На румънското пристанище Констанца е хваната пратка с наркотици, изпратени от сирийското пристанище Латакия (ВИДЕО)

/

Румънските власти обявиха, че са разкрили и конфискували пратка с наркотици, идваща от Сирия. Тя е била скрита в контейнери, пренасящи сапун и други нехранителни стоки, чиято цена надхвърля шейсет милиона долара. Наркотиците били каптагон и хашиш. Пратката е тръгнала от пристанище Латакия, през Турция и е стигнала до Констанца.

Това е втората подобна пратка от Сирия, пътуваща към западноевропейския наркопазар. През юни 2019 г. италианските власти конфискуваха подобна пратка, в която бяха открити 14 тона каптагон. Въпросната пратка се възприема като най-голямата, пристигаща от Сирия, тъй като цената й се е изчислявала на повече от един млрд. долара.

Сирийският опозиционен сайт „Кулуна шурака“, цитиран от ливанския вестник „Ал Мудун“ отбелязва за предупрежденията на местната сирийска общност в Румъния, че страната ще се превърне в основен канал за износ на наркотици от Сирия след затварянето на наркоканалите през Гърция, Египет, Либия и Италия. Смята се, че сирийският износител има партньори в лицето на румънската наркомафия.

В началото на 2020 г. в египетското пристанище Александрия беше хваната пратка с наркотици, натоварени отново в пристанище Латакия като изпращачът беше фирма на Рами Махлуф, братовчеда на президента Башар Асад. Последният беше възприеман като най-големия местен олигарх. След войната, в която влезе с икономически интереси на Есма Асад /съпругата на президента/, той понесе редица удари от властите.

The Foreign Insider

ПО ТЕМАТА

Египетските средства за масова информация съобщават за хваната пратка от наркотици в пристанището Порт Сайд

Последно от ВИДЕО

Защо беше убит Пьотър Гаряев? Вълнова (квантова) генетика. Генетично оръжие. Генетични ваксини, РНК-убиец с квантово активиране. «СОVID-19» – квантов вирус. Квантова защита (ВИДЕА)

Вълнова (квантова) генетика Известният френски имунолог доктор Жак Бенвенист (1935-2004г.) изследвал електромагнитното излъчване на живата клетка.