Област „Джазира“ няма да граничи с Турция

 

Териториите източно от Ефрат в Сирия вървят към приемането на нов статут

 

Прави впечатление за изостряща се борба между Вашингтон и Москва за привличането на сирийските кюрди, но и на Турция към съответната външна политика. Проектът на област „Джазира“, проектиран от САЩ /според добре информиран кюрдско-сирийски източник/ не граничи с Турция, което е едно от условията на Анкара. С други думи, според американските виждания сирийски кюрди и Турция няма да делят обща граница.

В същото време на посещение в Москва е делегация на турското външно министерство, ръководено от зам.министър с цел преговори за Сирия и Либия. Прави впечатление, че вероятно става и въпрос за посредничество между сирийските кюрди и Анкара, тъй като посещението на турските дипломати съвпада с това на делегация на Сирийския демократичен съвет /кюрдската автономия в Североизточна Сирия в Москва. Специалисти считат, че е била проведена среща, без тя да бъде обявена официално.

The Foreign Insider

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Предишна Статия

Глупавата човешка изобретателност не знае граници! Т.нар. пандемия даде шанс да се убедим в това! КОВИД-19 – Епилог 

Следваща Статия

Започна се! Очаквано – Началото на второ действие на лошо режисираната пиеса със заглавието „Новичок“!: Тест, проведен в специална лаборатория на въоръжените сили на Германия, откри в организма на Навални „следи от отрова от групата „новичок“!

Последно от СВЯТ

Don`t copy text!