На 4 юли се очаква „Големият парад на планетите“

 

Това явление се случва веднъж на 179 години

На 4 юли ще се състои т.нар. Голям парад на планетите, когато всички планети в Слънчевата система – Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун ще се строят в една линия. Миниатюрната планета Плутон, който първо бил признат за планета, а след това разжалван, също ще се строи в една линия с другите планети.

Как ще повлияе това събитие на Земята

Това явление може да предизвика катаклизми – цунами, изригване на вулкани, рязка смята на климата.
В езотеричен смисъл парадът на планетите е силен знак за промени; това може да бъде начало на война, епидемии, смърт на световни лидери, начало на световна криза, демонстрации, безредици и революции. Фактът, че всичките планети ще се намират в едно съзвездие, не може да мине безследно.

Големият парад на планетите може да се наблюдава и от Земята. През 1982 г. имаше подобен парад на планетите, но той не беше идеален; бяха регистрирани много земетресения.

На 4 срещу 5 юли ще се състои и лунно затъмнение, когато Луната ще се скрие в сянката на Земята.

Вечерта дори със слаб телескоп може да се видят полумесеците на всичките планети в Слънчевата система в един сектор на небето. А Марс, Венера, Сатурн и Юпитер могат да се видят дори с невъоръжено око, макар че няма да се различават от обикновените звезди.

2020 г. е високосна година и върху нас се стовариха много проблеми. Да се надяваме, че Големият парад на планетите ще ни донесе добри знамения.

През 1982 г. „парадът не е бил идеален“, дори не би могъл да се нарече парад. В статията става дума за „Големия парад на планетите“.

Издателство PACПEP

Само в нашата Вселена има 234 вида извънземни цивилизации, от които 24 са групирани в еднороден вид (СНИМКИ НА НАСА)

 

Последно от ЕКЗОПОЛИТИКА

Страница във Фейсбук

Страница във ВКонтакте

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times