Новата гражданска карабина на „Калашников“ (ВИДЕО)

/

Знаменитият концерн „Калашников“ се слави не само с бойните си автомати и картечници, с които са въоръжени армиите на половин свят, но и с цяла гама образци на цивилно оръжие, създадено на базата на легендарния си предшественик АК. И тези образци са популярни и търсени по две основни причини (има и неосновни).

Първо, всичко свързано с марката „Калашников“ е абсолютно надеждно и стреля при всякакви условия – в невероятен студ, жега, дори под вода. Можеш дори да не го чистиш (макар че би било добре) – дори непочистено това оръжие стреля, макар и малко по-шумно. Но стреля.

И второ, то е много по-евтино от западните си „събратя“. Почти два пъти. Затова новият образец, който представи концернът, ще порадва колекционерите и любителите на стрелбищата. Ясно, че такъв в Русия можеш да купиш, само ако спазваш всички изисквания на закона „За оръжията“.

Това е нова версия на гладкоцевната карабина TG2 (изпълнение 3) със скъсен ствол. На външен вид е идентична с автомат АК-104 и нарезната карабина „Сайга“. Между другото, преди година концернът вече представи новите карабини от това „семейство“ – TR9, TR3, „Сайга 308“.

Новата карабина има цев с дължина от 341 мм, сгъваем приклад и странична планка за закачане на оптика. Планката, между другото, е иновация. По желание може да се закачи фенер-целеуказател, вместо оптика.

Предполага се, че карабината може да се използва на състезания по практическа стрелба, за тренировки и дори за лов. Впрочем, едва ли за лов, съмнителни са точността и обсега при късия ствол. А за самоотбрана, тоест за стрелба на близки разстояния, е точното оръжие. Още повече, че е компактно и при спазване на оръжейното законодателство може да се носи дори на отдалечени пътувания. В края на краищата новата карабина е просто красива и ще порадва ценителите на оръжейната естетика, пише „Российская газета“.

  • Руски дневник

ВИДЕО

 

ПО ТЕМАТА

Калашников мина от автомати на пистолети (ВИДЕО)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Най-могъщата институция в Русия е охраната на Путин, контролира милиарди

 

Последно от ВИДЕО

Фейсбук страница