Нагорни Карабах раздели араби и турци

Генералният секретар на Тюркския съвет, казахът Багдад Амриев подкрепи Азербайджан в конфликта в Нагорни Карабах. Седалището на общото събрание на тази организация, създадена през 2009 г. в Нахичеван, Азербайджан, е в Баку, столицата на същата държава.

В същото време генералният секретар на Лигата на арабските държави, създадена през 1945 г. в Кайро, египтянинът Ахмед Абул Гейт, застана твърдо против турския президент Реджеп Ердоган. Египетският дипломат заяви следното: „Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се намеси военно в Египет, Сирия, Ирак и Либия. Той /Ердоган-бел.авт./ също интервенира в Кавказ между Азербайджан и Армения, влезе в сблъсък с Гърция и Кипър и атакува Източното Средиземноморие в газовите зони, което принуди голяма влиятелна държава като Франция да изпрати въоръжени сили и самолетоносач в Кипър”.


Наблюдателите са категорични, че сянката на историческия сблъсък между араби и турци надвисна отново в региона.

The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница