Остров възраждане – Свръхсекретният полигон, където Съветският съюз изпробва биологическо оръжие

В Аралско море има един остров, който се нарича Възраждане и се намира приблизително на 400 км от Байконур. По времето на студената война там Съветският съюз произвежда и изпробва биологично оръжие. В момента на острова няма нищо – нито хора, нито животни, нито птици. Полигонът има няколко кодови имена – „Аралск-7“, „Бархан“, ПНИЛ-52 – полева научно-изследователска лаборатория. Има доказателства, че част от запасите от възбудители на опасни инфекционни заболявания, включително и на сибирска язва, са погребани на територията на полигона.
През 2005 г. го посещава британският журналист Ник Мидълтън.

Какво видя журналистът

1. Островът е добре изолиран заради опитите с биологическо оръжие, започнали през 1972 г. Проектът се нарича „Аралск-7“. След години това място опустява, защото е заразено с една шарка и чума. Там се развъждат и по-екзотични болести – туларемия, бруцелоза и тиф.

2. „Аралск-7“ е задействан в разгара на надпреварата във въоръжаването с биологично оръжие между САЩ и Великобритания. Островът е разделен на две части: град Кантубек за учените и семействата им и лабораторен комплекс. Сега там няма никой и нищо – само руини.

3. Дълги години на острова в промишлени мащаби произвеждат спори от сибирска язва – антракс, в огромни казани, все едно че варят бира. През 1988 г. една част от бактерията изтича и загиват хора. След това казаните със спори на сибирска язва са смесени с химикал и са извозени от острова. Всичкото това е хвърлено в ями, които са огромни и дори се виждат на спътникови снимки.

4. Спорите на сибирска язва превръщат в идеалния убиец. Учените добавят към тях токсини, които могат да разрушават еритроцитите и да задействат процесите на гниене в тъканите. Те намаляват размерите на спорите до микроскопичност и ги превръщат в устойчиви на много антибиотици.

5. Спори на сибирска язва и досега обитават острова. Те могат да издържат на много висока температура и на силно охлаждане. Спорите оцеляват в почвата стотици години.

6. САЩ предлагат шест милиарда долара за проект по очистване на острова. Местни работници го прочистват шест дни с прахообразно избелващо вещество и спорите загиват, но въздухът на острова остава заразен.

7. От 90-те години островът е изоставен и има твърдения, че вече не е заразен. Но дали това е истина?! Посещават го журналисти като Ник Мидълтън, и то съвсем легално, но те изследват острова в защитни костюми, които след това внимателно се дезинфикцират.

8. С този остров са свързани две трагични истории.

– През 1971 г. един млад учен се разболял, след като изследователският кораб „Лев Берг“ преминал през кафяв дим около острова. Оказало се, че този дим бил, предизвикан от взривяването на „боен“ антракс на острова. Заразили се девет души, трима загинали.
– През 1972 г. недалеч от острова открили труповете на двама рибари в оставена без управление лодка. Смята се, че те се заразили с чума. Мрежите на местните рибари се пълнели с мъртва риба.
– През 1988 г. буквално за един час загинали около 50 хиляди антилопи, които обитавали степта наблизо.

Технология на изпитанията на биологично оръжие

От авиобаза за бомбардировачи, разположена в град Енгелс в Съветския съюз, в часа Ч излита самолет Ту-22КМ, на борда на който се намира бактериологическо оръжие, произведено на остров Възраждане. Над платото Устюрт от височина десет хиляди метра бактериите се хвърлят в атмосферата и огромен брой антилопи, оказали се в зоната на въздействие, измират. След което облечени в специални костюми, които изключват вероятността от заразяване, военни и епидемиолози, които често са едно и също лице, изрязват труповете на антилопи нужните им тъкани и ги изпращат на изследване на острова и в други секретни центрове, действащи в подобни направления.

Всичките опити, които се извършват на остров Възраждане, се съпровождат с противоепидемиологични мероприятия; полигонът се обработва с дезинфикциращи разтвори.

Температурата на острова през лятото стига до 45 градуса по Целзий, което позволява десет дни след провеждането на опита по „естествен път“ да се сведе до нулата нивото на бактериологично заразяване на почвата.

По правило атаката в набелязания сектор се провежда надвечер, за да може покриващият нагрятата земя студен въздух да задържи бактериите, запазвайки нужната концентрация отравящо вещество и снижавайки риска от пренасяне на заразата извън полигона.

В зоната на планирания удар войници на срочна служба разполагат клетки с опитни животни или ги завързват за колове и до тях разполагат „прахосмукачки“ със специални тръбни филтри, за да определят концентрацията на заразата в дадената точка. Войниците обличат костюми за химическа защита, отдалечават се на безопасно разстояние и след взривяването на заряда събират мъртвите и оцелелите животни и ги изпращат в лаборатории.

Най-достоверната картина на поразяващото въздействие дават експериментите с маймуни, чиито дихателни органи са най-близо до човешките. Някои животни се доставят от чужбина.

Всички маймуни загиват. Разчетите показват, че 100 килограма спори от сибирска язва се оказват достатъчно, за да унищожат около три милиона души в гъстонаселени градски райони.

Превод: PACПEP

https://thebulgariantimes.com/%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d0%be%d0%bf%d1%83%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0/

Проф. доктор на медицинските науки: COVID-19 е изкуствено създаден вирус, – биологично оръжие с изключително добро качество

САЩ използвали бактериологическо оръжие върху собственото си население

Китай: Биологичното оръжие COVID-19 е разпространено в Ухан от военни на САЩ | Бивш US разузнавач: COVID-19 е с американски произход

Край на споровете за произхода на COVID-19! Той е изкуствено създаден в САЩ през 2015 г.

Вирусът Зика е биологическо оръжие на Рокфелер

Най-голямата катастрофа с биологическо оръжие през 20-и век

ГМО: Биологичното оръжие на световната мафия

Д-р Леонард Колдуел: Ваксините са „нападение със смъртоносно оръжие“ над човека

Проф. д-р Ръсел Блейлок: Химтрасетата унищожават човечеството! Правителствата трябва да спрат отравянето на планетата (Шефът на ЦРУ Джон Бренън признава за Chemtrails – ВИДЕО)

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница