На фона на коронавируса световният елит купува подземни бункери

 

На фона на т.нар. пандемия от коронавирус търсенето на подземни безопасни убежища се увеличи хиляди пъти. Богати хора се втурнаха, ако не да купуват създадени по-рано убежища, то започнаха усилено да поръчват изграждането на защитени места на фирми, които професионално се занимават с подобно строителство.

Все повече хора на планетата се стремят да се обзаведат със собствени бункери

След края на студената война отпадна заплахата от ядрен апокалипсис. Но на фона на последните събития, свързани с пандемията и нейните последици, състоятелни хора в благополучните страни отново се втурнаха да търсят сигурни убежища под земята. Подземни бункери купуват не само американци и европейци, но и руснаци; някои оборудват безопасни стаи в своите палати.
Компанията Vivos създава цели подземни комплекси, в които могат да живеят 172-200 души в пълна безопасност една година.

Според списанието „Форбс“ компаниите, които се занимават с подземно строителство, в момента получават огромен брой поръчки.

Топ-мениджърът на една голяма американска компания, която произвежда бункери – Rising S Company, съобщава, че в началото на 2020 г. броят на поръчките за строителството на убежища се е увеличил с 2 хиляди процента в сравнение с миналата година.

Калифорнийското предприятие Vivos посочва, че продажбите му са се увеличили с 400%, а поръчките за изграждането на индивидуални бункери – над 1000%.
Богати руснаци също се готвят за последиците от пандемията. Голяма част от тях поръчват подземни съоръжения на свои участъци в Русия, друга част – се стремят да се обзаведат с убежища в Щатите, където имат намерение да се спасят, в случай на опасност.

Представител на Rising S Company съобщава, че в Русия са изпратени модулни убежища, всеки от които струва 150 хиляди долара. Клиентите пожелали в тях да се монтират допълнителни системи за филтриране на ядрени частици.

Предприемчивите хора отдавна са преработили старите подземни бомбоубежища в комфортни жилища в случай на апокалипсис.

Директорът на руската компания Deluxe Bunker посочва, че на местния пазар няма отлив от клиенти. По-рано за един месец имало само две поръчки от заинтересувани лица, но от средата на март 5-6 души ежедневно правели поръчки в кампанията.

В мирно време убежищата се използвали като винени изби или сейф за съхраняване на колекции или оръжие, но в момента много богаташи ги преустройват за последиците след пандемията.

Модулни убежища в Русия предлага компанията „Спецгеопроект“.

Бункерите се оборудват с допълнителни места за сън, за готвене и съхраняване на продукти. Подобни функции имат и скритите помещения в палатите на богати хора.
Смята се, че някои бункери могат да оцелеят дори при ядрен взрив.

В Русия една изолирана автономна стая убежище струва минимум три милиона рубли; изграждането на подземен бункер може да стигне 10 милиона рубли. Пълното оборудване на големи площи в подземните съоръжения изисква вложение от 100 милиона рубли. Според наличните данни подобни убежища имат около 30% от палатите на Рубльовка.

От много десетилетия американците се стараят да се обзаведат със собствено убежище в случай на ядрена война, но сега бункерите са много търсени. Милионери влагат баснословни суми за създаването на надеждни укрития за спасяване при опасност. Подземните убежища на американците са по-разкошни от повечето средностатистически домове.

Подземният бункер «Aristocrat», разработен от компанията Rising S Bunkers за състоятелни клиенти, струва 8,35 милиона долара. В него могат да живеят над 10 души в течение на шест месеца. В този подземен бункер има спални, бани, кухня, столова, гостна, игрални помещения, спортна зала с тренажори, минибасейн, зала за боулинг, кино, сауна, стрелбище, медицински пункт, гараж за няколко автомобила и дори оранжерия за отглеждане на екологично чисти зеленчуци.

Американски милионери имат дори подземни хотели.
Много от тях влагат огромни пари в шикозни бункери, за да оцелеят там при ядрен апокалипсис или епидемия.

Най-големият бункер за милиардери в света е хотел «Oppidum».
Това съоръжение се намира в селска местност в Чехия. Комплексът е разположен на площ над 30 хиляди квадратни метра; състои се от надземно ниво с поле за голф, вертолетна площадка и автоматична отбранителна техника и пещерообразно подземно убежище. Бункерът е създаден през 1984 г., за да могат комунистическите лидери да се спасят от ядрена атака и стихийни бедствия. Обектът е продаден през 2013 г.; новият собственик го превръща в луксозен хотел за най-богатите хора на планетата.

Издателство PACПEP

COVID-19 сваля командването на САЩ в бункери на 600 м дълбоко под земята (ВИДЕО)

 

Ваксините за елита са различни от ваксините за простолюдието

 

Последно от ЕКЗОПОЛИТИКА

Страница във Фейсбук

Страница във ВКонтакте

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times