Появява се голям проблем с ваксината за СОVID: Повечето европейци, включително болничния персонал, отказват да я приемат

/

 

Всичко върви не по план в най-голямото глобално пускане на може би най-важната ваксина от един век насам.  И не е само нарастващото недоверие на САЩ в усилията за COVID ваксината, която бе пусната в рекордно кратко време. А също така неочакваният скок в алергичните реакциите на ваксините на Pfizer / BioNTech (а сега и на Moderna) могат да се окажат катастрофални за широкото им приемане. Освен ако учените не успеят да разберат какво ги причинява, особено след бързото им одобрение на FDA. А и както съобщихме вчера, учените се опитват да идентифицират потенциалния виновник, причиняващ алергичните реакции.

Влошавайки нещата още повече, в неделя Европа започна огромна ваксинация срещу COVID-19, за да се опита да овладее пандемията на коронавируса, но дори повече европейци от американци са скептични относно скоростта, с която ваксините са тествани и одобрени и не са склонни да се ваксинират.

Въпреки че Европейският съюз е осигурил договори за производителите на лекарства, включително Pfizer, Moderna и AstraZeneca, за общо над два милиарда дози и е поставил за цел всички възрастни да бъдат ваксинирани през следващата година, това изглежда все повече като мечта. Последните проучванията показват, че местното население е изразило „високи нива на колебание“ по отношение на ваксинацията в страни от Франция до Полша, като много от тях са свикнали ваксините да отнемат десетилетия, а не само месеци.

„Не мисля, че в историята има ваксина, която да е била тествана толкова бързо“,

каза 41-годишният Иренеуш Сикорски, когато излезе от църква в централната част на Варшава с двете си деца.

„Не казвам, че ваксинацията не трябва да се провежда. Но няма да тествам непроверена ваксина върху децата си или върху себе си.“

Умно: защо да рискувате да се ваксинирате, когато другите ще го направят, което води до същия резултат.

Проучванията в Полша, където недоверието към публичните институции е дълбоко, показват, че по-малко от 40% са хората, които плануват да се ваксинират. Нещо повече, според Ройтерс в неделя само половината медицински персонал във варшавската болница, където е направена първата ваксинация в страната, са се записали за това. И ако лекарите нямат доверие на ваксината, можем да бъдем сигурни, че по-широката маса от населението ще откаже да я приеме.

Подобна е ситуацията и в Испания, една от най-тежко засегнатите европейски страни, където 28-годишният певец и музикален композитор Герман обобщава скептицизма на широк кръг от населението и планува да изчака засега.

„Никой от близките ми не го е имал (СОVID-19). Очевидно не казвам, че не съществува, защото много хора са починали от него, но засега не бих я приел (ваксината).“

Християнски православен епископ в България, където 45% от хората са заявили, че не биха се ваксинирали, а 40% плануват да изчакат да видят дали ще има някакви негативни странични ефекти – което означава, че само 15% от населението всъщност ще се включи доброволно за ваксина в близко бъдеще – е в малкото малцинство по отношение на приема на ваксината.

„Аз самият съм ваксиниран срещу всичко, което може“,

каза епископ Тихон пред репортери, след като се ваксинира пред здравния министър в София. Той говори за безпокойството от полиомиелита, преди ваксинацията да стане достъпна през 50-те и 60-те години.

Разбира се, естаблишмънтът настоява, че ваксините са безопасни, въпреки рекордно краткото време в разработването им (макар дори „учените“ да не могат да обяснят какво стои зад скока във ваксиналните алергични реакции) и твърди, че новата технология зад mRNA ваксината е всичко, което човек трябва да знае … когато именно тази нова технология предизвиква скептицизма.

„Когато погледнем назад към постиженията, направени през 2020 г., ще кажем: „Това беше момент, в който науката наистина направи скок напред“,

каза Джереми Фарар, директор на клиничното изследователско звено към Оксфордския университет, подкрепено от Wellcome Trust. Оксфорд също получи 750 милиона долара от Бил Гейтс през юни в стремежа на милиардера да ваксинира света срещу Covid.

Единственият проблем: изглежда, че никой в ​​Европа не се интересува от тези „научни“ обосновки. Независимият Alpha Research обяви за свое неотдавнашно проучване, което показва, че по-малко от един на всеки пети българин от първите групи, на които е била предложена ваксината – фронтови медици, фармацевти, учители и служители в домовете за възрастни хора – планува да получи доброволно ваксината.

Проучване на IPSOS сред 15 страни, публикувано на 5 ноември, показва, че 54% от французите биха приели COVID ваксина, ако има такава. Цифрата е 64% за Италия и Испания, 79% за Великобритания и 87% за Китай.

Оттогава нещата са станали далеч по-лоши и по-скорошно проучване на IFOP показва, че само 41% от хората във Франция биха се ваксинирали. Това означава, че огромното мнозинство няма да го направи.

Дори в Швеция, където общественото доверие към властите е абсурдно и необяснимо високо, няма всеобщо доверие към ваксината, като поне един от всеки трима казва, че няма да я приеме:

„Ако някой ми даде 10 милиона евро, пак не бих я приела“,

заяви Лиза Ренберг, 32 годишна, пред Ройтерс в сряда.

Междувременно, в парадоксален опит да принуди повече хора – без да осъзнава, че това само ще има точно обратния ефект – полският премиер Матеуш Моравецки призова поляците в неделя да се запишат за ваксинация, като каза, че ефектът на стадния имунитет зависи от тях. Критиците обвиняваха „националистическите лидери“ на Варшава, че в миналото са приемали твърде много анти-ваксинационни нагласи в опита си да получат консервативна подкрепа. Е … нека да проверим отново това отношение след 10 години и да видим дали пък не е било правилното.

Засега обаче, колкото повече европейските правителства притискат популациите си да се имунизират, толкова по-малко хора ще се регистрират и толкова по-лошо ще бъде прилагането на ваксината, в което можем да бъдем 100% сигурни.

Източник: Zero Hedge
Превод: Епохални Времена

 

Не е заради парите. Заради контрол е. Тотален контрол над нас и децата ни (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

 

ПО ТЕМАТА

Медицинска сестра припадна по време на живо предаване минути след СОVID ваксинация (ВИДЕО) ОБНОВЕНА

Кой е Бил Гейтс (ВИДЕО-БГ СУБ)

Убиха израелец с СОVID-19 ваксина

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ВНИМАНИЕ! Комисия на FDA: Очакваме смърт и болести от ковид ваксините! Агенцията по храните и лекарствата в САЩ (FDA) обяви ТОП 22 очаквани странични ефекта от СОVID-19 ваксините (ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ)

 

Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ: Повече от 5000 човека поставили си СОVID-19 ваксина са със сериозни странични ефекти

 

Болница в САЩ спира СОVID ваксинациите на Pfizer-ваксината на Бил Гейтс след 4 алергични реакции на медици

 

ВНИМАНИЕ! Университетът в Маями съветва мъжете да си замразят сперма ако искат да имат изобщо деца, защото ваксината срещу СОVID-19 води до стерилност и при мъжете

 

ВНИМАНИЕ! Университетът в Маями съветва мъжете да си замразят сперма ако искат да имат изобщо деца, защото ваксината срещу СОVID-19 води до стерилност и при мъжете

 

 

 

Норвежки учен: Коронавирусът е получен по изкуствен път

 

След €$ и правителството на Обединеното кралство освободи Pfizer от отговорност в случай на усложнения при СОVID ваксината

 

Проф. Чорбанов: Всеки който се ваксинира срещу СОVID-19 трябва да знае че участва в експеримент!

 

Проф. Чорбанов: Всеки който се ваксинира срещу СОVID-19 трябва да знае че участва в експеримент!

 

ВАЖНО! КОВИД ваксините с наночастици служат за генно модифициращ експеримент

 

 

 

 

 

 

 

Пандемията от “Свински грип“ беше лъжа!

 

Това ВИДЕО доказва абсолютната лъжа, заради която затвориха и тероризират  целия свят с СОVID-ваксини, които се ползват за стерилизация, контрол на масите и депопулация! (БГ-СУБ)

 

ID2020 и партньори стартират програма за предоставяне на цифров идентификатор с ваксини

 

Фондацията на Бил Гейтс обявява микрочип за контрол на населението (ВИДЕО)

 

Бил Гейтс и Нелсън Рокфелер са братовчеди

 

План за тотален контрол: Планът на Рокфелер за глобална пандемия от 2010 г. (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Не е заради парите. Заради контрол е. Тотален контрол над нас и децата ни (ВИДЕО – БГ СУБ)

Последно от ВИДЕО

Фейсбук страница