Познайте кой е реалният собственик на богатствата на руските олигарси

 

Диалози с един шаман

В едно свое изявление по ютуб генералният директор на нефтената компания „Лукойл“ – Вагит Алекперов, изумява зрителите с думите: „Ако Владимир В. Путин каже, ще дам всичките си милиарди на държавата…“ В интернет откриваме аналогично интервю с предприемача Владимир Потанин, който казва същото.

Ситуацията е абсурдна. Нека да си представим, че Илън Мъск или Джеф Безос говорят пред американски СМИ – ако Доналд Тръмп ни каже, ние всичките си спечелени с кръв милиарди долари ще дадем на държавата.

Невероятно, но реалността в Русия е такава.

От какви подбуди са водени тези хора, щом казват това?!

Че са безкористни патриоти или така силно обичат Путин, едва ли някой може да повярва, но един евенски шаман се опитва да обясни ситуацията.

И според него:

Първо, аналогични изявления не правят нито клановете Ротенберг, нито Ковалчук. Това е така, защото на върха на хранителната верига, която обитават всичките тези олигарси, има своя йерархия. Да си спомним различните съдби на Березовски, Ходорковски и Гусински, които бяха отхвърлени от управляващата групировка. По телевизора обясниха на народа, че отнетите от тези олигарси богатства, ще служат на гражданите на цялата страна.

Второ, тайният смисъл на обръщението на Алекперов и Потанин към Путин по ТВ, е в това, че 90% от гражданите на Русия са убедени, че олигарсите са забогатели чрез узаконения грабеж. Престъпниците са овладели държавата и са я превърнали в оръжие на своето престъпление. И хората в целия свят са солидарни с мнението на народа на РФ.

И народът, гледайки Путин по телевизора, се възторгва от него. Ех, как ги държи в желязната си хватка! Защото по същество тяхното признание означава, че богатствата им са нелегитимни.

Трето, оттук възниква логическият извод – нашите олигарси не са истински, а само назначени председатели на тайни реални бенефициари. От векове нищо не се е променило в Русия, дори завесите.

Руският цар Павел I казвал: ЗНАЧИТЕЛНИЯТ ЧОВЕК В ИМПЕРИЯТА Е ОНЗИ, С КОГОТО ГОВОРЯ АЗ, И ДОКАТО ГОВОРЯ С НЕГО.

Четвърто, дива нестабилност настъпва, когато богаташът не знае къде ще се събуди – в собствения си дворец или в затворническа килия, само заради това че лицето му не е достатъчно угодническо. Лош е войникът, който не мечтае да стане маршал. Лош е този председател на тайни реални бенефициари, който не иска да стане реален олигарх.

А и Путин сякаш специално прави така, че санкциите против руските олигарси да се превърнат в реалност. Ще замразят сметките ви и какво ще се случи по-нататък? Има, разбира се, друг вариант – олигарсите да прехвърлят авоарите си в Русия, още повече че руските пари стават токсични в света. Страшно е да им отнемат богатствата и изходът е един – трябва да се сменя държавното устройство, за да се гарантира неотменността на правото на собственост.

Ето това витае в главите на управляващите елити. Още през пролетта шаманите казаха какво ще се случи. Ще свалят Путин и ще издигнат Прохоров за президент. Но това ще бъде само смяна на личностите, а гибелен за цялата страна е целият този крадлив елит. В страната обаче се възражда нов, национално мислещ елит с държавническо устройство на съзнанието, достойни за държавата си хора. И тогава ще тече борба за бъдещето на страната и за нейното достойно място в света сред цивилизованите страни.

Какъв е изводът: за богатствата си треперят олигарси, които са ги натрупали чрез грабеж. На тях положението им в държавата е нестабилно, защото утре могат да се окажат зад решетките, и те го осъзнават напълно, затова са тези изявления – ако президентът каже, ще върнат милиардите на държавата. Какво да се прави?! Разбира се, че животът е по-мил от тлъстите банкови сметки.

Алберт Бугер
Превод: издателство PACПEP 

ПО ТЕМАТА

Лукойл е на Ротшилд (ВИДЕО)

Ротшилд операция “Червената Симфония“

Професор Валентин Катасонов за Путин, Курск, Изборите, ЦБ, Медведев и колониалните ни администрации, наричани – правителства (ВИДЕО)

Вие трябва да разберете и да знаете, кой управлява Русия и всяка друга страна, вкл. САЩ. Кой управлява Русия? (ВИДЕО)

Професор Катасонов: Чия е Централната Банка на Руската Федерация ? (ВИДЕО)

Банкери организират всички войни заради печалби и световно господство

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Шаман от Якутия искал да изгони руския президент от Кремъл

 

Последно от СВЯТ