Планът на Доналд Тръмп или как да бъде преизбран за президент

Вчера на 9 ноември Тръмп уволни военния министър Еспер, който през лятото попречи на армията да потуши размириците в страната и назначи свой верен човек, шефът на центъра по борба с тероризма Кристофър Милър. Тоя път ще се бият.

Доналд Тръмп

Очакват се уволненията на директора на ФБР Рей, главата на ЦРУ Хаспъл и главния инфекционист Фаучи.

Веднага Главният прокурор Бар, който досега мълчеше, упълномощи министерството на правосъдието да разследва фалшификациите на изборите.

На 9 ноември адвокатите на Тръмп започват да завеждат дела в щатските съдилища, по отношение, на които има подозрения за измама с избори от страна на демократите (Аризона, Невада, Джорджия, Северна Каролина, Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин).

Съдилищата, в зависимост от политическата ориентация на щата, издават решения (синьо срещу Тръмп, червено в негова полза).

Тръмп подаде апелация във Върховния съд на САЩ за неверни отсъждания.

През това време избирателните комисии в няколко щата продължават да преброяват гласовете, пренебрегвайки съдебните решения.

На 14 декември се свиква Избирателната колегия да избере Байдън, въпреки факта, че избирателните правомощия от някои щати няма да бъдат законни.

Проверката на резултатите от изборите трябва да бъде потвърдена на 6 януари от Конгреса на САЩ на съвместно заседание на двете камари.

Председател ще бъде вицепрезидентът Майк Пенс. Той удовлетворява писмено и мотивирано искане от един конгресмен и един сенатор за не признаване гласуването в Изборната колегия.

Решението на председателя на камарите се взема лично, той не е длъжен да го предлага на гласуване. Това води до ситуация, при която никой от кандидатите няма 270 гласа избиратели.

Започва най-интересното. Президентът на САЩ се избира от Камарата на представителите, в която един щат има един глас. В този случай „цветът“ на щата се определя от този, който доминира в местния законодателен орган.

Днес републиканците контролират 28 от 51 щата.

Тази процедура трябва да приключи до полунощ на 20 януари 2021 година.

А протестиращите ще си имат работа с министъра на отбраната и бивш шеф на центъра по борба с тероризма.

Доналд Тръмп

Олег Костадинов, Яндекс

 

Тръмп отсече! “Ние ще спечелим!“

 

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times