Световното Правителство пуска в обращение наднационална валута

На 23 август глобалистите ще пуснат в обращение наднационална и безналична валута Special Drawing Rights «SDR» (призвана постепенно и неафиширано да замени долара)

 Ваксинация на всяка цена. Преобразуване на МВФ в Световна Централна банка. Поредна стъпка към създаване на Световно Правителство.

През месец март бе постигнато споразумение МВФ да включи своята печатна машина, която изглежда вече започна да се покрива с прах. Става въпрос за емисия на паричната единица SDR (Special Drawing Rights – SDR, или Специални права на заем). Валутата е специфична. Тя съществува само в безналична форма и има много ограничена сфера на прилагане. Може да се използва само от държавите-членки на МВФ за взаимно кредитиране. Общо са били проведени четири тиража (емисии) на SDR:

1. В периода от 1970 до 1972гг. в размер на 9.3 милиарда SDR
2. В периода от 1979 до 1981гг. в размер на 12.1 милиарда SDR
3. През август 2009 г. в размер на 161.2 милиарда SDR
4. Отново през септември 2009 г. в размер на 21.5 милиарда SDR

През август и септември 2009 г., общата стойност съставила 182,7 милиарда SDR, в пъти повече отколкото за целия период на съществуване на тази квази-валута.

Самият Фонд и експерти коментират тази гигантска емисия с необходимостта спешно да се изгаси пожара на световната финансова криза 2008-09гг. Възможностите на отделните държави били изчерпани, и тогава световните финансови власти си спомнили за SDR (въпреки, че тази валута не се издава във физически вид).

През март тази година изпълнителният директор на МВФ Кристалина Георгиева заяви, че през 2021 г. се подготвя петото разпределение на SDR, грандиозно по мащаб – 650 милиарда щатски долара (455-460 милиарда единици SDR). Планираната емисия ще надхвърли повече от два пъти общия обем на четирите предишни тиража.

[В момента на създаване на SDR тази валута била приравнена към щатския долар (1 SDR = 1$), който по това време вече бе световна валута и имал твърдо привързване към златото (1$ = 1/35 тройунция или 0,888671 грама злато) и наречена «книжно злато»]

Но след като САЩ през 1971 г., в едностранен ред се отказа от златното обезпечение на долара, за изчисляване на SDR започнали да използват курсовете на шестнадесет световни валути. От 1981 г. броят на основните валути били съкратени до пет: американски долар, германска марка, френски франк, британска лира и японска йена. След въвеждане на еврото, броят на тези валути е съкратен до четири (марката и франка преминали в евро). От 2016 г. отново започнали да изчисляват SDR на база от курсовете на пет валути , този път било решено да се добави към споменатите и китайски юан.

Официалният курс се изчислява ежедневно и се публикува на официалния сайт на МВФ.

Прессъобщението на МВФ от 23 март цитира думите на изпълнителния директор на Фонда, свидетелстващо за това, че въпросът за петото разпределение е практически решен. Но в същото съобщение има нова нота, която не е звучала преди: “В случай на утвърждаване, новото разпределение на SDR ще добави на страните съществено пряко увеличаване на ликвидността без увеличаване на дълговото бреме”.

“Това също така ще освободи необходимите ресурси за страните-членки, за да помогне в борбата с “пандемията”, включително за поддържане на програми за ваксинации и други неотложни мерки”.

ТОЕСТ, ЕМИСИЯТА НА СПЕЦИФИЧНАТА ВАЛУТА И ВАКСИНАЦИЯТА СА ВЗАИМОСВЪРЗАНИ

А сега ВНИМАНИЕ!

Идеята за провеждане на мощна емисия на SDR е подготвена във вид на обръщение към финансовата двадесетка (G20) и МВФ от над 250 организации с най различени профили – обществено-политически, екологични, религиозни, женски, научни..

Обръщението е оформено под формата на «Open Letter to G20 Finance Ministers and the IMF: Civil Society Organizations Call for Quick Special Drawing Rights Allocation» (Отворено писмо до министрите на финансите на G20 и МВФ: ОРГАНИЗАЦИИТЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО ПРИЗОВАВАТ ЗА СПЕШНО ПУСКАНЕ НА “СПЕЦИАЛНИ ПРАВА ЗА ЗАЕМ” – SDR).

Случаят е безпрецедентен: прословутото гражданско общество апелира към министрите на G20 и Международния валутен фонд. Списъкът с над 250 организации е толкова пъстър, че зад него се чувства уверената ръка на координатора. Подозирам, че ръководителите на болшинството от тези 250 организации до момента на подписване на това писмо дори не са чували за SDR.

А тук настояват, че МВФ трябва да проведе спешно запуск на малко известната парична единица в гигантски мащаб. Мащабът заявен от обществениците е такъв: ДА СЕ ПРОВЕДЕ ЕМИСИЯ НА SDR В РАЗМЕР НА ТРИ ТРИЛИОНА ДОЛАРА! Разбира се, съставителите на такова писмо не могат да бъдат еколози и активистки-феминистки, а професионалисти, добре запознати с тънкостите на “кухнята” на МВФ.

[Похватите на глобалистите са същите както при знаковото писмо-обръщение на 25 “независими” държавни лидери и ръководители на Европейския съвет и СЗО, където те настояват да бъде инициирана международна среща, на която да бъде подписано ПАНДЕМИЧНО СПОРАЗУМЕНИЕ – надделяващо СЗО с изключителни правомощия над Националните Държави]

 

ПЛАНдемично съглашение прикрива установяването на Нов световен ред

Сред подписаните на отвореното писмо отсъства Фондацията на “Рокфелер”, но тази организация се представи самостоятелно – приветства плановете за издаване на SDR в размер на 650 милиарда долара и обърна внимание на приоритетите за изразходване на допълнителните финансови ресурси: МВФ е длъжен да внесе решаващ принос в това, до началото на 2022 г. с “пандемията” да е приключено. [:)]

Затова е необходимо да се ваксинира най-малко 70% от населението на Земята. Страните с ниски и средни доходи (СНСД) нямат пари за такава ваксинация. Затова фондация “Рокфелер” предлага 44 милиарда, които ще бъдат получени в резултат на новата емисия на SDR, да бъдат използвани за подпомагане на ваксинацията в СНСД.

[Богатите Западни страни, особено тези, чийто “печатни машини” работят с пълна мощност Централните банки на (ФР на САЩ, ЕЦБ, Банката на Япония и др.), нямат проблем със средства за ваксинацията. Но да бъдат ваксинирани страните от третия свят, особено най-бедните, тази задача е изключително сложна за решаване. МВФ, разбира се, опитваше и се опитва “да помогне” на тези бедни страни чрез налагане на заеми. Но последните вече почти не реагират на безплатното сирене в мишеловката – наясно са, че няма никаква “пандемия”, ако искате да участваме в постановката плащайте, иначе ваксинацията не ни е важна :)]

Според плановете на Финансовата Задкулиса трябва да бъдат ваксинирани стотици милиони, а може би дори милиарди души в страни, където няма пари за това нито в джобовете на гражданите, нито в държавните хазни. Планът на СЗО и намиращата се зад нея Световна Финансова Задкулиса може да се провали. И тук на помощ идва SDR.

ДАННИ ПО ВАКСИНАЦИЯТА НА ОТДЕЛНИ СТРАНИ КЪМ 2 АВГУСТ 2021 (делът на напълно ваксинираните от общата численост на населението в % ; в скобки делът на получилите поне една доза от общото население в %)

САЩ – 49,51% (57,58)
Германия – 51,69% (61,06)
Великобритания – 56,34% (68,65)
Нигерия – 0,66% (1,20)
Руанда – 1,90% (3,18)
Република Конго – 1,17% (2,34)
Папуа-Нова Геинея – 0,11% (0,86)
Мозамбик – 0,99% (1,16)
Мали – 0,25% (0,69)
Централноафриканска Република (ЦАР) – 0,17% (1,74)
Чад – 0,04% (0,13)

В началото на юни, на поредната среща на G7 в Англия, участниците дадоха окончателна оценка на подготовката за емисиите на SDR от МВФ.

 

Експертите сметнали приблизително как ще бъдат разпределени 650 милиарда долара. Сума, еквивалентна на 375-400 милиарда долара ще получат богатите (икономически развити) страни. Всички останали 250-275 милиарда долара. При това страните с ниски доходи (най-бедните страни) ще получат само 21 милиарда, или около 3% от общия обем на емисиите на SDR.

Това, че емисията на SDR в размер на 650 милиарда долара няма да реши напълно проблема с всеобщата ваксинация (за най-бедните страни), дискутирали при закрити врати на срещата на G7.

[Ваксинацията със съпътстващото оцифроване и депопулация на човечеството е главен приоритет за радетелите на “Инклузивния Капитализъм”, ето защо на срещата на G7 прозвучал призив към богатите страни, които в резултат на разпределението на SDR ще получат около 400 милиарда долара, да пожертват от тази сума поне една четвърт за подпомагане на бедните и най-бедни страни за “спешно премахване на последиците от пандемията”, [:)] тоест, за пълно ваксиниране на населението на тези страни. Обаче призивът не бил чут, богатите страни участващи в постановката “COVID-19” не пожелали да делят своите пари с най-бедните страни. Идеолозите на всеобщата ваксинация нарекоха това НЕЧУВАНА ПРОЯВА НА НАЦИОНАЛЕН ЕГОИЗЪМ:)]

В понеделник 2 август Управителният съвет на МВФ одобри отпускане на SDR в размер на 650 милиарда долара. Разпределението на тази сума между страните според техните квоти е запланирано на 23 август. В правителствата на страните от G7 и в самия Фонд паралелно се обсъжда въпроса за възможна радикална реформа на МВФ.

След световната финансова криза от 2008-2009гг. стана ясно на мнозина, че Ямайската валутно-финансова система, основана на книжен долар, няма да живее дълго, че трябва да се подготви алтернатива на щатския долар. И такава алтернатива може и трябва да стане полу-забравената валута, наречена SDR. При това МВФ като емитент на SDR ще бъде преобразуван в Световна Централна банка.

На 07.01.2011 г. МВФ публикува генерален план за замяна на долара със SDR. Той включвал създаване пазар за облигации на SDR. дилъри на SDR и спомагателни механизми, такива като операции РЕПО, деривати, канали за изчисления и клиринг, а също така целият апарат на ликвидния пазар за облигации.

Напомням, че изпълнителен директор на МВФ тогава бе Доминик Строс-Кан. Той активно подържаше проекта за преход от долара към SDR, за което бе наказан – получи набор от странни сексуални обвинения, които бяха инспирирани от привържениците за съхраняване на книжно-доларовия стандарт. През май 2011 г. той се лиши от поста изпълнителен директор на МВФ, срещу него започна разследване.

[Финансовата Задкулиса също не е еднородна, има своите съперничещи групи и противоречия, ако през 2011 г. в мнозинство бяха привържениците на книжния долар, сега в 2021 г. явно е настанало време за SDR]

Планираната емисия в размер на 650 милиарда долара е само първа стъпка. След нея ще последват още по-мащабни тиражи SDR . Ще започне постепенно, неафиширано заменяне на щатския долар с наднационалната и безналична валута SDR.

Международният Валутен Фонд постепенно ще се еманципира от влиянието на страните-членки и ще се превърне в Световна Централна банка, основна функция, на която ще стане издаване на наднационалната валута SDR.

Паралелно със създаването на Световна Централна банка (СЦБ) ще бъде създавано Световно Правителство, което ще получава наднационална валута от СЦБ. Парите ще бъдат насочвани към реализиране на проекти от плана на “Голямото Зануляване” (Инклузивен Капитализъм).

Световното Правителство вече се създава въз основа на ООН и неговите специализирани органи. Пилотен проект е световната ваксинация. Управлението на този проект се осъществява от СЗО – специализиран орган на ООН, който излезе от контрола на Националните Държави. Сега, напротив, суверенните държави, членки на ООН се оказаха под контрола на СЗО и силите стоящи зад нея, налагайки на човечеството плана на “Великото Зануляване”.

П.П. Национализмът на страните-членки на МВФ силно пречи на “Великото Зануляване”. В близко време МВФ ще започне реформиране на реда за разпределение на емитираните SDR. Новите траншове “книжно злато” ще бъдат разпределяни не само м/у страните-членки: част от емисиите ще бъдат насочени към такива международни организации, като Световната банка, ООН и СЗО.

В последващ етап бъдещите емисии на SDR няма да постъпват повече на сметките на Националните Държави (членки на МВФ), а на сметките на Световната банка и други специализирани органи на ООН, на първо място СЗО (за борба с “пандемии”, програми за ваксинации, климатични афери и др.).

Когато чрез Организацията на Обединените Нации, СЗО бъде надделена с огромни правомощия над Националните Държави посредством ПАНДЕМИЧНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, а МВФ бъде преобразуван в Световна Централна банка и емисиите на SDR бъдат насочвани директно към Световната банка, ООН и СЗО – тези организации ще получат статут на СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО!

Източник: Тони Карамфилов

 

Последно от ЛЮБОПИТНО