Още няколко такива „справедливи промени“ и следващото влизане в Конгреса на разгневените американци няма да бъде за селфи: САЩ забраняват думите “баща”, “майка”, “син” и “дъщеря” (ОБНОВЕНА)

В Америка искат да забранят думите “баща”, “майка”, “син” и “дъщеря”

Председателят на Камарата на представителя Нанси Пелоси и председателят на Комитета по правилата Джеймс Макгавърн представиха в петък пакет от закони за 117-ия конгрес, който съдържа „перспективни“ предложения и включва заличаването на свързаните с това определения на пола като „баща”, “майка”, “син” и “дъщеря“. …

„Този пакет, който ще бъде представен и гласуван след свикването на новия Конгрес, включва задълбочени етични реформи, повишава отчетността пред американския народ и прави тази камара на представителите най-отворената в историята“, се казва в изявление на комисията на парламента.

Председателят на камарата Пелоси заяви, че „е щастлива да се присъедини към председателя Джим Макгавърн при представянето на този перспективен пакет от правила, който отразява възгледите и ценностите на целия спектър на нашето исторически разнообразно демократично мнозинство в Камарата на представителите“.

„Чрез ръководството на председателя Макгавърн и нашите членове демократите създадоха безпрецедентен, смел пакет от реформи, който ще направи Камарата по-отчетна, прозрачна и ефективна в нашата работа, за да отговори на нуждите на американския народ“, каза Пелоси.

„Тези перспективни предложения отразяват нашите приоритети като група и държава“, добави председателят на Камарата на представителите.

Предлага се да се създаде „специална комисия по икономическо неравенство и равнопоставено развитие“, която ще изисква от Конгреса да „зачита всички полови идентичности, като променя местоименията и условията на семейните отношения в домашните правила, за да бъдат джендерно неутрални“.

Правило XXIII, параграф 8 (в) (3), ще замени термини на пола като „баща, майка, син, дъщеря, брат, сестра, чичо, леля, братовчед, племенник, племенница, съпруг, съпруга, тъст, тъща, зет, снаха, пастрок баща, мащеха, доведен син, доведена дъщеря, полубрат, полусестра, полубрат, полусестра, внук или внучка на родител, дете, роднина и т.н. „

  • Източник: Поглед Инфо

 

В Конгреса на САЩ забраняват местоименията „той“ и „тя“, думите „майка“ и „баща“

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси се надява да направи новия Конгрес на САЩ „най-приобщаващия в историята“, пише The Washington Post, цитиран от Агенция „Фокус“.

Той, тя, баща и майка – тези думи в 117-ия конгрес няма да се използват, ако бъде одобрен новият правилник на Камарата на представителите.

Комитетът по стандартите на Конгреса призовава за създаването на нов Специален комитет по икономическо неравенство и насърчаване на справедливостта. Специалната комисия „ще разгледа неравенствата въз основа на раса, цвят на кожата, етническа принадлежност, религия, пол, сексуална ориентация, полова идентичност, увреждания, възраст и национален произход“, се казва в доклада в петък.

Също така се съобщава, че комисията „ще зачита всички видове пол и ще замени всички местоимения и думи, обозначаващи семейни връзки, с неутрални по пол в правилата на Камарата на представителите“.

Резолюцията на Камарата на представителите посочва кои конкретни термини и местоимения повече не трябва да се използват. Морският термин „моряци“ (seamen) ще бъде заменен с неутралния по пол seafateres, който не включва думата „мъже“ (men). Подобна е ситуацията и с думата „председател“ (chairman), в новата директива ще бъде заменена с „chairperson“.

„Параграф 8 (в) (3) от правило XXIII трябва да премахне баща, майка, син, дъщеря, брат, сестра, чичо, леля, братовчед, братовчедка, племенник, племенница, съпруг, съпруга, тъст, тъща , свекърва, зет, снаха, втори баща, мащеха, доведен син, доведена дъщеря, полубрат, полусестра, внук и внучка „и ги замени с“ родител, дете, sibling вместо брат и сестра, съпруг, родители на съпруга, дете на съпруга и т.н“, се казва в резолюцията.

Промените в езика също промениха фразата „той/тя подава заявление за оставка“ и беше заменена с „оттегля се“. Изразът „той/тя се въздържа“ ще бъде заменен с „този член, делегат, постоянен представител се въздържа“

Председателят на камарата Нанси Пелоси и председателят на комисията по норми Джеймс Макгавърн заявиха, че този ход ще направи Камарата „най-приобщаващата в историята“.

  • Източник: Епицентър 

Още няколко такива „справедливи промени“ и следващото влизане в Конгреса на разгневените американци съвсем няма да бъде за правене на селфи, като вчерашното. Всичкото демократо- републиканско конгресмен ще бъде оваляно в катран и перушина и изхвърлено от „светая светих на демокрацията“, – Петър Волгин

ДОПЪЛНЕНИЕ

Пелоси предложи официално забраната на думите „той“, „тя“, „баща“ и „майка“ в Конгреса

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси е внесла доклад в началото на януари, с който се надява да направи новия Конгрес на САЩ “най-приобщаващия в историята”. Думи като “той”, “тя”, “баща” и “майка” ще спрат да се използват в 117-ия Конгрес според новия правилник, който е бил одобрен в понеделник, съобщи Ройтерс.

Според него специалната комисия “ще разгледа неравенствата въз основа на раса, цвят на кожата, етническа принадлежност, религия, пол, сексуална ориентация, полова идентичност, увреждания, възраст и национален произход”. Комисията “ще зачита всички видове пол и ще замени всички местоимения и думи, обозначаващи семейни връзки, с неутрални по пол в правилата на Камарата на представителите”.

На практика правилникът премахва думи като баща, майка, син, дъщеря, брат, сестра и ги заменя с родител, дете, sibling вместо брат и сестра. Изразът “той/тя се въздържа” ще бъде заменен с “този член, делегат, постоянен представител се въздържа”. Думата “председател” (chairman) в новата директива ще бъде заменена с chairperson. Конгресмените няма да са задължени да използват този тип полово неутрален език в останалата си комуникация извън Камарата, уточняват инициаторите.

Новите правила бяха подложени на подбив в социалните медии. “Това е върхът на лицемерието за хората, които твърдят, че са защитници на правата на жените. Те де факто отричат биологичното съществуване на жените”, каза бившата конгресменка от Хавай Тулси Габард, цитирана от “Фокс нюз”.

Според нея, вместо да престанат да казват майка и баща, представителите в Конгреса е трябвало да се занимаят с проблема за ваксинирането на възрастните и хората на първа линия срещу COVID-19.

 

СТАТИЯ ОТПРЕДИ 5 ГОДИНИ! :

Политкоректност в действие: забраняват използването на думите „мама“ и „татко“

 

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница