Нобеловата лицемерка Алексиевич! Милиони долари: Разбра се кой стои зад бунтовете в Беларус

Нобеловата лицемерка Алексиевич

Според един анекдот най-висшата наглост е да се изходиш по голяма нужда срещу вратата на стълбищна площадка, а след това да позвъниш и да поискаш тоалетна хартия.

Членът на Координационния съвет на белоруската опозиция, лауреатът на Нобелова награда за литература – писателката Светлана Алексиевич, в контекста на този анекдот постави рекорд по наглост и цинизъм.

„Още искам да се обърна към руската интелигенция, която наричаме така по стар обичай. Защо мълчите? Ние чуваме само редки гласове за поддръжка. Защо мълчите, когато виждате как стъпкват малкия, горд народ? Ние все още сме ваши братя..“

Две седмици преди това Алексиевич призоваваше на помощ Владимир Путин и искаше от него да накара белоруския президент да се договори със своите врагове.
Как ви се струва поведението на тази лъжкиня, която се обръща към руснаците за помощ, но която лъжеше за „зверствата“ на руския ОМОН по улиците на Минск, който въобще не е стъпвал там. За братството разсъждава тази лицемерка, недоволна от изучаването на руски език в Беларус, и призовава да се ликвидират руските училища в Украйна. Тази лицемерка търси защита при Путин срещу Лукашенко, а преди това възпя Лукашенко за съпротивата му срещу Путин.

Трябва ли да се чудим на подобно поведение?

В никакъв случай!

Алексиевич вярвала в комунизма, възхищавала се на „железния Феликс“, когото нарича „меч и пламък“ на пролетарската революция.

След това се разочаровала. Едва ли Алексиевич е искрена, просто при нея всичко е гола и цинична сметка. По времето на съветската власт връчваха ордени с огромни хонорари за комунистическа пропаганда и младата Светлана с умиление цитирала писмата на „многобройната ленинска гвардия“.

След това духна вятърът от другата страна и маститата Светлана Алексиевич в първия абзац на една от книгите си пише: „Комунизмът имаше един безумен план – да преработи „стария“ човек, вехтия Адам…“ Следват свирепи цитати от „ленинската гвардия“ със сълзливи коментари.

Лъжите й са постоянни, понякога в интерес на литературния бизнес, понякога просто по навик.
„Когато посетих Афганистан, разбрах, че човекът, взел в ръцете си автомат, става друг, не е онзи, когото майка му го е водила в хореографски кръжок…“ – вдъхновено пише Алексиевич в списание „Знаме“. Писателката твърди, че никога не е стреляла, но в сайта й има снимка, на която гордо позира с „Калашников“.

Алексиевич стигна и до съд. След като разгледа исковете на участника във войната в Афганистан Тарас Кецмур и майката на загиналия офицер Инна Галовньова, съдът в централния район в Минск я обвини, че Алексиевич взела интервю от тях, изкривила материала и го допълнила със собствени измислици от името на ищците. И обвинението е внесено в най-либералните времена – на 8 декември 1993 г., когато комунистите си бяха отишли, а Лукашенко още не беше президент.

Още тогава беше очевидно, че думите на литераторката не струват и един счупен грош в пазарен ден. Както и днешните й молби за братство.


Милиони долари: Разбра се кой стои зад бунтовете в Беларус

Медиите разкриха ключови “партньори” на белоруската опозиция.
Журналисти проведоха разследване, по време на което се оказа, че прословутата американска организация USAID е похарчила милиони долари за популяризиране на демократични идеи в Беларус.

Те са анализирали данни от държавния портал usaspending.gov (който проследява разходите на американски правителствени агенции за проекти както в страната, така и в чужбина), както и от официалния уебсайт на USAID.

Според получената информация американската фондация е инвестирала около 8,5 милиона долара в подкрепа на белоруската демокрация и свобода на печата. Според RT финансирането на белоруската опозиция не е направено пряко, а чрез посредници – специализирани агенции или неправителствени организации, работещи с Беларус.

Забележително е, че USAID изброява тези организации като „партньори“ в официалните документи. Те включват: Pact World, НПО Freedom House, World Learning, Консорциумът за избори и засилване на политическия процес (CEPPS). Именно те се опитват да сближат Запада и Беларус възможно най-близо, спасявайки го от приятелски отношения с Русия.

Има информация, че за да отклонят вниманието на Путин от ситуацията в Беларус, западните специални служби са провели специалната операция с кодово име „отравянето на Навални“. И ако на Запад Алексей може да бъде наречен „влиятелен“, то у нас той се възприема изключително като блогър в “Ютюб” и загубеняк, обединяващ протестите на опозицията.

Източници: издателство PACПEP , Поглед инфо

ПО ТЕМАТА

Как възникна “най-престижната награда в света“? Нобеловата награда формира лъжеелит в науката, медицината, литературата и борбата за мир

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Интервю на “The Bulgarian Times“ с “ANONYMOUS BULGARIA“

https://thebulgariantimes.com/%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-xx-%d0%b2%d0%b5%d0%ba/

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница