Очакват се бунтове на енергетици срещу мафията

Днес стана възможно да се види картинка, която не е имала място на Балканския полуостров повече от 20 години. По едно и също време всички съседи на България изнасяха електроенергия към страната ни, която през 2015-та година беше № 14 в целия свят по количество износ на същата стока.

Виждате стрелките по границата на страната ни със съседите. Всички те сочат към нас, а не от нас. Часът е малко преди 17:30 часа на 22-ри октомври 2020-та г. Показах само количеството на електроенергията, която внасяме от Румъния (142 Мега-Вата), защото е най-голямото. От Турция е 112 МВт, а от Гърция и Сърбия едва по няколко десетки МВт. От Македония няма, нито пък към нея.

И това антибългарско събитие си има своето съвсем логично и оправдателно обяснение. Пазарната цена на електроенергията в България е най-високата в региона, както от началото на месец октомври, така и от началото на цялата 2020-та г. Единствената държава в цяла Европа, която ни изпреварва по най-скъп ток е Полша.

Надуването на цената на борсата става по престъпна схема, организирана и провеждана от най-високо държавно ниво. Така бизнеса се вижда принуден да си закупува стратегическата за производството стока от съседи и не само. Тази тенденция може да доведе скоро и до неизбежно затваряне на действащи електроцентрали и бунтове на енергетици, срещу върхушката на политико-енерГЕПИйната мафия.

  • Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Плащаме над 2000 пъти по-скъп ток!

Последно от БЪЛГАРИЯ

Някога чували ли сте по-логични и систематизирани аргументи: д-р Тодоров срещу българския министър на здравепогазването (ВИДЕО) Поздравления за д-р Пламен Пасков, разобличил мафията в центъра на тяхната бърлога (ВИДЕО) Костадин Костадинов: Показахме, че ние българите сме достоен народ

Тези видеа трябва да се преведе на английски, френски и немски и излъчат по цял свят. Малко

Ивановден е!

Честит Ивановден! Честит празник на всички именици! Ивановците в България са над 300 хиляди! Да са

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times