„Новичок” има 100% леталност, а блогърът е жив; значи срещу него не е използвано нервно-паралитичното бойно вещество

ЕДИН ОТ ХОРАТА, РАЗРАБОТИЛИ „НОВИЧОК”, РЕАГИРА НА ИЗВЕЖДАНЕТО НА НАВАЛНИ ОТ КОМАТА

„Новичок” има 100% леталност, а блогърът е жив; значи срещу него не е използвано нервно-паралитичното бойно вещество, твърди един от „бащите” на „Новичок” – Леонид Ринк

Изваждането на руския блогър Алексей Навални от комата показва, че против него не е използван „Новичок”. Това мнение изрази руският учен Леонид Ринк, който пряко участва в разработването на бойното вещество.

„Аз изключвам неговото отравяне, защото няма симптоматика. Но дори да беше използвана концентрация 400 пъти по-ниска от смъртоносната доза, той би излязъл от комата, а зениците му щяха да бъдат свити. Тук няма такива симптоми…” – цитира учения РИА Новости.

Ринк отбеляза още, че „Новичок” има 100% леталност, което означава, че не е използван при Навални.

По-рано стана известно, че блогърът е изведен от медицинската кома и е изключен апаратът за изкуствена вентилация на белия дроб.

Руски медици изразиха съмнение, че състоянието на Навални е резултат от диетата за отслабване, на която се подложил дни преди да се влоши състоянието му. При драстичните диети за отслабване настъпва срив в организма, свързан със силно нарушаване на обмяната на вещества, което може да предизвика припадъци.

Издaтeлcтвo PACПEP

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times