Най-страшните поверия и суеверия

Повечето хора обръщат внимание на хубавите и позитивни поверия. Но и лошите не бива да се пренебрегват, защото с тяхна помощ понякога може да се избегнат страшни събития, които съдбата ни е приготвила.

Кои са най-страшните народни поверия

1. Хора, които работят под земята, имат едно поверие – не бива да свирят и да отговарят на изсвирването на други. Това може да повлече трагични събития.
2. Когато се разхождате близо до езеро, никога не си спомняйте за вашите врагове. Ако произнесете името им, знайте, че скоро време могат да ви навредят.
3. Никога не гледайте червена Луна; може да привлечете тежки и дори неизлечими болести.
4. Ако вкъщи по някаква причина е паднала картина от стената, това означава болест или дори смърт на някой близък.
5. Ако на масата са седнали 13 души, за да избегнете нещастие, сложете още един прибор. В противен случай някой от групата може скоро да умре.
6. Понякога в сънищата ни идват наши близки покойници; в повечето случаи това не е лош знак, но ако починалият ви вика или ви води след себе си, в близко време бъдете крайно внимателни.
7. В последния ден от месеца не чистете дома си, дори пода не метете. В противен случай в семейството може да дойде бедност.
8. Ако сте тръгнали да вършите работа, замислили сте се и сте тръгнали по друг път, по който преди никога не сте ходили, незабавно се върнете назад. Според поверието така нечистите сили се опитват да объркат плановете ви и да ви отнемат късмета.
9. Някои любители на автомобили много внимателно подбират аксесоарите за автомобилите си. Защото ако придобият детайл от катастрофирал автомобил, има риск самите те да катастрофират.
10. Никога не дояждайте порцията на друг човек и не позволявайте друг да дояжда вашата. Човекът, който дояжда храна на друг, краде от неговото щастие и късмет.
11. Ако видите пукнатина на огледалото, веднага го изхвърлете. Напуканото огледало носи много беди, мъка и сълзи.
12. Не празнувайте рождения си ден преди да е настъпил. Това нещо висшите сили не прощават и пращат на рожденика много тежки жизнени изпитания.

Издaтeлcтвo PACПEP

Народни поверия, които означават, че ще се случи нещо хубаво в живота ви 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

Фейсбук страница