bulgarian Times във VKontakte

The Bulgarian Times