Организацията Children’s Health Defense съди FCC за спиране на ново правило, което може да доведе до „безжичен див запад“

/

Съдебно дело оспорва правилото, позволяващо на хората да инсталират безжични предавателни антени в домовете си, без да уведомяват собствениците на съседните имоти. Новото правило ще изпревари щатските и местните закони за зониране, правилата на сдруженията на собствениците на жилища и ограниченията на действията.

На 26 февруари Children’s Health Defense (CHD) заведе ново дело срещу Федералната комисия по далекосъобщенията (FCC), оспорвайки приемането на правило, което ще позволи на хората да инсталират безжични предавателни антени в домовете си, без да уведомяват съседските имоти. Делото е заведено в Апелативния съд на САЩ в окръг Колумбия.

Става въпрос за поправка на правилото „Устройства за приемане по въздуха“ („OTARD“), което би лишило хората от възможността да възразят срещу инсталирането на безжични предавателни антени в съседни домове (FCC-21-10A1.pdf).

Правилото, което трябва да влезе в сила на 29 март, ще улесни бързото внедряване на 5G и 1 000 000 сателитни антени на SpaceX и ще създаде супер безжични решетъчни мрежи в градските и селските райони.

Искът на CHD, подаден съгласно Закона за административното производство, твърди, че измененото правило OTARD на FCC нарушава конституционните права и нарушава дългогодишните лични и имуществени права на общото право. В исковата молба се твърди, че измененото правило, водещо до нарушения на надлежния процес, е произволно, представлява злоупотреба със свободата на действие и е прието без власт и законова юрисдикция (PACER-OTARD-PFR-w-case-number.pdf).

OTARD позволява на собствениците на частни имоти да поставят фиксирани антени от точка до точка, поддържащи безжична услуга, в техния имот и за първи път да предоставят безжични услуги за данни/гласови услуги, включително 5G, на потребителите в съседни имоти чрез свързване на „хъб“ или „реле“, проектирано да предава сигнала към съседни имоти.

Единственото ограничение, наложено на собствениците на имоти, е размерът на антената: Съгласно измененото правило диаметърът на антената не трябва да надвишава 1 метър (приблизително 3 фута).

Измененото правило няма да позволи директно поставяне на антени за „лична безжична услуга“ (напр. традиционна мобилна услуга), въпреки че може ефективно да постигне същия резултат.

Скот Макколоу, адвоката, представляващ CHD по делото, каза, че макар това разграничение да е важно, „това не означава, че промяната на правилата ще има незначителни последици. Напротив, фиксираната безжична мрежа може да се използва за поддържане на частна мобилна услуга (3G, 4G, 5G) и ще позволи значително разширяване на безжичните услуги.“

OTARD елиминира всички щатски и местни регулационни органи за тези антени. Не се изисква разрешение. Не се изисква известие до собствениците на съседните имоти. И ограниченията на сдруженията на собствениците на жилища и ограниченията на действията и всякакви други щатски закони са изпреварвани.

В резултат на това засегнатите няма да имат право да възразят или да предотвратят инсталирането на антените, въпреки че те неволно ще бъдат изложени на вредно радиочестотно лъчение (Corrected-Brief-and-Hyperlinks-Table-Postable-pdf-A1.pdf).

Тъй като обществената информираност за вредите от уаърлеса нараства, общностите работят със своите общини, за да приемат наредби, които да държат антените далеч от домовете им, жилищните квартали и училищата. OTARD сериозно ще подкопае ефективността на тези усилия.

Дафна Таховер, директор на проекта „Вредите от 5G и уаърлеса“ на CHD, каза:

„Това правило ще създаде безжичен „див запад“. Поради обширните предимства и колко лесно OTARD улеснява инсталирането на антени за разпространение на сигналите, правилото вероятно ще доведе до най-значимото и бързо разпространение на 5G чрез използване на домове и частни имоти за разполагане.“

Новото правило също така изпреварва федералните и щатските закони за граждански права, които защитават инвалидите. Болестта от уаърлеса е широко разпространена. Тези, които вече са били увредени от безжичните устройства и инфраструктура, като Wi-Fi и клетъчни кули, няма да имат право на настаняване, което може да принуди някои семейства да излязат от домовете си, за да се защитят. Според OTARD дори селските райони вече няма да бъдат в безопасност.

Към петицията на CHD се присъединиха четирима отделни вносители, включително лекар и родители на пет деца, които са били увредени от безжична радиация.

„Това правило е безпрецедентна и нетърпима атака срещу нашите права и конституционна защита“, каза Taховер. „От момента, в който разбрахме, че FCC възнамерява да приеме това правило, ни беше ясно, че позволяването му да влезе в сила без предизвикателство не е опция.“

CHD стартира кампанията си срещу OTARD и постави основание за съдебен процес през април 2020 г., когато организацията подаде писмо от 22 страници до FCC (fcc.gov/104171342025759). Към писмото се присъедини рекордният брой от 15 090 души (ecfsapi.fcc.gov/Persons.pdf). От тях 6 231 души са заявили, че те и/или техните деца са увредени от безжична радиация (ecfsapi.fcc.gov/Declaration.pdf).

Повече от 2500 души добавиха лични коментари, много от които съществени, със сърцераздирателни показания за болест и смърт, причинени от безжичната радиация. Родителите писаха за болестта на децата им с рак, лъчева болест и утежняващите ефекти, които безжичната връзка има върху симптомите на аутизъм на техните деца и при гърчове. Те заявиха, че се страхуват от пагубните последици върху живота им от приемането на OTARD.

И все пак, въпреки тези широко разпространени възражения от страна на общините, сдруженията на собствениците на жилища и конференцията на кметовете (https://ecfsapi.fcc.gov/COMMENTS_USCM.pdf), FCC прие правилото.

„Това ново правило е драконовско“, заяви Робърт Ф. Кенеди-младши, председател на CHD и главен юрисконсулт. „Това е безпрецедентна атака срещу нашите най-основни конституционни права и без власт или надлежен процес изпреварва законите за хората с увреждания, които са крайъгълен камък на моралното общество.

Децата ни вече страдат от ужасни заболявания от тази радиация. Това правило има потенциал да разруши живота на семейства, които няма къде да отидат, за да избегнат тази радиация. Пренебрегването на обществения интерес от страна на FCC се увеличава всеки ден до нови висоти. CHD се ангажира да ръководи усилията да държи FCC и нашето правителство отговорни и да защитава обществения интерес, здравето и нашите деца.“

Това е второто дело на CHD, заведено срещу FCC. Първият случай, заведен през февруари 2020 г., оспорва остарелите насоки на FCC за здраве и безопасност по отношение на 5G и безжичната радиация. Сега се очаква да излезе решението на съда по делото.

Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

Робърт Кенеди

БЕЛ.РЕД;

Въпреки стотици, а може би и хилядите статии на световноизвестни УЧЕНИ за вредата от 5G на 14.03.2020 г. управляващата ИЗМЕТ използвайки контролавируса и овчекоронодушната ковидпаника без никой да разбере тихомълком прокара и ИЗГЛАСУВА изграждането и поддръжката на 5G мрежата у нас, която НЯМА да изисква разрешение и НЯМА да подлежи на регулация в България!

Смъртоносната 5G мрежа създадена в Израел ще се ползва за стерилизация, контрол на масите и депопулация. В статията има множество изследвания на учени, които доказват, че микровълновата радиация унищожава човешката репродукция. 5G мрежата е създадена в Израел, но е забранено да се ползва там.

ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последно от БЪЛГАРИЯ

Страница във Фейсбук

Страница във ВКонтакте

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times