Нов обрат в аферата OneCoin: Константин Игнатов ще свидетелства срещу сестра си

Константин Игнатов, брат на основателя на OneCoin Ружа Игнатова, която също предполагаемо е основна фигура зад Понци схема за 4 милиарда долара, се съгласи да даде показания срещу сестра си.

Тези показания са част от споразумение, в което Игнатов беше освободен от граждански съдебен процес, свързан с измамата.

Последно докладваните подробности относно условията на споразумението разкриват, че Игнатов се е съгласил както да съдейства на колективния иск на инвеститорите на OneCoin, които предявяват, така и да дава показания срещу сестра си от тяхно име, ако започне делото.

Игнатов също е подсъдим и съдействащ свидетел по паралелно наказателно дело, като показанията му спомагат за осигуряването на присъдата на адвоката и предполагаемия перач на пари от OneCoin, Марк Скот, през ноември 2019 г.

Игнатов се призна за виновен по обвинения в пране на пари и конспирация за извършване на измами през октомври, а по наказателното дело е изправен пред 90 години затвор. В момента присъдата на Игнатов е насрочена за 11 ноември.

През ноември Игнатов заяви пред прокурорите в Ню Йорк, че собственикът на Phoenix Thoroughbreds, Амер Абдулазиз Салман, е ключов „перач на пари“, който работи под ръководството на съконспиратора на Марк Скот и бившия любовник на Игнатова, Гилбърт Армена.

Докладите сочат, че състезателната фирма Phoenix Thoroughbreds беше забранена от френската конкуренция заради предполагаемите си връзки с OneCoin през последната седмица, като компанията също се оттегли от британски събития.

Абдулазиз и Phoenix Thoroughbreds отхвърлиха предполагаемата връзка с Понци схемата.

Миналия месец трупове на двама бивши промоутъри на OneCoin бяха открити в Мексико.

Crypto Dnes. BG

ПО ТЕМАТА

В Германия арестувана родна мултимилионерка. Криптовалутата на нашенката – „OneCoin“: мащабна световна измама и перачница. Стои ли някой и кои са зад фамозната дама ?

Арестуваха брата на Ружа Игнатова

Жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

Започва дело срещу адвокат свързан с OneCoin: Братът на Ружа Игнатова съдейства на прокуратурата на САЩ

Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Синът на Джордж Буш е получил 300,000 долара от OneCoin

Засякоха криптокралицата Ружа Игнатова на модно парти в Букурещ. Издирваната от ФБР българка била с променена външност след пластична операция. Как Ружа Игнатова измами света и след това изчезна

Балканският Интерпол тихичко редактира оригиналното съобщение за 213519 биткойна конфискувани от българските власти. Вече не са 213 519, а „около 200 000“. И не са „конфискувани“, а са „намерени“..

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница