Очистване на лимфата: Живата вода на организма

Когато говорим за очистване на организма, всъщност става дума за очистване на лимфата.

Думата “лимфа” произлиза от латинската дума lympha и се превежда като “вода, влага”. Наричат я “бялата кръв”. Тя е прозрачна, леко жълтеникава течност, която огражда и измива всичките клетки в тялото.
Лимфната система засяга почти всичките тъкани и системи в организма; тя защитава от инфекции и токсини. Ако лимфната система е замърсена, това предизвиква различни автоимунни и други заболявания. Затова тя трябва периодично да се очиства с билки и други методи, за да запази човек здравето си. Преди да започне процедурата по очистването на лимфата, се очистват червата, черният дроб, бъбреците и кръвта. Лимфната система е уникална система в организма, която извежда токсините и отстранява от тъканите продуктите на метаболизма.

Как за три минути да помогнем на лимфната си система

Лимфата включва лимфните възли, лимфните съдове, капилярите и междуклетъчната течност. Както стана ясно, нейната главна задача е да обезвреди и изведе от организма отровите – бактериални, гъбично-паразитарни и др., вируси и бактерии, които попадат в организма с въздуха, храната и водата, нашите собствени умрели клетки – с една дума, всичко, което замърсява тялото ни.

Лимфата се движи отдолу нагоре – от пръстите към гърдите.

Лимфните възли са основните очистващи съоръжения в системата. В тях се изработват лимфоцити и антитела, които защитават организма от инфекции. От тях лимфата излиза добре очистена.

От това, дали е изправна нашата лимфна система, зависи нашият имунитет. А имунитетът е живот!

Затова е важно да се грижим за нея и да й помагаме.
Първо. Нека да престанем да превръщаме организма си в боклукчийска кофа; той не е печка, която изгаря безразборно всичко. Препоръчва се за чиста лимфа да се избягват фаст-фудът, алкохолът, сладките газирани напитки и сокове, полуфабрикатите и синтетичните продукти, които съдържат консерванти и други вредни хранителни добавки с индекса Е.

Второ, лимфата се задвижва само с работата на мускулите. Когато те са в състояние на покой, лимфата стои и нищо не пречиства. Затова е добре да се движим, да ходим пеша, да правим упражнения.

Трето, да се изпълняват няколко прости упражнения, които помагат на лимфната система да работи.

1. Легнете по гръб. Вдигнете нагоре опънатите ръце и крака. Започнете леко да ги тресете. Ако ви е трудно да държите краката опънати, леко ги свийте в коленете. Тресете ръцете и краката 30 секунди.

2. Свийте краката в коренете и ги обгърнете с ръцете. На вдишване издуйте корема. На издишване притиснете краката към гърдите. Останете в това положение 30 секунди.

Тези две упражнения се повтарят три пъти. Това продължава около три минути.

След като приключите упражненията, ще почувствате лекота и прилив на сили, което означава, че лимфната система е заработила е започнала активно да пречиства течността в организма.

Търсете полезната и практична книга на издателство PACПEP “Очистване на лимфата: Живата вода на организма“

ПО ТЕМАТА

Очистване на кръвта в домашни условия

Активен въглен | Дори не може да си представите каква попивателна сила притежава чудотворното черно хапче! Една лъжичка от него има площ, колкото огромен футболен стадион

Норадреналиннът: Хормонът, който превръща мъжа в берсерк

Ракът не е болест, а защитен механизъм за оцеляване на организма. Ракът е смъртоносна измислица на Илюминатите

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

Фейсбук страница