„Отворен чек“ срещу бърз въздушен удар?

Днес, освен в „Ню Йорк таймс“ и някои близкоизточни издания /близки до Иран/, в саудитските социални медии се появиха предположения /вероятно и спекулации/ за интересен бартер между Мохамед бен Салман и президента Тръмп. Всъщност някои от тях говорят единствено за „явен или таен удар срещу Иран“. Саудитската част от историята я няма.


Известният саудитски блогър Муджтахид твърди, че на фона на изненадващи, засилени контакти между американски и саудитски военни, принцът-престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бен Салман е подписал „празен чек“ на Тръмп. Целта е последният да си поеме разноските в делата срещу Джо Байдън. Очевидно, че вицепрезидентът Пенс не се е справил със задачата, поставена му от Тръмп, да намери бързо 8 милиона долара, необходими за заплащането на жалбите и армията от адвокатите.


В замяна американската страна може да нанесе бърз въздушен удар върху обекти от ядрената програма, ПВО-остановки и летища в Иран.


Не е ясно дали това е спекулация и плод на теории на конспирацията, но някои наблюдатели свързват всичко това с оставката на министъра на отбраната Марк Еспър. Все пак запознати припомнят, че последният е заявил желанието си да се оттегли от Пентагона, независимо от резултатите от президентските избори. Противоречията между Тръмп и Еспър излязоха наяве още през юни, когато вторият отказа да изпрати военни части за потушаване на расовите размирици, избухнали в САЩ, след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд.

The Foreign Insider

ПО ТЕМАТА

Мнението на Доналд Тръмп за атаките срещу Иран, преди да стане президент (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Защо САЩ вече 40 години не могат да притиснат Иран до стената

 

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница