Явор Дачков: Не предполагам, а знам. ДПС стои зад Слави Трифонов

«Интересно. Утре сутрин, когато „Има такъв народ“ гласува заедно с ДПС поправките в Изборния кодекс Слави Трифонов дали ще напише статус във Фейсбук и статуквото. Мисля, че не. Най-голямата подмяна, която се случва в момента е мантрата, че партията на Слави е партия срещу статуквото. Точно обратното. Тя е партия на статуквото, отгледана от него в последните години, а най-вече в последните две. Не предполагам, а знам. ДПС стои зад Слави Трифонов и който не го е разбрал все още наистина няма понятие от българска политика. Добре е онези, които ще гласуват за ИТН през юли да го направят информирано и хубаво да помислят над следното – защо Слави Трифонов не помете ГЕРБ и ДПС, когато му се отвори златна възможност при връчването на мандата за съставяне на правителство. Заедно с БСП, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ моделът Борисов-Доган (Пеевски), който управлява от 6 години щеше да е в историята. Дори и не се иска много информация, за да се види очевидното. Всички действия на Слави Трифонов са в полза на статуквото. Той е един от най-ярките системни негови играчи (макар и на развлекателния фронт) в последните 20 години. Гласоподаването за него с идеята за протестен вот е непростима наивност, а очакването, че скалъпената му партия е създадена, за да донесе промяна е глупост. Обратното – „Има такъв народ“ е създаден с идеята да не се променя нищо, както впрочем и става пред очите ни.
Връщането на мандата от Слави Трифонов удря и по президента, който ще трябва да прави служебно правителство в навечерието на президентски избори, което ще работи без актуализиран бюджет и ще трябва да организира избори при абсурдни и неизпълними поправки в Избирателния кодекс. Неслучайно Радев на няколко пъти подчерта, че е за редовно правителство и с пълно право. Сега ще му се наложи да вади кестените от огъня, който му запалиха Слави Трифонов и ДПС и да понесе всички негативи от политическата криза, предизвикана от други.»
Явор Дачков, Фейсбук 

«Партията на Славчо предложи промени в ИК за гласуването в чужбина, които са изцяло в полза на ДПС. Това и ГЕРБ не посмя да направи. Започват да се очертават контурите на една дебела зависимост.»
Богомил Бонев, Фейсбук

«Този парламент не може едно правителство да състави, а се е заел да променя радикално начина, по който се взема властта в България. За изборния кодекс става дума. Освен че забранява хартиените бюлетини, отваря възможност за стотици хиляди чужденци, които не живеят в България, не знаят нито дума български и нямат никакво отношение към живота на нашия народ, да излъчват депутати в парламента. Това е национално предателство.»
Валери Найденов, Фейсбук

«Обърнете внимание: Според гласуваната от протестърите поправка президентът Радев сам ще си назначи ЦИК, която ще проведе преизбирането му за втори мандат!» 
Магдалена Ташева, Фейсбук

ВНИМАНИЕ! Готвят мащабна измама на изборите у нас!

Радев си назначи шефка от „Отворено общество“ на Сорос да го съветва

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Няма такава държава, защото има такъв народ

Последно от БЪЛГАРИЯ