Официализирана ангария в XXI век! 50-75 лв. месечно за работа на полето – това са предложили и приели депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС

Аргументите: „Земеделските стопани ще облекчат разходите си за производство, тъй като няма да заплащат възнаграждения за наетите лица.“

Предложението е направено от: Мария Белова, Андриан Райков, Димитър Гечев, Ирена Димова, Георги Станков, Станислава Стоянова – всички от ГЕРБ. Подкрепено с изказвания от Христиан Митев от НФСБ.

Тези хора, които доказват, че не са представители на народа, а на определени бизнес интереси, заменят изискването за полагане на общественополезен труд при получаване на социални помощи с труд в частен интерес.
Очевидно управляващи и техните депутати не се свенят да нарушават Конституцията на Република България, както и редица конвенции на Международната организация на труда, като въвеждат принудителна работа в икономическа, а не в общественополезна дейност.
Това е ангария! Тежка трудова експлоатация за без пари!

Редно е за тези нарушения на базови законови постановки да бъде сезиран Конституционния съд, Международната организация на труда и Европейската комисия. Искаме или не – в България закони няма и е очевидно, че със собствени усилия не можем да променим това.

Ваня Григорова

Предишна Статия

Мечка с малки мечета пресичат път под Рилския манастир (ВИДЕО)

Следваща Статия

Доц. Мангъров: Мутафчийски всява страх, Кантарджиев лъже (ВИДЕО)

Последно от България

Don`t copy text!