“Обамагейт“: Защо Тръмп иска затвор за Барак Хюсеин Обама

 

Голям политически скандал се вихри в Щатите

Американският президент Доналд Тръмп призова да бъде изпратен в затвора неговият предшественик Барак Обама заради опита му да повлияе на резултатите на президентските избори през 2016 г.

Според Тръмп Обама е измислил историята с руските хакери, за да не допусне Тръмп да стане президент на страната.

Може ли експрезидентът на САЩ да се окаже зад решетките?

„Това е най-голямото политическо престъпление в историята на нашата страна. Всеки, който е участвал в него, всичките тези интриганти-демократи отдавна трябваше да са зад решетките…“ – с тези думи Тръмп описа в детайли предполагаемата намеса на Обама в президентските избори през 2016 г.

„Онова, което се случи, е позор за страната. Това истинска афера, чиста вода мистификация. Хората, които стояха зад нея, трябва да бъдат тикнати в затвора и това очаква много хора от екипа на предишния президент. Това са Обама, това е Байдън; тези хора са потънали в корупция. Те се опитаха да свалят законно избрания президент. Струва ми се, че ги хванахме…“ – громи ги Тръмп пред свои привърженици.

В какво Тръмп обвинява Обама и компания

Според него Обама използвал служебното си положение, за да не допусне избирането на Тръмп за новия американски лидер през 2016 г. Експрезидентът лично ръководил кампанията против милиардера и настоявал за разследване на връзките му с Русия.

Но засега Тръмп не посочва конкретни факти, които да доказват, че Обама е превишил пълномощията си. Той само призова американските журналисти да следят информацията, която постепенно ще се появява, и поиска от председателя на съдебния комитет в Конгреса, демократа Линдзи Грем, да призове Обама да даде показания.

„Това е „Обамагейт“. Ще видите какво ще се случи в близките седмици. Искам само вие да пишете честно за това…“ – добави Тръмп.

„Делото Флин“

Според наблюдатели „Обамагейт“ произтича от друго гръмко дело, свързано с намесата в американските избори през 2016 г. На 7 май министерството на правосъдието в САЩ обяви, че са разкрити нови факти в т. нар. делото на Флин, за обвиненията, свързани с Москва, предявени към екс-съветника на Тръмп по националната сигурност генерал-лейтенант Майкъл Флин. През зимата на 2017 г. ФБР заведе дело против генерала заради негови предполагаеми контакти с посланика на Русия в САЩ Сергей Кисляк.

В спецслужбите смятат, че Флин координирал с Кисляк предизборната кампания на Тръмп, за да получи поддръжката на Москва. Тогава Флин беше осъден, но не по делото за намесата на Русия в изборите, а заради лъжливи показания. В началото генералът напълно отрича контактите с руския посланик, след това признава, че ги е имало. След това е принуден да си подаде оставката.

Показанията на Флин залягат в основата на разследването за намесата на Русия в изборите.
Но разследването не води до нищо. Според СМИ ФБР не е получило никакви доказателства за сговор на Тръмп с Русия. В разговорите на Флин с посланика също не открили нещо осъдително. СМИ пишат, че генералът бил принуден под натиск да признае вината си и да сключи сделка със следствието.

Според близката до републиканците преса зад натиска на ФБР върху Флин стои Обама, който наредил на спецслужбите да започнат следене на съратниците на Тръмп и да изровят компромат срещу него.
Либералната преса и политиците демократи заявяват, че по този начин Тръмп се опитва да отвлече вниманието на обществото от корнавируса, който отне живота на десетки хиляди американци.

Опозиционните на президента СМИ смятат „Обамагейт“ за „политически спектакъл“, организиран в навечерието на изборите.

Нарушаване на традициите
Шансовете Обама да се окаже затвора са малки и не заради това, че той има имунитет срещу съдебно преследване, а според старата американска политическа традиция, че не е етично да се атакуват бившите президенти, след като напуснат политическия живот.
Тръмп вече наруши тази традиция, но има и съмнения, че зад обвиненията срещу Обама има нещо много по-сериозно, дори много голямо престъпление.

Превод: PACПEP

ПО ТЕМАТА

Барак Хюсеин Обама легализира сатанизма на държавно ниво, преди да освободи поста си на президент

 

Удостоверението за раждане на Барак Хюсеин Обама е фалшиво (ВИДЕА)

 

Барак Хюсеин Обама призна, че “жена“ му в действителност е травестит на име “Майкъл“ (ВИДЕО)

 

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница