Пенсилвански съдия зае страната на кампанията на Тръмп, отхвърляйки бюлетините с липсваща самоличност след крайния срок

Кампанията на Тръмп заяви победа в съд в Пенсилвания

Pennsylvania court: Secretary of state lacked authority to change deadline 2 days before Election Day

В четвъртък, след като съдия постанови, че бюлетините, които все още изискват доказателство за самоличност след шест дни след изборите, както е посочено в закона на Пенсилвания, не трябва да се броят в официалния щатски вот.

Докато щатския секретар на Пенсилвания Кати Буквар (Kathy Boockvar) [бел. прев. – демократка] представи насоки само дни преди 3 ноември, които според съобщенията позволиха на избирателите с липсващи доказателства за самоличност да обработят бюлетините си до 12 ноември, съдията се съгласи с кампанията на Тръмп и аргумента на Републиканския национален комитет, че няма възможност да се разреши промяна в крайния срок за идентификация, тъй като щатския закон не го позволява.

„Съдът стига до заключението, че респондентката Кати Буквар в качеството си на официален секретар на Commonwealth [междинен апелативен съд] не е имала законови правомощия да издаде указанията за изборните съвети на окръжните избирателни съвети от 1 ноември 2020 г., доколкото това ръководство е трябвало да промени срока… за някои избиратели да предоставят доказателство за самоличност“, пише съдия Мери Хана Ливит https://static.foxbusiness.com/foxbusiness.com/content/uploads/2020/11/602-MD-2020-Order-Nov.-12.pdf

Това решение на Ливит следва предишното решение на съда да нареди бюлетините, подадени от гласоподаватели, които са предоставили доказателство за самоличност между 10 и 12 ноември, да бъдат отделени от бюлетините, фиксирани на или преди крайния срок на 9 ноември, както е предвидено в щатския закон.

В петък е насрочено изслушване, за да се определи дали „над хиляди бюлетини“ с липсваща важна информация, са били неправилно преброени от изборните служители.

Неправилните указания на Буквар бяха издадени малко след като Върховният съд на Пенсилвания постанови, че бюлетините за изпращане по пощата в щата могат да бъдат приети до три дни след изборите. Иск от кампанията на Тръмп, оспорващ това решение, е в очакване на петиция във Върховния съд на Съединените щати, в която се твърди, че решението за разрешаване на преброяването на бюлетините, пристигнали след изборния ден, противоречи на щатския закон.

Преди това асоциираният съдия Самуел Алито-младши вече уважи искането на Републиканската партия на Пенсилвания и временно нареди на всички окръзи да отделят пощенските бюлетини, пристигнали след 20:00 часа в изборния ден от другите.

Изборни нарушения и гласоподавателни измами са открити в няколко ключови щата, включително Джорджия, Пенсилвания, Невада и Мичиган. Твърди се, че част от тази измама е свързана с десетки хиляди гласове.

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

Започва се 😁

Доналд Тръмп спечели лавинообразно, – “Операция ужилване“ е в ход (ВИДЕА – БГ СУБ)

 

Последно от СВЯТ