Най-богатият човек в Европа спечели за един ден 11,3 милиарда долара

Президентът на групата компании Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно, който се смята за най-богатия човек в Европа, само за един ден увеличи състоянието си на 11,3 милиарда долара.

Това е в резултат от позитивната динамика на фондовия пазар, но въпреки рекордната сума, съвкупният капитал на предприемача остава с няколко десетки милиарда долара по-нисък от нивото му преди началото на текущата криза.

Един от най-известните инвертори в света, американският предприемач Уорън Бъфет за един ден стана по-богат с 6,5 милиарда долара; основателят на Inditex испанският бизнесмен Амансио Ортега – с 5,9 милиарда долара.

В последния месец състоянието на 20-те най-богати хора в света се намали общо с почти 300 милиарда долара заради влиянието на коронавируса на пазара. Според „Форбс“ най-много от всички е загубил Арно.

 

Най-богатите хора в света за един ден загубиха 68 милиарда долара

 

Според „Форбс“, в понеделник, след срива на фондовите пазари състоянието на най-богатите хора в света се намали с 68 милиарда долара.

На фона на това индексът S&P 500 падна с 12%, а Dow Jones – с 13%, което е най-големият срив от 1987 г.

Най-силно пострадалите са основателят на Фейсбук – Марк Цукърбърк, който загуби 8,8 милиарда долара, ексшефът на Майкрософт – Стив Балмър, чието състояние падна с 6,9 милиарда долара, а основателят на Oracle Лари Елисън загуби 6 милиарда долара.

Така за последния месец състоянието на 20-те най-богати хора се намали общо с почти 300 милиарда долара заради влиянието на коронавируса на пазарите, твърди „Форбс“. Най-много загуби президентът на групата компании Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно. От 13 февруари неговото състояние се намали с 29,6 милиарда долара.

Миналата седмица, в четвъртък, когато американските и европейските борси също преживяха сериозен спад, по данни на „Форбс“, милиардерите загубили над 78 милиарда долара.

Превод: издателство PACПEP

БГ олигарси си купили остров на Малдивите, банка в Аржентина и LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonна на Малдивите

 

В България имало 5 милиардери и 10 хил. милионери

 

В тайната българска сметка има два пъти повече пари, отколкото притежава Бил Гейтс!

 

Предишна Статия

Кои продукти трябва да има на нашата трапеза в период на криза? ТОП-10 на най-полезните храни за нашия организъм

Следваща Статия

Лаврентий Павлович Берия: Победите му и инсинуациите за него

Последно от Лайфстайл

Снимка на деня

  Мозайки на римска вила са открити под лозе в Негра̀р , Италия

Don`t copy text!